Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 2-9-2008

 

 

 

 
Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι η νέα εκπαιδευτική περίοδος , ξεκινάει τις επόμενες ημέρες . Ως εκ τούτου , καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη , τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-17.00 ) , για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της νέας αίτησης των προγραμμάτων για την εκπαιδευτική περίοδο 2008 – 2009.

Τα γνωστικά πεδία στα οποία εντάσσονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. είναι:
1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία
2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία ( Αγγλικά , Γαλλικά , Γερμανικά , Ιταλικά )
3) Περιβάλλον –Πολιτισμός-Τουρισμός –Περιφερειακή Ανάπτυξη
4) Βασικές γνώσεις Μαθηματικών – Στατιστικής
5) Τεχνολογίες πληροφορικής – Επικοινωνιών
6) Ενεργός πολίτης: Δικαιώματα - Υποχρεώσεις - Διαχείρισης νοικοκυριού ( Σωματική & Ψυχική Υγεία , Διατροφή κ.α. )
7) Πολιτισμός - Τέχνες - Διαχείριση ελεύθερου χρόνου ( Θέατρο , Μουσική , Φωτογραφία , Εικαστικά κ.α. )
8) Οικονομία – Επιχειρήσεις
9) Ειδικά προγράμματα κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού
10) Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης ( Α) Οικονομία – Διοίκηση - Επιχειρήσεις , Β ) Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα , Γ )Ανάπτυξη Κοινωνικών δεξιοτήτων στο Χώρο Εργασίας , Δ) Διαχείριση Κινδύνων & Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών .

Τα προαναφερόμενα θεματικά πεδία δομούνται σε πολλαπλά επιμέρους εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 25 - 50 - 100 – 125 - 150 – 250 ωρών.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Κ.Ε.Ε. πραγματοποιείται σε δύο περιόδους: α) Από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο και β) Από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο.
Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει ριζικά από εκείνον που θυμόμαστε από το σχολείο και γενικά από τη μορφή της τυπικής εκπαίδευσης. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο .

 

 

 
Έναρξη λειτουργίας των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας
 σε Τρίπολη και Καλαμάτα

Ιδρύθηκαν και άρχισαν να λειτουργούν οι Θυρίδες Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στις περιοχές της Τρίπολης και της Καλαμάτας.

Οι θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτελούν έργο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ενταγμένο στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αναλυτικότερα, οι ''Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας'' είναι μία προσπάθεια για την ενθάρρυνση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Λειτουργούν ως γραφείο πληροφόρησης, συμβουλευτικής παροχής υποστήριξης ολοκληρωμένης μορφής προς όλους τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Στόχος να αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών. Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η ίδρυση 79 νέων δομών Επιχειρηματικότητας οι οποίες και καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι Θυρίδες Επιχειρηματικότητας αναφέρονται σε μαθητές και αποφοίτους της δευτεροβάθμιας-τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τεχνικής εκπαίδευσης, σε καταρτιζόμενους δημοσίων ΙΕΚ και λοιπών σχολών αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε φοιτητές και αποφοίτους της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τη θυρίδα είναι οι ακόλουθες :

Πληροφόρηση:

• σχετικά με πηγές και διαδικασίες χρηματοδότησης
• σχετικά με δυνατότητες κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας
• σχετικά με το νομικό και το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες
• σχετικά με τις διαδικασίες ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, πληροφόρηση για δραστηριότητες άλλων φορέων

Υποστήριξη:

• στην προαξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας και στη δημιουργία πλάνου marketing, στη δημιουργία χρηματοοικονομικού πλάνου, στη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου και στην επιλογή νομικής μορφής επιχείρησης και
• στις επαφές με άλλους φορείς όπως Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις και με άλλους επιχειρηματίες
και
• Σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε σχολικές μονάδες

Τα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολλαπλά, τόσο για τους νέους όσο και για τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής μας και προσδοκούμε στην πολύτιμη συμβολή σας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Η θυρίδα Επιχειρηματικότητας στην Τρίπολη βρίσκεται, στη διεύθυνση Τέρμα Τεγέας βιβλιοθήκη ΙΕΚ και στα τηλέφωνα 2710242776 καθημερινά 09.00-14.00 και 17.00-20.00 στην Καλαμάτα, στη διεύθυνση Λ.Αθηνών 170 (ΙΕΚ Καλαμάτας-Συγκρότημα Πολυκλαδικού) και στα τηλέφωνα 2721024654 καθημερινά 09.00-14.00 και 17.00-20.00 .

 

 

 
30 εκατ. Ευρώ για το Διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Συνεδρίασε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη ως Προέδρου, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη, του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη, του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη, του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων κ. Θ. Ξανθόπουλου.

Η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε την ένταξη στις διατάξεις του Νόμου 3389/2005 μεταξύ των άλλων έργων, και την υλοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της Σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, ολοκληρωμένη τεχνική διαχείριση, ασφάλιση και εμπορική εκμετάλλευση περιορισμένων χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, για χρονικό διάστημα 25 ετών από τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης, με Αναθέτουσα Αρχή την ΚΕΔ Α.Ε.

Η Σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι στόχοι αυτοί είναι η επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η μείωση των λειτουργικών δαπανών - δεδομένου ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στέγαση των υπηρεσιών της μισθώνει κτίρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στην πόλη της Τρίπολης - η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των κτιριακών υποδομών της Περιφέρειας και η αποτελεσματική συντήρηση και εν γένει τεχνική διαχείρισή τους. Σκοπός είναι η ταχύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Πελοποννήσου, μέσω του ορισμού υψηλότερων προδιαγραφών για τους χρήστες (υπάλληλοι και πολίτες), δεδομένου ότι η τήρησή τους θα αποτελεί στοιχείο αξιολόγησης για την αποπληρωμή του Ιδιωτικού Φορέα που θα κληθεί να τις προσφέρει.

Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος, σε καθαρή παρούσα αξία, των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα καταβάλει η Αναθέτουσα Αρχή στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει το Έργο ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια Ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Στο κόστος αυτό πρέπει να προστεθεί και το κόστος βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο υπολογίζεται σε 20% του συνολικού προϋπολογισμού.

Δεδομένου ότι η Σύμπραξη αυτή είναι μερικώς ανταποδοτική, για τον τελικό υπολογισμό της επιβάρυνσης του Δημοσίου για την αποπληρωμή του έργου αυτού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα έσοδα του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο από την εκμετάλλευση περιορισμένων χώρων του Διοικητηρίου, τα οποία και θα μειώσουν το ύψος του προϋπολογισμού του έργου.
Το οριστικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο θα καθορισθεί από το διαγωνισμό για την ανάθεση του Έργου.
 

 

 

 
Φιλική ήττα από την Καλαμάτα
Παίζοντας με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του και με παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα, ο Αστέρας ηττήθηκε στο σημερινό φιλικό από την Καλαμάτα 1-2.

Στο 4ο και στο 7ο λεπτό ο Σπυριδάκης έπιασε δυνατά σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα και στις δύο περιπτώσεις πέρασε άουτ.
Στο 24ο λεπτό, ο Καούνος έπαιξε το 1-2 με το Σπυριδάκη και από δεξιά έβγαλε ασίστ στον Κάκο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Αναστασόπουλο και να κάνει το 0-1.

Το γκολ της Καλαμάτας «αφύπνισε» τους παίκτες του Αστέρα που ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια του παιχνιδιού και στο 29ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενουμένων, όταν το δυνατό σουτ του Ζεάν έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Στο 38ο λεπτό ο Καρντόσο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Στρατάκης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 44ο λεπτό μετά από λάθος αμυντικού, ο Φιλομένο πήρε τη μπάλα και προχώρησε μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως καθυστέρησε στην τελική προσπάθεια και κλείστηκε από τους αμυντικούς της Καλαμάτας. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Καρντόσο εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Φιλομένο έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια της Καλαμάτας.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αστέρα να πιέζει την Καλαμάτα και να απειλεί σε αρκετές περιπτώσεις για ισοφάριση. Στο 49’ ο Ζαϊρί έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Φιλομένο έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, όμως ο Καλομοίρης ήταν καλά τοποθετημένος και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 52’ και στο 56’ ο Καρντόσο βρήκε σε δύο περιπτώσεις τον Κανακούδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ στην πρώτη περίπτωση και η κεφαλιά στη δεύτερη, έστειλαν την μπάλα να περάσει άουτ.

Στο 67ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση, όταν στη σέντρα του Ζαιρί από δεξιά, ο Ψυχογιόπουλος απομάκρυνε την μπάλα, αλλά ο Καρντόσο με δυνατό βολέ εν κινήσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Καλαμάτας (1-1).

Στο 83’ και σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, όταν ο Βαβάτσικος έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Καούνο, ο οποίος κοντρόλαρε τη μπάλα με άψογο στυλ, πρόλαβε το Φυτανίδη και με πλασέ στην απέναντι γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δελφάκης, με βοηθούς τους Κοτσίρο και Μισιχρόνη.
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Εστέβες, Φυτανίδης, Ψωμάς, Ζεάν, Καρντόσο, Στρατάκης, Ερέρος (46’ Ζαϊρί), Κανακούδης, Φιλομένο, Καμπούροφ
Καλαμάτα: Κοψαχείλης (46’ Καλομοίρης), Γκράιμς (89’ Ηλιόπουλος), Τρούλης (61’ Πλάτανος, 89’ Ανδρουτσής)), Ψυχογιόπουλος, Μπριλάκης, Κάκος (89’ Μαρής), Πουρτουλίδης (46’ Γενιτσαρίδης), Σπυριδάκης (73’ Μανιάτης, 89’ Αρ. Κωνσταντόπουλος), Λουτσιάνο (78’ Βαβάτσικος), Βερβάλ (51’ Φονσέκα), Καούνος (85’ Γ. Κωνσταντόπουλος).

- Με την Καλαμάτα αγωνίστηκε και ο πρώην παίκτης του Αστέρα Νίκος Πουρτουλίδης.
- Περίπου 600 θεατές παρακολούθησαν το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα