Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 30-8-2007

 

 

 

 
Ο Δήμος Β. Κυνουρίας κοντά στους πυροπαθείς
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
1. Το «Παρατηρητήριο Αλληλεγγύης» του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη Χώρα μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία θα διαθέσει στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας του Νομού Αρκαδίας.

Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει στο Δημαρχείο.

Καλούνται όλοι οι δημότες μας να συμβάλουν, με την προσφορά τους, στην ελάφρυνση του πόνου που προκάλεσε η καταστροφή.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία συγκέντρωσης του υλικού, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Πληροφορίες και οδηγίες στο τηλ. 27550 22901 (έσωτ. 1).

Τα αναγκαία είδη είναι τα εξής:
* Νερό
* Στρατιωτικές φόρμες εργασίας
* Παιδικές Φόρμες
* Αρβύλες ή μπότες
* Κλινοσκεπάσματα – Πετσέτες
* Τρόφιμα σε ξηρά μορφή ή κονσερβοποιημένα


2. Το «Παρατηρητήριο Αλληλεγγύης» του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ανταποκρινόμενο στις μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη Χώρα μας, αποφάσισε να διαθέσει ζωοτροφές στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Δήμου Φαλαισίας.

Η παράδοση της βοήθειας θα γίνει στο Λεοντάρι Αρκαδίας, έδρα του Δήμου Φαλαισίας, το απόγευμα της Παρασκευής 31 Αυγούστου.

 

 

 

 
Συσκέψεις στην ΓΓΠΠ για τις φωτιές
Διαδοχικές συσκέψεις ξεκίνησαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη για τον προγραμματισμό των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

Σήμερα το πρωί, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη προήδρευσε σε συνάντηση εργασίας με τον Επιθεωρητή Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Διευθυντή Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους Διευθυντές Δασών Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και τους Δασάρχες Τριπόλεως, Καλαμάτας, Σπάρτης, Κορίνθου από τους οποίους ζήτησε:

1) Την αποτίμηση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν και την κήρυξη τους ως αναδασωτέες περιοχές άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

2) Την άμεση δραστηριοποίησή τους στη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση έργων και εργασιών για αντιπλημμυρική προστασία, ενώ

3) Ενισχύονται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό οι Διευθύνσεις Δασών για τα ορεινά υδρονομικά έργα, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερο να εκτελεστούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας, κορμοφράγματα, κορμοδέματα και ζαρζανέτ.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Τις μέρες αυτές οι τρεις νομοί της Περιφέρειας δοκιμάζονται σκληρά από ένα πρωτοφανές κύμα πυρκαγιών, μία ανείπωτη τραγωδία. Την τραγωδία των πυρκαγιών, την τραγωδία για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, την τραγωδία για τους συμπολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους και είδαν τα χωριά τους να καταστρέφονται και τα δάση να καίγονται.
Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους, στους πολίτες της Περιφέρειας μας που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, τα σπίτια τους, τα χωριά τους, τα δάση μας.
Χρέος απέναντι στους πληγέντες είναι να εργαστούμε σκληρά, γρήγορα και αποτελεσματικά για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση των ζημιών. Και αυτό κάνουμε με γοργά βήματα»

 

 

 

 
Απαγόρευση θήρας στις πληγείσες από πυρκαγιά περιοχές
Με εντολή της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη απαγορεύεται το κυνήγι στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και στις περιμετρικές τους ζώνες.
Το μέγεθος των περιμετρικών ζωνών εκτιμάται από τις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες με ευδιάκριτα όρια και σε συνεργασία με τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

 

 

 

 
Μέτρα στήριξης πληγέντων πολιτών και πληγεισών περιοχών
Με το συντονισμό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλη Μειμαράκη εργαζόμαστε όλοι για την άμεση εφαρμογή των μέτρων της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων πολιτών και πληγεισών περιοχών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα, μετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φουρλας, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και οι Δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών.

Από σήμερα, οι πολίτες που υπέστησαν οποιαδήποτε ζημιά σε χωράφια, ζώα, καλλιέργειες, με μία υπεύθυνη δήλωση παίρνουν το πρώτο βοήθημα των 3.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, την Αγροτική Τράπεζα, τοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Με το μυαλό στην πρεμιέρα
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν τις προπονήσεις οι παίκτες του Αστέρα, που σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Λάρισα στην Τρίπολη.

Χθες μάλιστα το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση, με τον προπονητή της ομάδας Πάουλο Κάμπος να χωρίζει τους παίκτες σε γκρουπ επτά παικτών που αγωνίστηκαν σε συνεχόμενα «διπλά», ενώ αργότερα δούλεψε πολύ τους παίκτες στις «στημένες φάσεις»

Το σημερινό πρόγραμμα είχε προπόνηση μόνο το απόγευμα, όπου ο Βραζιλιάνος προπονητής έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική στο καθιερωμένο «διπλό» της ομάδας.

Καρντόσο και Τσέζαρεκ έχουν μπει πλέον κανονικά σε πρόγραμμα προπόνησης, ενώ ο Στρατάκης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ο Κουσκουνάς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 300 φίλαθλοι που παρότρυναν τους παίκτες για νίκη την Κυριακή εναντίον της Λάρισας, αποδεικνύοντας πώς περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία την ιστορική πρεμιέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, μοιράστηκαν τα κουστούμια στα μέλη της αποστολής του Αστέρα, προκειμένου να είναι όλοι ομοιόμορφα ντυμένοι.

Τέλος θυμίζουμε, ότι τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει από την προηγούμενη εβδομάδα οι φίλαθλοι ισχύουν για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα.

 

 

 

 
Επίσκεψη Γλέζου στην Αρκαδία
 Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007 κλιμάκιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Μανώλη ΓΛΕΖΟ από τις 09:30 το πρωί θα επισκεφτεί τις καμένες περιοχές των Δήμων Βαλτετσίου, Μεγαλόπολης και Γόρτυνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα