Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 29-8-2007

 

 

 

 

 
Συγκέντρωση-σιωπηρή διαμαρτυρία την Πέμπτη στην Τρίπολη
Ελάχιστη σημασία έχει αν η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ξεκίνησε από κάποιους μπλόγκερ, αν διαδώθηκε μέσω SMS και e-mail, αν προβλήθηκε ή όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ελάχιστη σημασία έχει αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή άλλες οργανώσεις επέλεξαν να τη στηρίξουν ή προτίμησαν να την απαξιώσουν.

Ελάχιστη σημασία έχει αν ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του προτάσεις ή αντιρρήσεις σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής της συγκέντρωσης και το αν θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα προς συγκεκριμένους αποδέκτες ή όχι.

Το μόνο που πραγματικά έχει σημασία είναι ο λόγος για τον οποίον γίνεται αυτή η κινητοποίηση.

Και είναι ένας λόγος που μας αφορά όλους - ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή τι θα επιλέξουμε να ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές.

Κάηκαν 64 άνθρωποι. Κάηκαν δεκάδες χωριά, εκατοντάδες σπίτια, χιλιάδες κτήματα και ζώα. Μέσα σε ένα και μόνο καλοκαίρι κάηκε το 12% των δασών της χώρας μας - 2.700.000 (ολογράφως - δύο εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες) στρέμματα.
Εθνική τραγωδία, ανυπολόγιστη καταστροφή, πρωτοφανές ολοκαύτωμα. Όσο μεγάλα κι αν είναι τα λόγια, δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που έγινε, ούτε τις συνέπειες που θα έχει στο περιβάλλον και τις ζωές όλων μας.

Καμία πολιτική ηγεσία δε θα μπορέσει ποτέ να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο γιατί ακριβώς συνέβη η καταστροφή. Καμία χρηματική αποζημίωση δε θα μπορέσει ποτέ να φέρει πίσω τις ζωές που χάθηκαν. Κανένα σχέδιο ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν δεν θα αποκαταστήσει τα σπίτια και τις περιουσίες που καταστράφηκαν όπως ήταν πριν. Κανένας από εμάς δε θα προλάβει ποτέ να δει τα νέα δέντρα που θα βλαστήσουν να φτάνουν στο μέγεθος ή στην έκταση εκείνων που κάηκαν. Ούτε να αναπνεύσει το οξυγόνο τους.

Θρηνούμε αλλά και εξοργιζόμαστε για την απώλεια. Σιωπηλά ή μη, διαδηλώνουμε ειρηνικά και διεκδικούμε το αυτονόητο: να μην επιτρέψει κανείς μας να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε κάποτε τα παιδιά μας να ζήσουν σε μία καλύτερη χώρα από αυτή που εμείς και οι ηγέτες μας αφήσαμε να ρημάξει.

Την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Άρεως στην ΤΡΙΠΟΛΗ.
Θα είμαστε όλοι εκεί.

 

 

 

 
Την Κυριακή το παιχνίδι με τη Λάρισα, ισχύουν τα εισιτήρια
Η ΠΑΕ Αστέρας ενημερώνει τους φιλάθλους της, ότι τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει για τον αγώνα με τη Λάρισα θα ισχύουν για την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου (7 μ.μ.) που θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

 

 

 

 
Εκπαιδευτικά
Α) Την Δευτέρα 27-8-2007 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η προγραμματισμένη επιμορφωτική σύσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου με τους 52 νεοεπιλεγέντες και τοποθετηθέντες στην Περ/κή Δ.νση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Η ημερίδα άρχισε με εισήγηση σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητες των Σχολικών Συμβούλων που έκανε ο Περιφερειακός Διευθυντής ο οποίος απάντησε και σε όσες ερωτήσεις υποβλήθηκαν.
Στη συνέχεια έγιναν εξειδικευμένες εισηγήσεις από τους αναπληρωτές των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ακολούθησε δεύτερος κύκλος ερωτήσεων – απαντήσεων.

Ας σημειωθεί ότι οι πιο πάνω Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν αναλάβει υπηρεσία και εγκατασταθεί στα γραφεία της έδρας του ο καθένας από την 8-8-2007 που δημοσιεύθηκε η σχετική Υπουργική απόφαση
(Ο Περιφερειακός Δ/ντής επιθυμεί να ευχαριστήσει την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για την παραχώρηση της αίθουσας συνελεύσεων και τη φιλοξενία που παρείχε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη)

Β) Την Τρίτη 28-8-2007 πραγματοποιήθηκαν, στα γραφεία του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Τριπόλεως, δύο επιμορφωτικές ημερίδες για εκείνους τους Σχολικούς Συμβούλους που δεν είχαν επιμορφωθεί τον Ιούνιο στα νέα διδακτικά βιβλία- πακέτα δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου που θα εισαχθούν για διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία. Στις ημερίδες ως επιμορφωτές δίδαξαν στελέχη του παιδαγωγικού Ινστιτούτου και επιμορφωθέντες Σχολικοί Σύμβουλοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πήραν μέρος 20 σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα