Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 3-12-2008

 

 

 

 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ. 22710 - 22218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Email: erkenar@otenet.gr

Τρίπολη 1 - 12 - 2008
Αρ. Πρωτ: 5431

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ που έχει έδρα στην Τρίπολη (Ελ. Βενιζέλου 39) όπως εκπροσωπείται νόμιμα

ΚΑΤΑ
(αφ ενός)

Της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε (Δ.Ε.Η Α.Ε) που έχει έδρα στην ΑΘΗΝΑ (Χαλκοκονδύλη 30) νόμιμα εκπροσωπούμενης

ΚΑΤΑ
(αφ ετέρου)

Της ALSTOM POWER ITALIA SPA, Μεγαλόπολη (ΑΗΣ Μεγαλόπολης ΙΙΙ Μονάδα), νόμιμα εκπροσωπούμενης
Της ΕΜΕΚ ΑΤΕ, Ασπρόπυργο (Λεωφόρο Μεγαρίδος) νόμιμα εκπροσωπούμενης
Της ΔΕ-ΚΑ - Α.Τ.Ε.Β.Ε, Πτολεμαίδα (Βασ. Κων/νου 4) νόμιμα εκπροσωπούμενης

Με την παρούσα το Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, σε συνέχεια του Υπομνήματος μας (Αρ. πρωτ: 5277/20-9-2008), καταγγέλλει την αδιαφορία των εταιρειών, ΔΕ-ΚΑ - Α.Τ.Ε.Β.Ε και ΕΜΕΚ ΑΤΕ καθώς και της ALSTOM POWER ITALIA SPA για την μη καταβολή των οφειλομένων - δικαιούμενων αμοιβών της εργασίας των εργαζομένων που απασχολήθηκαν στο έργο της Αποθείωσης της ΙΙΙ Μονάδας του ΑΗΣ Μεγ/λης με την εταιρεία «ΑΚΤΟΝ». Περισσότερα...

 

 

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελ-σου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη και ώρα 11:30 κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων κτιρίων στην Καλαμάτα.

 

 

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Enterprise Europe Network πραγματοποιούν εκδήλωση την Τετάρτη 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. To θέμα της εκδήλωσης είναι οι σημερινές αντιλήψεις, οι προκλήσεις και οι προσδοκίες των επιχειρήσεων του Νομού Αρκαδίας.

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή αποτέλεσε εξειδικευμένη έρευνα για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ. Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναζήτηση λύσεων για τις ανάγκες του Αρκάδα επιχειρηματία και στη χάραξη κοινής μελλοντικής στρατηγικής.

 

 

 

 
Εκπαίδευση στις Βασικές Γνώσεις πρώτων Βοηθειών
για πολίτες, εργοστάσια και επιχειρήσεις

Είναι γνωστό ότι στο 80% των περιστατικών εκτάκτου ανάγκης, οι πρώτοι επιλαμβανόμενοι είναι οι απλοί πολίτες, οι αυτόπτες μάρτυρες που θα καλέσουν την εξειδικευμένη βοήθεια και θα πρέπει να διαχειριστούν το περιστατικό έως ότου το ασθενοφόρο καταφθάσει.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μέσω του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών, παρέχει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Βασική παροχή πρώτων Βοηθειών για πολίτες διάρκειας είκοσι (20) ωρών. Οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις για την παροχή πρώτων βοηθειών και μετά το πέρας της εκπαίδευσης λαμβάνουν ειδικότητα Βοηθού πρώτων Βοηθειών και κάρτα πρώτων Βοηθειών, πιστοποίηση που ισχύει για πέντε χρόνια.

Ειδικά για τις εταιρείες και τα εργοστάσια, τα τμήματα Υγιεινής και Ασφάλειας μπορούν να αιτηθούν το πρόγραμμα, ώστε τόσο οι εκπαιδευόμενοι όσο και η εταιρεία σαν σύνολο να λάβουν ειδικό πιστοποιητικό το οποίο μπορεί να υποβληθεί για απόκτηση ISO. Από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί το προσωπικό των εταιρειών S&B εξόρυξη βοξίτη στην Ιτέα, η Χαλυβουργική, η Σωληνουργία  Κορίνθου, η  κοινοπραξία της Γέφυρας Ρίου – Αντιρίου καθώς και πολλά εργοστάσια και Εταιρείες στην Πάτρα, την Αττική, την Ξάνθη και την  Κρήτη.

Στην Τρίπολη από το πρόγραμμα αυτό έχουν πιστοποιηθεί, το προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών της Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, ομάδες πολιτών ενώ ο Εκπαιδευτής κ.  Κυριάκος  Κανέλλος μετέβει και στον Βόλο όπου και εκπαίδευσε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 35€ (έκδοση πιστοποιητικών και κάρτας, μπλοκ, εκπαιδευτικό υλικό) και προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων. Σε ένα εργοστάσιο η εκπαίδευση εστιάζει στην πρόληψη και αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων.

Ποιοί μπορούν να εκπαιδευτούν; πολίτες, σύλλογοι, φορείς, Αστυνομικοί, –πυροσβέστες, σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε δίωρα τουλάχιστον μαθήματα και περιλαμβάνει πρακτική εφαρμογή όλων των δεξιοτήτων ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και η διδασκαλία της σωστής αντιμετώπισης ενός τροχαίου ατυχήματος από απλό πολίτη έως ότου καταφθάσουν οι  κρατικές Υπηρεσίες Διάσωσης.

Όσοι πολίτες αλλά και εταιρίες – εργοστάσια ενδιαφέρονται να αιτηθούν για το πρόγραμμα "Βασικές Γνώσεις πρώτων Βοηθειών για πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον κ.  Κυριάκο  Κανέλλο (Διασώστη – Εκπαιδευτή Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε. Τρίπολης) και στα τηλέφωνα 2710.222.550 και 6973.495.248

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα