Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 1-8-2008

 

 

 

 
Σημαντικές δραστηριότητες από Σαμαρείτες Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Εθελοντών Σαμαρειτών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης στην 6η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την υποστήριη του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, διάρκειας 15 ημερών. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως πιστοποιήθηκαν στην ειδικότητα του Διασώστη Γενικών Καθηκόντων, μια ειδικότητα που είναι το πρώτο επίπεδο πριν τις ειδικότητες του Τεχνικού Διασώστη και του Παραϊατρικού Διασώστη.

Στην 6η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Κατατροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Εκπαιδευτής και Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Τριπόλεως κ. Κυριάκος Κανέλλος με τον Υπαρχηγό του Τμήματος κ. Δημήτρη Συψή εκπαιδεύτηκαν από την Κυνοφιλική Ομάδα Διάσωσης του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού στο 1ο επίπεδο χειριστών διασωστικών σκύλων με απόλυτη επιτυχία.

Από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο του 2008 οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως παρείχαν υγειονομικές υπηρεσίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Πανεπιστημίων, σε αγώνα offroad στο Πόρτο Χέλι καθώς και στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Άλσος Αγίου Γεωργίου. Επίσης μια διμοιρία (24 άτομα) Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Τρίπολης κινητοποιήθηκε για ενίσχυση των τριών διμοιριών που ενεργοποιήθηκαν στην Πάτρα μετά των σεισμό των 6.5R. Η Διμοιρία από την Τρίπολη παρείχε υπηρεσίες στην Βάλμη του Ν. Ηλείας και στις πληγείσες περιοχές γύρω από την Πάτρα

Τέλος σημαντικές αλλαγές θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα σχετικά με την Εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκπαίδευση των νέων Εθελοντών στην νέα σεζόν θα γίνει πιο ευέλικτη και πιο προσιτή σε μεγαλύτερη μερίδα πολιτών που ενδιαφέρονται να γίνουν Εθελοντές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στην σύγχρονη εποχή των πολλών υποχρεώσεων των πολιτών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δημιούργησε ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο θα περιλαμβάνει πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες και στην Διάσωση. Σχετική συνέντευξη τύπου θα παραχωρηθεί στο προσεχές διάστημα όπου θα διευκρινίζονται όλες οι λεπτομέρειες.

Παρ΄όλα αυτά όσοι και όσες ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν ως Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού μπορούν να επικοινωνούν με το 2710222550 και 6973495248 καθώς και στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Οδό Αποστολοπούλου 16.

 

 

 
Συναυλία στο Λεωνίδιο
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας διοργανώνει συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 και ώρα 21.00 στο Λεωνίδιο, με έργα Ελλήνων Συνθετών.

Σολίστ: Πέτρος Γαϊτάνος, Λένα Αλκαίου, Μάγδα Πένσου.
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός.

 

 

 
Στη Λιβαδειά αύριο ο Αστέρας
Στη Λιβαδειά θα μεταβεί αύριο Σάββατο ο Αστέρας, όπου θα δώσει φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας (6.30 μ.μ.) με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Μιλώντας για τις προπονήσεις της ομάδας, αλλά και για το αυριανό φιλικό παιχνίδι ο Πορτογάλος προπονητής του Αστέρα Κάρλος Καρβαλιάλ δήλωσε «Θέλω να σταθώ στην πολύ καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα μετά από τρεις εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας.

Είμαστε πραγματικά μία δεμένη ομάδα με όλα τα χαρακτηριστικά της. Αυτή την εβδομάδα δεν παίξαμε φιλικό την Τετάρτη, γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά στο γήπεδο.
Το παιχνίδι στη Λιβαδειά είναι ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, όπου δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά να κάνουμε κάποια πράγματα που θέλουμε στο γήπεδο. Θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη στο παιχνίδι μας. Αυτό είναι το ζητούμενο σε όλα τα φιλικά παιχνίδια. Χτίζουμε μέρα με τη μέρα την ομάδα, γινόμαστε πιο δυνατοί και αυτό είναι σημαντικό»

Σήμερα το απόγευμα η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αρκετά παιχνίδια με μπάλα, με το προπονητικό τημ της ομάδας να δίνει στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και πάλι έμφαση στην τακτική και στο στυλ παιχνιδιού.
Για την Κυριακή ο Κάρλος Καρβαλιάλ έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Με τον Πανιώνιο στις 16/8

Φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα δώσει ο Αστέρας το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας. Παράλληλα έγιναν γνωστές οι ώρες των φιλικών παιχνιδιών που θα δώσει στη συνέχεια της προετοιμασίας ο Αστέρας, που αναλυτικά έχουν ως εξής:
6-8-2008: Αστέρας-Παναχαική 6 μ.μ
9-8-2008: Αστέρας-Μπρυζ 7 μ.μ.
13-8-2008: Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 7 μ.μ.
16-8-2008: Πανιώνιος-Αστέρας 7 μ.μ.
24-8-2008: Αστέρας-Ατρόμητος 7 μ.μ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα