Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 1-9-2008

 

 

 

 
30 εκατ. Ευρώ για το Διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Συνεδρίασε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη ως Προέδρου, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη, του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη, του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη, του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων κ. Θ. Ξανθόπουλου.

Η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε την ένταξη στις διατάξεις του Νόμου 3389/2005 μεταξύ των άλλων έργων, και την υλοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της Σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, ολοκληρωμένη τεχνική διαχείριση, ασφάλιση και εμπορική εκμετάλλευση περιορισμένων χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, για χρονικό διάστημα 25 ετών από τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης, με Αναθέτουσα Αρχή την ΚΕΔ Α.Ε.

Η Σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι στόχοι αυτοί είναι η επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η μείωση των λειτουργικών δαπανών - δεδομένου ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στέγαση των υπηρεσιών της μισθώνει κτίρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στην πόλη της Τρίπολης - η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των κτιριακών υποδομών της Περιφέρειας και η αποτελεσματική συντήρηση και εν γένει τεχνική διαχείρισή τους. Σκοπός είναι η ταχύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Πελοποννήσου, μέσω του ορισμού υψηλότερων προδιαγραφών για τους χρήστες (υπάλληλοι και πολίτες), δεδομένου ότι η τήρησή τους θα αποτελεί στοιχείο αξιολόγησης για την αποπληρωμή του Ιδιωτικού Φορέα που θα κληθεί να τις προσφέρει.

Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος, σε καθαρή παρούσα αξία, των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα καταβάλει η Αναθέτουσα Αρχή στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει το Έργο ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια Ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Στο κόστος αυτό πρέπει να προστεθεί και το κόστος βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο υπολογίζεται σε 20% του συνολικού προϋπολογισμού.

Δεδομένου ότι η Σύμπραξη αυτή είναι μερικώς ανταποδοτική, για τον τελικό υπολογισμό της επιβάρυνσης του Δημοσίου για την αποπληρωμή του έργου αυτού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα έσοδα του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο από την εκμετάλλευση περιορισμένων χώρων του Διοικητηρίου, τα οποία και θα μειώσουν το ύψος του προϋπολογισμού του έργου.

Το οριστικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο θα καθορισθεί από το διαγωνισμό για την ανάθεση του Έργου.

 

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα