Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 3-11-2008

 

 

 

 
Προβολές για την ενίσχυση των υποτροφιών
ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΉΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου – Εντευκτήρια (Πολυτεχνείου 12- Αθήνα), ώρα 7 μ.μ.
1.- «ΑΓΙΑ ΦΑΕΙΝΗ» (Αγία Φωτεινή) – «ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» του Γεράσιμου Βάκρου.

2.-«ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» της Δέσποινας Καρβέλα.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου - εντευκτήρια, ώρα 7 μ.μ.
«ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» του Γιώργου Ζερβουλάκου.

 

 

 
Επιτυχημένη η ημερίδα για τον Ραδιοτηλεοπτικό και παιδικό κόσμο
Τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις για ένα καλύτερο ραδιοτηλεοπτικό και παιδικό κόσμο, παρουσίασαν σε ημερίδα που διοργάνωσαν το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2008, το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, η Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ και η Ελληνική Ραδιοφωνία Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα : «Ραδιοτηλεοπτικός και παιδικός κόσμος», στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Για την τηλεόραση και το παιδί, που είναι γενικά παραδεκτό ότι αποτελεί μια ισχυρή αμφίδρομη σχέση, μίλησαν, ανέλυσαν και συζήτησαν καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και γονείς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος της ΕΡΑ Τρίπολης, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τους παρευρισκόμενους και επεσήμανε ότι «σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά μέσα κυριαρχούν στη ζωή μικρών και μεγάλων, σε μια περίοδο που το διαδίκτυο ανοίγει διαρκώς νέους ορίζοντες και η εικόνα φέρνει στο σπίτι μας πολλά και ποικίλα μηνύματα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τη σχέση των παιδιών με την τηλεόραση».

Ο διευθυντής του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», Γιώργος Συριόπουλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΕΡΤ για τη διοργάνωση στην περιφέρεια εννέα τέτοιων ημερίδων δημοσίου διαλόγου και μίλησε για το πόσες ώρες τηλεόραση μπορεί να βλέπει ένα παιδί; Για τα προγράμματα που θα πρέπει να επιλέγει; Για τον ρόλο των γονιών και του σχολείου στην ανάπτυξη της κριτικής του αντίληψης και στη σχέση που θα πρέπει να διαμορφώσει με την τηλεόραση;

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων της ΝΕΤ, Λίνα Κλείτου έκανε αναφορά στη σχέση παιδιών και γονιών και στο πώς αυτή αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις ώρες ενασχόλησής τους με την τηλεόραση και διευκρίνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους και να βρίσκονται όσο περισσότερο μπορούν κοντά τους, ειδικά όταν βλέπουν τηλεόραση, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απορία τους γεννιέται.

Ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές ήταν οι ομιλίες των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως «Παιδί και Τηλεόραση», «Τηλεόραση και προστασία παιδιού» «Βία, Παιδί και τηλεόραση». «Τηλεόραση και το φαντασιακό του παιδιού».

Τα παραπάνω θέματα ανέπτυξαν οι κ.κ. : ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Επίκουρος καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Δέσποινα Τσακίρη, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθηγητής, πρόεδρος τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΠανεπιστημίουΠελοποννήσου και η Ηλέκτρα Κουτσούκου, Υπ. Διδάκτωρ, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων και των ομιλιών ακολούθησε δημόσιος διάλογος όπου τέθηκαν απορίες

 

 

 
Εξέλιξη Χειρουργικής Άνω Άκρου
Επανάσταση έχουν προκαλέσει στην ορθοπαιδική επιστήμη οι νέες, ελάχιστα επεμβατικές, χειρουργικές τεχνικές, που εφαρμόζονται πλέον και στα χέρια, καθώς πολλές είναι οι παθήσεις και οι κακώσεις, που προσβάλλουν τα άνω άκρα και αν δεν αντιμετωπισθούν σωστά αφήνουν μεγάλες αναπηρίες. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα από την αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατόν. Η χειρουργική του άνω άκρου εξελίσσεται συνεχώς ακολουθώντας πάντα τις νέες τεχνολογίες. Η βελτίωση της χειρουργικής τεχνικής με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, λέιζερ) έχει φθάσει και εδώ.

Οι νέες αυτές τεχνικές θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο 4ο Σεμινάριο Χειρουργικής Άνω Άκρου, που διοργανώθηκε από την α΄ ορθοπαιδική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη β΄ ορθοπαιδική κλινική του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί από 6-8 Νοεμβρίου 2008 στο συνεδριακό κέντρο "Polis" στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι καθηγητές ορθοπαιδικής Α.Π.Θ. Αναστάσιος Χριστοδούλου, που είναι και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και Ιωάννης Χριστοφορίδης, διευθυντές της α΄ και β΄ ορθοπαιδικής κλινικής Α.Π.Θ. αντίστοιχα και ο επίκουρος καθηγητής ορθοπαιδικής Α.Π.Θ. Παναγιώτης Γκιβίσης μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, που έχει δώσει σημαντική ώθηση στην εξέλιξη της ορθοπαιδικής επιστήμης είναι η αρθροσκόπηση. Η τεχνική αυτή, η οποία από χρόνια εφαρμόζεται επιτυχώς στο γόνατο και στον ώμο, έχει επεκταθεί τώρα και στις μικρότερες αρθρώσεις του χεριού (αγκώνας, καρπός). Με μικρές οπές και την εισβίβαση στην άρθρωση μιας λεπτής κάμερας δίνεται η δυνατότητα διαγνωστικής, αλλά ταυτόχρονα και χειρουργικής αποκατάστασης παθήσεων και κακώσεων του άνω άκρου (ρήξεις τενόντων και συνδέσμων, αφαίρεση ελεύθερων σωμάτων από την άρθρωση κλπ).

Έτσι αποφεύγεται το μεγάλο χειρουργικό τραύμα και ο ασθενής μπορεί να εξέλθει την ίδια μέρα από το νοσοκομείο, διότι δεν υποβάλλεται σε γενική αναισθησία, ενώ η αποκατάστασή του είναι πιο σύντομη.

Αρθροσκόπια από 1,9 έως 4 χιλιοστά και ειδικά αρθροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία επιτρέπουν μέσω των μικρών οπών εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία.

Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια επανάσταση στην ορθοπαιδική έχει προκαλέσει η ολική αρθροπλαστική, η αντικατάσταση δηλαδή μιας φθαρμένης άρθρωσης με υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό και απόλυτα συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι επεμβάσεις αυτές εφαρμόζονται πλέον και στις αρθρώσεις του άνω άκρου (ώμος, αγκώνας, καρπός, δάκτυλα) με ανάλογα καλά αποτελέσματα.

Το σεμινάριο οργανώθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και απευθύνεται κυρίως σε ορθοπαιδικούς, αλλά και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και φυσικοθεραπευτές.

Στο σεμινάριο θα δοθούν διαλέξεις και θα πραγματοποιηθούν πρακτικές ασκήσεις διαφόρων χειρουργικών επεμβάσεων πάνω σε πτωματικά παρασκευάσματα του άνω άκρου, όπως αρθροσκόπηση του αγκώνα και του καρπού.

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί γνωστοί Έλληνες και ξένοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο χειρουργικής άνω άκρου.

 

 

 
Η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1
Την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου συνάντησε ο Αστέρας στο Ολυμπιακό Στάδιο, αφού κέρδιζε μέχρι το 90ο λεπτό 1-0 την ΑΕΚ και τελικά έφυγε από το γήπεδο ηττημένος 1-2!

Όσοι ισχυρίζονται πώς ένας αγώνας ολοκληρώνεται μόνο όταν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δικαιώθηκαν για μία ακόμα φορά.
Αυτό που συνέβη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου γίνεται μία φορά κάθε δέκα χρόνια και από όσο μπορεί κανείς να θυμηθεί, κάτι ανάλογο συνέβη στον τελικό του Τσάμπιονς Λήγκ το 1999 στην Βαρκελώνη, όταν η Μπάγερν κέρδιζε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ίδιο χρονικό σημείο του αγώνα και δύο λεπτά αργότερα η Αγγλική ομάδα ήταν αυτή που σήκωνε το πολυπόθητο τρόπαιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα πώς αυτή η νίκη, ήταν η πρώτη για την ΑΕΚ μετά την 21η Σεπτεμβρίου όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του Ηρακλή, ενώ την ακολούθησαν τέσσερις "στείρες" αγωνιστικές όπου είχε απολογισμό τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς, αλλά δεν βρήκε το γκολ που αναζητούσε και αγχώθηκε με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να ισορροπήσει και στη συνέχεια να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σεμπάστιαν Σάχα.

Στο 31ο λεπτό ο πορτιέρο της ΑΕΚ αναγκάστηκε να αποκρούσει (δύσκολα) σε κόρνερ, κεφαλιά του Ζαουάντ Ζαιρί, ενώ στο 43’ μετά από πλασέ του Λούσιο Φιλομένο ο Γεωργέας απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 45’ όταν μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Ζαιρί, το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάκτυλα ο Σάχα.

Στο β' σαρανταπεντάλεπτο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και στο 52' σε σουτ του Τζιμπούρ η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Γιώργου Αμπάρη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Τζιμπούρ αρχικά και στη συνέχεια του Καφέ, ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδειξε τα υπέροχα αντανακλαστικά του.

Στο 68ο λεπτό ο Αστέρας… πάγωσε το Ολυμπιακό Στάδιο όταν σε απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαρσελάο, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και χτύπησε μέσα από την γραμμή της εστίας της ΑΕΚ (0-1). Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που σημειώνει ο Βραζιλιάνος αμυντικός με τη φανέλα του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Τρία λεπτά αργότερα το τεχνικό σουτ του Ζαιρί (που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης μετά την λήξη του αγώνα από την ψηφοφορία των εκπροσώπων Τύπου που παρακολούθησαν την αναμέτρηση) βρήκε στο σώμα αμυντικού για να βγει η μπάλα κόρνερ. Στο 72ο λεπτό μετά από έξυπνο φάουλ του Φλάβιο, ο Σάχα απέκρουσε, προλαβαίνοντας ταυτόχρονα τον Φιλομένο, που κυνήγησε τη φάση για να εκμεταλλευτεί ότι περισσότερο μπορεί.

Στο 79’ ο δραστήριος Ράφικ Τζιμπούρ απείλησε και πάλι την εστία του Αστέρα, αλλά το δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιώργος Αμπάρης.

«Όσα δεν φέρνει ο καιρός, τα φέρνει η στιγμή» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην περίπτωση του συγκεκριμένου αγώνα δικαιώθηκε για μία ακόμα φορά αυτή η ρήση.
Στο 90' ο Μαιστόροβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σκόκο από αριστερά, ενώ τρία λεπτά αργότερα με ανάποδο ψαλίδι ο Τζιμπούρ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του ολοκληρώνοντας μία απίστευτη ανατροπή (2-1), που παρόμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Χουανφράν, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Πελετιέρι (46' Ρίκκα), Καφές, Ζορμπάς (72' Λαγός), Σκόκο, Εντίνιο (46' Τζιμπούρ), Μπλάνκο
Αστέρας: Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Μπαστία, Καρντόσο, Ζαϊρί, Νταμόντε (57' Κανακούδης), Φιλομένο, Ντουαλά (57' Τσέζαρεκ).
- Το πρωί της Δευτέρας (11 π.μ) θα γίνει προπόνηση-χαλάρωμα, ενώ ο προπονητής του Αστέρα Κάρλος Καρβαλιάλ έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του την Τρίτη.

 

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (4η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

78-76

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (4η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΕΡΜΗΣ

0-20

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Α1 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

45-85

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

101-26

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Α1 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (5η - 9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

46-81

ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

41-32

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

10-60

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

67-33

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

20-40

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

30-60

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

30-32

ΚΟΡΩΝΗ 90 ΑΕ

-

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

31-48

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Γ΄ ΟΜ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

31-41

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

60-41

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Γ΄ ΟΜ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

84-16

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Δ΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (4η - 9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

20-0

 

 

 

 

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

61-21

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

20-0

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Δ΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (4η - 9η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

20-0

 

 

 

 

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

53-67

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

63-34

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ- Α΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ (5η  αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

0-20

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ- Β΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ (5η  αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

 

Βαθμολογία >>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα