Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 4-8-2008

 

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για εργολαβίες ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

Θέμα: Ανεξέλεγκτη και επιζήμια για τη Δ.Ε.Η. η δραστηριότητα των εργολάβων
στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με υπόμνημα (Αρ. Πρωτ. 1233/25.07.2008) που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ.) της Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης προς τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Π. Αθανασόπουλο, προκύπτει ότι οι συμβαλλόμενοι με την επιχείρηση εργολάβοι παραβιάζουν σε μόνιμη βάση τη νομοθεσία και τους όρους ασφαλείας, ενώ είναι υπεύθυνοι για σοβαρά συμβάντα-ατυχήματα που απειλούν ανθρώπινες ζωές και ζημιώνουν την επιχείρηση, τα οποία θα μπορούσαν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων να είχαν αποφευχθεί.
....
Οι ερωτώντες βουλευτές
Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών
Μιχάλης Παπαγιαννάκης Βουλευτής Β΄ Αθήνας
Γρηγόρης Ψαριανός Βουλευτής Β΄ Αθήνας
Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Περισσότερα...

 

 

 
Πύρια 2008
Οι πολιτιστικές εκδηλώσες "Πύρια 2008" , με μεγάλη τιμή και χαρά φιλοξενούν φέτος μια μοναδική συναυλία με τρεις ξεχωριστούς καλλιτέχνες

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ- ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ – ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Τρεις γενιές τραγουδοποιών ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια σειρά παραστάσεων που μίλησε στη νεολαία και έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος τον χειμώνα στο club του «Σταυρού Του Νότου» στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μανώλης, Στάθης και Μύρωνας έβαλαν στο μίξερ το δικό τους προσωπικό υλικό, αγαπημένα τους τραγούδια, μουσικές εμμονές, αναπάντεχες διασκευές και πολύ ανεβασμένη διάθεση, για να δημιουργήσουν ένα νεανικό πρόγραμμα ηλεκτρικό και συνάμα ευαίσθητο.

Με τις κιθάρες τους ο Μανώλης και ο Μύρωνας και το πιάνο του ο Στάθης γεφυρώνουν τρεις διαφορετικές γενιές σύγχρονης τραγουδοποιίας. Με τις φωνές τους και οι τρεις μοιράζονται τραγούδια, ανταλλάσσουν επιρροές, δημιουργούν κοινές μουσικές εικόνες και φωτίζουν αναπάντεχα τραγούδια με διαφορετικά χρώματα. Για πάνω από δύο ώρες τους βρίσκουμε να ισορροπούν στην σκηνή ανάμεσα στα ελληνικά στοιχεία και τα ξένα, ανάμεσα σε ακουστικές μπαλάντες και ροκ παρεκτροπές, στην folk παράδοση και στον λυρισμό του αστικού τραγουδιού.

Συνολικά το πρόγραμμα των φετινών «Πύρια» έχει ως εξής:

23α Πύρια 2008

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008:

18:00 Εγκαίνια Έκθεσης βιβλίου (η οποία θα διαρκέσει όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων. Ώρες λειτουργίας 10:00–13:00 & 18:00–22:00)

21:00 Βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με προβολή παιδικής ταινίας, Θεατρικό παιχνίδι και ομαδικές δραστηριότητες.

(Είσοδος Δωρεάν)

Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008:

22:00 Παραδοσιακό πανηγύρι με την ορχήστρα του Λεωνίδα Παπακώστα (Είσοδος: 7 €)

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008:

21:00 Συναυλία με τους Μανώλη Φάμελλο, Στάθη Δρογώση, Μύρωνα Στρατή (Είσοδος: 7 €)

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008:

10:30 Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του συλλόγου Πυραίων

21:00 Βραδιά αφιερωμένη στο περιβάλλον (προβολή ταινιών και διανομή ενημερωτικών εντύπων). - Συζήτηση με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας και ειδικά των νέων ανθρώπων για τα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια όλων των ημερών των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα διοργανωθούν μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους της γύρω περιοχής, αθλητικοί αγώνες (ποδόσφαιρο – αγώνας ανωμάλου δρόμου).

Καλούμε όλους τους φίλους και πατριώτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μας και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την ψυχαγωγία τους και την διασκέδασή τους.

Καλή αντάμωση λοιπόν στο χωριό μας Πυρί τον 15 Αύγουστο.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν.Γραμματέας
Γεώργιος Π. Στρίκος      Νικόλαος Γ. Δημητρακόπουλος

 

 

 
Εκδηλώσεις στα χωριά
Κοκκινοράχη
Γιορτή νεολαίας
22 Αυγούστου 9.00 μ.μ

Αγρίδι
Στις 16 Αυγούστου θα λάβει χώρα αντάμωμα στο γραφικό χωριό του Αγριδίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον νεοσύστατο Πολιτιστικό Σύλλογο και σαν στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων των απανταχού το κόσμο Αγριδιωτών.

Κερπινή
16 Αυγούστου
Πρωί: Λειτουργία στο γραφικό και ιστορικό εξωκκλήσι των Ταξιαρχών
12.00: Μνημόσυνο, στο εξωκκλήσι της Παναγιάς, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου και παγκοσμίως αναγνωρισμένου επιστήμονα για τις έρευνές του στον ιατρικό χώρο και δωρητή του χωριού, γιατρού, Θεόδωρου Μπαλούρδα.
21.00: το 4ο αντάμωμα Κερπινιωτών Περισσότερα...

 

 

 

 
Νέα Αστέρα - Τα εισιτήρια για Μπρυζ
Δύο φιλικά μέσα στην εβδομάδα

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικά παιχνίδια για τον Αστέρα, στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της ομάδας και του μονταρίσματος εν όψει της δεύτερης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Την Τετάρτη, ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη την Παναχαϊκή με αλλαγή ώρας (7 μ.μ. αντί για 6 μ.μ. που είχε κανονιστεί αρχικά), όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, ενώ το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στην έδρα του και πάλι στο μεγάλο διεθνές φιλικό την ιστορικότερη ομάδα του Βελγίου ΦΚ Μπρυζ.

Αυτό το παιχνίδι θεωρείται ιστορικό για τον Αστέρα και το Αρκαδικό ποδόσφαιρο, αφού πρώτη φορά τόσο μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα με την ιστορία της Μπρυζ (η μοναδική Βελγική ομάδα με συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών) θα παίξει στην Τρίπολη.

Αυτό το φιλικό είναι το δεύτερο Ευρωπαϊκό στην ιστορία του Αστέρα μετά το παιχνίδι με την Πολωνική Ρουχ Χορζόφ στις 20 Φεβρουαρίου 2006, όπου ο Αστέρας τίμησε τον Κριστόφ Βαζέχα για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στα αγωνιστικά της ομάδας, επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις για τον Αστέρα, μετά το χθεσινό ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες της ομάδας ο Πορτογάλος τεχνικός Κάρλος Καρβαλιάλ.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση μόνο το απόγευμα, συνδυάζοντας ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής στο γήπεδο, ενώ το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα) και με δεδομένο τα δύο φιλικά παιχνίδια της εβδομάδας, με Παναχαϊκή και Μπρυζ, το τεχνικό τημ του Αστέρα θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική της ομάδας.

Τα εισιτήρια για Μπρυζ

Τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα με την Μπρυζ, που θα γίνει το Σάββατο 9 Αυγούστου στο γήπεδο του Αστέρα, θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου από την Τετάρτη έως την Παρασκευή και ώρες 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. ταυτόχρονα με τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τις 3.00 μ.μ.

Τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύσουν κανονικά για τον φιλικό αγώνα με τη Μπρυζ, με εξαίρεση της νέας κερκίδας (Θύρα 2) που αυτή την περίοδο είναι υπό κατασκευή και δεν θα είναι έτοιμη σε αυτό παιχνίδι.
Για το σημείο αυτό, θα ισχύσουν τα παρακάτω για τη συγκεκριμένη είσοδο των φιλάθλων:
1) Οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήριο διαρκείας στο 2-Γ θα καθίσουν στο 1-Α.
2) Οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήριο διαρκείας στο 2-Α & 2-Β θα καθίσουν στο 3-Δ & 3-Ε δηλαδή στην παλιά τσιμεντένια, δίπλα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία.
Η είσοδός των φιλάθλων στο γήπεδο θα γίνει κανονικά από τα τουρνικέ της Θύρας 2 σαν να ήταν έτοιμη η νέα κερκίδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με στόχο τη συνεχή εξυπηρέτηση των νεαρών φίλων της ομάδας και για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στο γήπεδο, τα παιδικά εισιτήρια διαρκείας, καθώς και τα απλά παιδικά, θα περνάνε μόνο από συγκεκριμένη πύλη στα τουρνικέ της Θύρας 2.

Δεν θα διατεθούν απλά εισιτήρια για τα τμήματα 1-Α, 3-Δ, 3-Ε και δεν θα υπάρξουν παιδικά απλά εισιτήρια για αυτό το παιχνίδι.

Τα εισιτήρια του αγώνα με την Μπρυζ θα κοστίζουν 20 και 30 ευρώ.

Ισοπαλία στη Λιβαδειά

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Λιβαδειά, με τον Αστέρα να δημιουργεί και να χάνει πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 14ο λεπτό ο Κανακούδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, αλλά το πλασέ του Καμπούροφ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη συμβολή των δοκών. Στο 24' μετά από λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Λεβαδειακού, ο Καμπούροφ πήγε να πλασάρει στην κενή εστία, αλλά η παρέμβαση του Παστού την τελευταία στιγμή γλίτωσε το σίγουρο γκολ.
Στο 26' μετά από εκπληκτική μπαλιά του Ζαιρί, ο Καμπούροφ βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, αλλά το σουτ του έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Δύο λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ του Ζαιρί από αριστερά, ο Φυτανίδης πλάσαρε, αλλά για δεύτερη φορά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Λεβαδειακού.
Τέλος, στο 40ο λεπτό ο Ζαιρί πέρασε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του, αλλά το δυνατό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγα μέτρα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του προωθημένου Φυτανίδη έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός απείλησε με αξιώσεις δύο φορές την εστία του Νίκου Αναστασόπουλου. Η πρώτη στο 10ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Λεονάρντο από δεξιά, το πλασέ του Παστού έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Αστέρα.

Η δεύτερη, όταν μετά από μπαλιά του Κιάσσου από δεξιά, ο Ντυμπαλά πρόλαβε την έξοδο του Αναστασόπουλου, αλλά το πλασέ του, απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Φυτανίδης σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από τις οκτώ αλλαγές που έκανε ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο Αστέρας ανέβασε τον ρυθμό του και μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 46' ο Τσέζαρεκ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, πάσαρε στον ανενόχλητο Ουριμπάρι, αλλά το πλασέ του Αργεντινού έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Λεβαδειακού.

Το σκορ άνοιξε ο Αστέρας με τον «συνήθη ύποπτο» των φιλικών Ντάνιελ Τσέζαρεκ στο 61ο λεπτό, ο οποίος συνεχίζει να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια προετοιμασίας (6/6) σημειώνοντας το 8ο προσωπικό του τέρμα. Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο Κροάτης επιθετικός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καψή και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.
Στο 69' ήρθε η πρώτη αντίδραση των γηπεδούχων, όταν ο Μπασαλά μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, αλλά το σουτ του απέκρουσε θεαματικά ο Αναστασόπουλος. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κοντινή προβολή του Ζησόπουλου που εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ντιμπαλά από δεξιά.

Ο Αστέρας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει στη Λιβαδειά, όταν στο 86' ο Μιλάνο βγήκε τετ α τετ με τον Καρακώστα, αλλά το ψιλοκρεμαστό του σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στα αξιοσημείωτα του φιλικού παιχνιδιού στη Λιβαδειά, ήταν η επιστροφή του Φλάβιο σε αγώνα –από το Νοέμβριο του 2007- ξεκινώντας στην αρχική ενδεκάδα, ενώ αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο για λογαριασμό του Αστέρα και οι Καρντόσο, Φιλομένο που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Βασιληάς (Βοιωτίας)
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς (712' Καρακώστας), Μουλόπουλος (66' Εμεράν), Παστός (46' Παρασκευαΐδης), Καψής (82' Παστός), Γκεοργκίεφ (89' Χριστόφ), Κόλτζος (59' Τζωρμπατζάκης), Ζησόπουλος, Ανδράλας (66' Μπασαλά), Λεονάρντο (87' Μακρής), Κιάσσος (66' Μοντόγια), Ντιμπαλά
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Φαμπέτα (46' Εστέβες), Φυτανίδης (46' Μαρσελάο), Ψωμάς (46' Λαζαρίδης), Φλάβιο (46' Ζεάν), Κυριάκος (46' Μιλάνο), Νταμόντε, Κανακούδης (46' Καρντόσο, 73' Γεωργίου), Ζαϊρί (46' Ουριμπάρι), Φελίσιο (67' Φιλομένο), Καμπούροφ (46' Τσέζαρεκ).

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού στη Λιβαδειά, ο προπονητής του Αστέρα Κάρλος Καρβαλιάλ δήλωσε «Το αποτέλεσμα δεν μας ενδιαφέρει, αλλά σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, μετά από μία πολύ σκληρή δουλειά στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να βελτιώνουμε τα λάθη μας. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις και τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο καθημερινά»

Έχασαν οι νέοι

Πρεμιέρα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας έκανε η ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης που ηττήθηκε από το νεοφώτιστο στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ερμή Μελιγούς με 1-2. Ο Μπάρλας άνοιξε το σκορ στο 60ο λεπτό, ισοφάρισε ο Αστέρας με σουτ του Ρούρη στο 73' από τη μεγάλη περιοχή εκμεταλλευόμενος με τον ιδανικότερο τρόπο τη μπαλιά του Γιαννούλη. Έξι λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι ο Ερμής κέρδισε χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μπάρλας.
Διαιτητής: Γκριτζέπης
Αστέρας: Λαμπρόπουλος, Ζίου, Μίχας, Βλαχοκυριάκος, Καπόγιαννης, Πετρόπουλος, Γιαννούλης, Τ. Αποστολίδης, Μέλλος, Αγγελόπουλος, Γ. Αποστολίδης. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Ρούρη, Ματθαίος, Ψυχογιός, Τσίρος, Φρέντι, Κυρίος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα