Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 6-11-2008

 

 

 

 
Από τα εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης
Εγκαίνια 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο και την Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη και τον Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. κ. Θεόδωρο Καρλαύτη, πραγματοποίησαν σήμερα κοινή επίσκεψη στο Νομό Αρκαδίας. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής οι δύο Υφυπουργοί εγκαινίασαν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Ο Υφυπουργός μετά το πέρας των εγκαινίων δήλωσε τα ακόλουθα:
«Παραδίδουμε σήμερα στη μαθητική νεολαία της Τρίπολης και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα μια καινούρια σχολική μονάδα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το πενταετές πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. στο οποίο προβλέπεται και η κατασκευή 1233 νέων σχολικών μονάδων στη χώρα εκ των οποίων οι 833 προορίζονται για νηπιαγωγεία. Θεωρούμε ότι η δράση αυτή είναι η αξιόπιστη απάντηση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, ένα πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με εύκολες προσεγγίσεις και ισοπεδωτικές λογικές, αλλά με σκληρή δουλειά και αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. Με αίσθημα ευθύνης η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου εργάζεται για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για πολλές καινούριες σχολικές μονάδες, οι οποίες σύμφωνα με το νέο μας πρόγραμμα θα έχουν φιλική σχέση με το περιβάλλον, θα εξοικονομούν ενέργεια και θα παρέχουν συνθήκες ασφάλειας στις μαθήτριες και στους μαθητές για την πραγμάτωση του εκπαιδευτικού έργου».

Στη συνέχεια οι δυο Υφυπουργοί επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης και μετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αντικείμενο θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης που αφορούν την περιοχή.


 

 

 
Επίβλεψη έργων διαμόρφωσης Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης
 από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο και την Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη, πραγματοποίησαν σήμερα κοινή επίσκεψη στο Νομό Αρκαδίας. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής οι δύο Υφυπουργοί επισκέφθηκαν και το νέο κτήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης λειτουργεί στο παραδοσιακό Μαντζούνειο, σε ένα κτίσμα που ανάγεται στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Το Μαντζούνειο λειτουργεί ως Βιβλιοθήκη από το 1929, όταν οι αδελφοί Μαντζούνοι το αγόρασαν και το ανακατασκεύασαν. Σήμερα διαθέτει 22.500 τίτλους βιβλίων και λειτουργεί καθημερινά. Ο χρόνος και η φθορά είχαν πλήξει το παραδοσιακό κτήριο εξωτερικά και εσωτερικά. Η καταστροφή και η εγκατάλειψη ήταν όχι μόνο εμφανής, αλλά προκαλούσαν και το δημόσιο αίσθημα τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Τρίπολης.

Το Μάιο του 2008 με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου καταβλήθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ για τη μετακίνηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης σε νέο κτήριο και την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων του κτηρίου αυτού. Στη συνέχεια, στις 30 Οκτωβρίου 2008 υπογράφηκε η απόφαση για την χορήγηση άλλων 50.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης.

Ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος σήμερα επισκεπτόμενος τη Βιβλιοθήκη για να επιβλέψει τη διαμόρφωση του νέου κτηρίου δήλωσε: «Η εικόνα την οποία παρουσίαζε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Τρίπολης δεν ταίριαζε στην ιστορία και την παράδοση της πόλης. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε μία εποχή που τα χρήματα δεν περισσεύουν για να εξεύρουμε λύση. Η μέριμνα για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Τρίπολης είναι μέρος του καθημερινού μας αγώνα. Θα ήθελα επ’ ευκαιρία να σας διαβεβαιώσω ότι η απόφασή μας είναι να στηρίξουμε μεθοδικά και αποφασιστικά όλες τις ιστορικές βιβλιοθήκες της χώρας καθώς και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους».

 

 

 
ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπεπθ, ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 5 – 11 - 08 άρχισαν οι διαδικασίες ένταξης των Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Ενιαίο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Υπ.Ε.Π.Θ.

Η υποδοχή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας http://www.gslll.edu.gr σε τρεις φάσεις:

Α΄Φάση: Εκπαιδευτές Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) (πρώην Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων - Γ.Γ.Ε.Ε.) / Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.).
Καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο Μητρώο,
από 5-11-2008 έως και 5-12-2008.

Β΄ Φάση: Εκπαιδευτές του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) και των φορέων παροχής υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα που εποπτεύονται από τον Ο.Ε.Ε.Κ.
Καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο Μητρώο ,
από 15-11-2008 έως και 15-12-2008.
Στις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά τη διάρκεια των Α΄ και Β΄ φάσεων, οι αιτούντες θα έχουν το δικαίωμα διόρθωσης ή και μεταβολής των στοιχείων της αίτησης τους, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κλειδί που θα τους δίνει το σύστημα, μέχρι την 15η του μηνός Δεκεμβρίου. Από αυτήν την ημερομηνία και έπειτα δε θα μπορούν να επιφέρουν καμία μεταβολή στα δηλωθέντα στοιχεία μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των δηλωθέντων στοιχείων .

Γ΄ Φάση: Λοιποί Πολίτες, οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα προσόντα στην Υπουργική Απόφαση 4444 / 6-10-08 (ΦΕΚ 2075/7-10-2008).

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2008.
Σημειώνεται ότι:
• Μετά την 1-1-2009 το Ενιαίο Μητρώο θα είναι ανοικτό διαρκώς για την υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παραπάνω Υπ. Απόφαση.
• Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στο Μητρώο εντός μηνός, καλούνται οι αιτούντες να αποστείλουν τον φάκελο των δικαιολογητικών στη διεύθυνση:
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης,
Γραφείο Διαχείρισης Μητρώου, 3ος όροφος
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη,
ΤΚ 111 43 Αθήνα
Τηλ επικοινωνίας: 210 2531250 και 210 2585151

 

 

 
Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008 στις 7 το βράδυ στην Τρίπολη, στο Εργατικό Κέντρο.

Θέματα συζήτησης:
Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οικονομική κρίση και η δράση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παραβρεθούν μέλη της κεντρικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Ν. Λαζαρίδης: « Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε την Κυριακή»

Ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης μίλησε σήμερα, για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, για την στενοχώρια που επικράτησε στις τάξεις της ομάδας μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και φυσικά περνάει το μήνυμα για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πανθρακικό λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε»
Αναλυτικά η θέση του αρχηγού σε όλα τα παραπάνω θέματα έχει ως εξής:
«Δεν αρμόζει η θέση που έχει ο Αστέρας αυτή τη στιγμή στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει την τύχη με το μέρος της. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς και να είμαστε ψηλότερα στην βαθμολογία.

Φέτος, η ομάδα παρουσιάζει καλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι της, αλλά όπως και νωρίτερα, μέχρι σήμερα δεν έχει την τύχη στο πλευρό της. Είμαστε στενοχωρημένοι για το τελευταίο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, αλλά πρέπει να σας πω, πώς μετά τη λήξη του αγώνα ήρθε στα αποδυτήρια της ομάδας ο κ. Μπάκος, μας συνεχάρη και μας εμψύχωσε λέγοντας πώς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας, μας δίνει κουράγιο και αυτοπεποίθηση για τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε»

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανθρακικό, όπου ο προπονητής της ομάδας Κάρλος Καρβαλιάλ και οι συνεργάτες του έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, προκειμένου να φτάσει στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Λύθηκε η συνεργασία με Ζορζίνιο

Στη λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ζορζίνιο προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Η συνεργασία λύθηκε, καθώς ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε κάποια οικογενειακά προβλήματα και έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Γιαννακόπουλος στην εθνική παίδων

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος του Αστέρα Τρίπολης κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής παίδων Γιώργο Σεμερτζίδη για προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που θα γίνουν στην Ξάνθη. Ο νεαρός τερματοφύλακας θα πρέπει να βρίσκεται τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, ενώ οι προπονήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

Ξεκίνησε προετοιμασία για Πανθρακικό

Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες του Αστέρα ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό (3 μ.μ.).
Η σημερινή προπόνηση χωρίστηκε σε δύο μέρη, αφού οι βασικοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την προηγούμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ έκαναν τακτική στο γήπεδο εν όψει Πανθρακικού, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έπαιξαν φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα των νέων.
Ο τεχνικός του Αστέρα είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του, με εξαίρεση τον Ζεάν Κάρλος, που ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, ενώ ο Φάμπιο Φελίσιο έκανε ατομικό.

Τρία παιχνίδια των υποδομών

Τρία παιχνίδια έχουν να δώσουν οι ομάδες υποδομής το προσεχές Σαββατοκύριακο. 8 και 9 Νοεμβρίου. Το Σάββατο, η παιδική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τεγέα, ενώ η εφηβική ομάδα θα υποδεχθεί λίγο αργότερα τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Τέλος, την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί το παιχνίδι των νέων με τον Πανθρακικό, όπου ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία παιχνιδιών με την ομάδα της Κομοτηνής. Αναλυτικά το πρόγραμμα στα παιχνίδια των υποδομών του Αστέρα έχει ως εξής:
Σάββατο 11.00 π.μ. Τεγέα-Αστέρας (παιδικό)
Σάββατο 3.00 μ.μ. Αστέρας-Ολυμπιακός (έφηβοι)
Κυριακή 10.30 π.μ. Αστέρας-Πανθρακικός (νέοι)

Ελεύθερη είσοδος στις γυναίκες

Η είσοδος για τις γυναίκες στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Αστέρα με τον Πανθρακικό θα είναι ελεύθερη, με είσοδο από την Θύρα 1 τμήμα Δ του γηπέδου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα