Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 29-10-2007

 

 

 

 
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ
Εκπονήθηκε η προμελέτη για την ανάπλαση της πλατείας 'Αρεως σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν στο μελετητή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 5 - 6 - 2007.

Η πλατεία 'Αρεως μαζί με τα πάρκα που την περιβάλλουν και που χρόνια τώρα έχουν εγκαταλειφθεί είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη μας ως χώρος αναψυχής και περιπάτου, πολύ περισσότερο που οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι πρασίνου είναι εξαιρετικά περιορισμένοι.

Εμείς ως Δημοτική Κίνηση έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει δημόσια την άποψή μας για την ανάπλαση της πλατείας Άρεως. Επειδή πρόκειται για χώρο με ιδιαίτερη ιστορική, πολεοδομική και αρχιτεκτονική σημασία για την πόλη μας, επιβάλλεται η διενέργεια ενός πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για εκπόνηση μελέτης που εκτός από την πλατεία θα περιλαμβάνει και τον ευρύτερο χώρο ώστε να διασφαλισθούν με τον καλύτερο τρόπο τα ανωτέρω στοιχεία.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής προμελέτης για την ανάπλαση της πλατείας στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών δικαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας.

Η πλατεία αντιμετωπίζεται ξεκομμένα από τον υπόλοιπο ιστό της πόλης και τον περιβάλλοντα χώρο, με παρεμβάσεις κυκλοφοριακού χαρακτήρα και πρόβλεψη υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων χωρίς να έχει προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη ενταγμένη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος διαταραχής του υδροφόρου ορίζοντα που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στα πάρκα.

Το ενιαίο της πλατείας διασπάται με την πρόβλεψη παράνομων μόνιμων στεγάστρων κατά μήκος των καταστημάτων της Νότιας πλευράς. Η παρέμβαση αυτή θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πλατείας και θα οδηγήσει σταδιακά στην αλλαγή χρήσης της. Όσο αφορά στο αρχιτεκτονικό και αισθητικό μέρος θεωρούμε ότι αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της.

Έχουμε την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας και του ευρύτερου χώρου (πλατεία - πάρκα - προοπτική μεταφοράς του Δικαστηρίου και μετατροπής σε Μουσείο του Αγώνα) σε συνδυασμό με μια επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη. Με την διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού έχουν κατασκευασθεί πολλά έργα στην Ελλάδα και ας υποστηρίζει ο κύριος Δήμαρχος το αντίθετο.
Οι μη αντιστρέψιμες βλάβες που θα υποστεί η πλατεία από την εφαρμογή της μελέτης που έχει εκπονηθεί για κανέναν λόγο δεν αντισταθμίζεται στο όνομα της επίσπευσης του έργου.

Όσο για το οικονομικό σκέλος μιας μελέτης προερχόμενης από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό μπορεί να εφαρμοστεί σταδιακά.

Εκτιμάμε ότι ένας δημόσιος διάλογος με τοποθετήσεις σχετικών φορέων και αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων που ζουν ή κατάγονται από την πόλη μας θα έπειθε τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση ώστε να διατηρηθεί η ιστορικότητα, ο ενιαίος χαρακτήρας της πλατείας και δεν θα υπονομευθεί η μελλοντική της χρήση.


ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
anthropini-poli.gr

 

 

 

 
Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο
Προβολές αφιερωμένες στον ελληνικό κινηματογράφο (ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ) διοργανώνει η Ομάδα Έλευσις μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Η αρχή έγινε με τα κινούμενα σχέδια του σκηνοθέτη Σπύρου Σιάκα καθηγητή στο ΤΕΙ Αθηνών και των μαθητών στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας την περασμένη Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου. Οι προβολές θα γίνονται στο στέκι της Έλευσις (Αισχύλου 1 και Τάπιας – όπισθεν 1ου Γυμνασίου). Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

- «Το Θεριό του Μάρτη» των Φίλιππου Αλαβέρα – Μανώλη Δημελλά . Γυρισμένη στο ορεινό χωριό Σπόα της Καρπάθου η ταινία καταγράφει με έντονη τη νοσταλγία το χώρο και τις μνήμες. (Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 9 μμ)
- «Ο Κούκος» του Νίκου Βουτενιώτη, «Η κούπα» του Γιάννη Μπουγιούκα, «Τι είναι αυτό» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου και «Dehiscence» της Ζωής Μαντά. Ταινίες μικρού μήκους που ξεδιπλώνουν ιστορίες της καθημερινότητας. (Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «Περί ποιητικής τεκμήριον» του Γιώργου Παντελεάκη. Ο Αρχαίος Τραγικός Λόγος και η απόπειρα μύησης σ’ αυτόν όπως τον αποτυπώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Παντελεάκης και η ομάδα του . (Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «My sweet home» του Φίλιππα Τσίτου. Ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του Έλληνα δημιουργού που έζησε και δημιούργησε πολλά χρόνια στη Γερμανία. (Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «Chip and Ovi» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και «Τι ώρα είναι;» της Εύας Στεφανή. Δύο ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου με θέμα ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο. Ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας με αιχμηρή αφήγηση.(Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «Μετεωρίτες» του Γιάννη Μαυρογένη. Κωμωδία μεγάλου μήκους με θέμα τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με ιστορίες παράλληλες που τις συνδέει η αναμονή της ελεύσεως μετεωριτών στον πλανήτη μας (Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 9 μμ)
- «Με λίγο φως στους ώμους – Μιχάλης Γκανάς» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Ντοκιμαντέρ για την ποίηση ,για τους ποιητές. Η προσωπική ιστορία του ποιητή Μιχάλη Γκανά από την Ήπειρο στην Αθήνα και η περιπέτεια του με τον ποιητικό λόγο (Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 9 μμ)
- «Το φουστάνι» της Μόνικας Βαξεβάνη, «Parlez moi d’ amour» του Φίλιππα Τσίτου και «Είτε πιστεύεις είτε όχι» της Barbara Meter. Ταινίες μικρού μήκους για τη νοσταλγία, την τρυφερότητα, το θάνατο. Κινηματογραφικές πινελιές στην ελληνική καθημερινότητα (Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου,9 μμ)
Σε πολλές από τις ταινίες θα παραβρίσκονται και οι σκηνοθέτες.


Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις», Αισχύλου 1 και Τάπιας –Τρίπολη Αρκαδίας
Τ.θ 133, Τ.Κ 22 100, Τηλ. 2710-238493, κιν. 697 2237943

 

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΣΚ ΙΒΙΣΚΟΣ ΡΟΔΟΥ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

48-50

  

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ) ΠΑΙΔΩΝ  (7η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

47-22

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΠΑΙΔΩΝ  (6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΚΟΡΩΝΗ 90 ΑΕ

55-41

  

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ- ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΠΑΙΔΩΝ  (74ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

31-63

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ- ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΕΦΗΒΩΝ  (74ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

17-74

  

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Β΄ ΦΑΣΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

48-61

 
Βαθμολογία >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα