Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 31-8-2007

 

 

 

 

 
Συναντήσεις εργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πυρκαγιές
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο το σχέδιο ανασυγκρότησης και τον προγραμματισμό των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λαίλαπα των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους μελετητές έργων που έχουν κάνει μελέτες τα τελευταία χρόνια για έργα της Περιφέρειας.

Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε την μέχρι τώρα εικόνα και ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους να συνεργαστούν στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εν όψει χειμώνα, για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθησαν από τις πυρκαγιές και την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στις οικιστικές, δασικές, γεωργικές και βιομηχανικές περιοχές καθώς και στα έργα υποδομής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ετέθησαν όλα τα πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και διατυπώθηκαν τεχνικές απόψεις για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Στη συνάντηση αυτή προέκυψε ότι άμεσα κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και μελετητές, να εντοπίσουν τα προβλήματα, ώστε να δοθούν λύσεις.

Με σκοπό την ενημέρωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων των πληττομένων περιοχών της Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Δημοσθένη Κατσίγιαννη, της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, των Δημάρχων των πυρόπληκτων Δήμων Φαλαισίας κ. Ιωάννου Φουσέκη, Σκυρίτιδας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάνα, Ηραίας κ. Σταύρου Χριστόπουλου, Βαλτετσίου κ. Νίκου Παπανικολάου και του αντιδημάρχου Τεγέας.

Στη συνάντηση εργασίας έγινε αναλυτική συζήτηση για τα μέτρα αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχουν ως στόχο την ανακούφιση και αποκατάσταση των πληγέντων.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Η Γενική Γραμματέας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΗ για την συμβολή της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, τα μέσα που διέθεσαν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, όσο και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των πληγεισών περιοχών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ επεσήμανε ότι θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας σε ότι χρειαστεί και ότι μέχρι σήμερα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε τρεις ημέρες θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση κατά 99,9% στο Νομό Αρκαδίας.


Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣΔΔΑ ενημερώνει ότι για αύριο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (βαθμός επικινδυνότητας 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς και παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Δήμους και τις Κοινότητες για τα παρακάτω :
- Να μεριμνήσουν για την σωστή λειτουργία ( έλεγχο-συντήρηση ) και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους ( υδροφόρες, βυτία κ.α. ).
- Να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση ( να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων.
- Να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.

Τέλος , υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ( ΧΑΔΑ ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

Links για τις φωτιές από δορυφόρο:
 

 

 

 

 
Η μεγάλη στιγμή του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ έφτασε
Φίλαθλοι!

Επιτέλους μία ομάδα της Αρκαδίας μας, της Τριπολιτσάς μας συμμετέχει στα ποδοσφαιρικά Σαλόνια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Είμαστε ΟΛΟΙ υπερήφανοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι.
Θέλουμε να γιορτάσουμε, να χαρούμε, να πετάξουμε!
Να ζήσουμε τη στιγμή!

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ προσκαλεί ΟΛΟΥΣ τους απανταχού ΑΡΚΑΔΕΣ σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE με την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και ευχαριστεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τη δημιουργία του συλλεκτικού φακέλου με μεγάλη σημειολογική, αλλά και φιλοτελιστική αξία.

Θέλουμε να συνεχίσουμε το νέο ύφος και ήθος που η ομάδα μας εισήγαγε στο ποδόσφαιρο και σας καλούμε να υποστηρίξετε την ομάδα μας με όλη σας τη δύναμη μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους με οποιαδήποτε ιδιότητα στο ποδόσφαιρο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και επιτυχίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

 

 
Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ - υποψήφιοι Ν. Αρκαδίας
Οι περιοδείες του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε διάφορες περιοχές του Νομού μας έχουν ως εξής:

* Την Παρασκευή 31 Αυγούστου το απόγευμα, ο υποψήφιος βουλευτής Πέτρος Ζούνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λουκά - Νεστάνη - Σάγκα.

* Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ο υποψήφιος βουλευτής Πέτρος Ζούνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τεγέας.

* Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Κουντάνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Λεβιδίου.

* Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Πέτρος Ζούνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Β. Κυνουρίας (Αν. Δολιανά - Έλατο - Ωριά - Περδικόβρυση - Καστρί - Αγ. Πέτρο).

* Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ο υποψήφιος βουλευτής Πέτρος Ζούνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαλάνθου.

Σύντομο βιογραφικό υποψηφίων >>>>>

 

 

 

 
Προγράμματα εκπαίδευσης σε ευάλωτες ομάδες
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.) , στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την προώθηση της δια βίου μάθησης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες – ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως οι παλιννοστούντες, οι ROM (τσιγγάνοι), οι μουσουλμάνοι, οι φυλακισμένοι, οι μετανάστες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (αμεα).

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 2004 – 07 εκπαιδεύτηκαν δωρεάν 32.897 πολίτες, σε μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ κατά την περίοδο 2000 - 04 είχαν εκπαιδευτεί 2.033 πολίτες. Την εκπαιδευτική περίοδο 2007 - 08, προσφέρονται δωρεάν 18.500 θέσεις εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, για :
* Παλιννοστούντες 1000 θέσεις εκπαίδευσης
* ROM (Τσιγγάνοι) 1000 θέσεις εκπαίδευσης
* Μουσουλμάνους 2.500 θέσεις εκπαίδευσης
* Φυλακισμένους 3.000 θέσεις εκπαίδευσης
* Μετανάστες 10.000 θέσεις εκπαίδευσης
* Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.μ.Ε.Α.) 1.000 θέσεις εκπαίδευσης

Αναλυτικά τα στοιχεία... >>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα