Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 28-8-2007

 

 

 

 
Σε πλήρη εξέλιξη η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας
ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας της Τρίπολης. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δεκάδες συμπολίτες μας έσπευσαν στο Πετροπούλειο Κληροδότημα, στην Πλατεία Πετρινού, και προσέφεραν τρόφιμα, νερό και ρουχισμό. Το πρώτο φορτηγό που γέμισε, έφυγε το μεσημέρι για την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, όπως διακρίνετε στις διπλανές φωτογραφίες. Την ανθρωπιστική αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Παπασταματάκης και ο δημοσιογράφος του σταθμού, Δημήτρης Μανιατάκος.

Να σημειωθεί ακόμα ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης –από την πρώτη στιγμή του πύρινου ολέθρου- κάλυψε τα γεγονότα, με μαραθώνιες δημοσιογραφικές εκπομπές και ζωντανές τηλεφωνικές συνδέσεις στην καρδιά των γεγονότων. Το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού (Γιώτα Καμπισιούλη, Δημήτρης Μανιατάκος, Μηνάς Αρτόπουλος, Αργύρης Καρδαράς, Γιώργος Μουστόγιαννης και Ντόρα Παπαϊωάννου) μαζί με τους τεχνικούς (Γιώργος Φωτόπουλος και Μιχάλης Λαγοπάτης) εργάστηκαν νυχθημερόν για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση του κόσμου. Όλες αυτές τις ημέρες, η Δημοτική Ραδιοφωνία δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από ομογενείς Αρκάδες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, αλλά και από Αρκάδες του εσωτερικού οι οποίοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από το διαδίκτυο.

 

 

 

 
Λάθος στοιχεία έστειλε το ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Παιδείας
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώνονται τα εξής:

Σήμερα, Δευτέρα 27 Αυγούστου, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Εισαγωγικών Εξετάσεων των υποψηφίων στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και Στρατιωτικές Σχολές της χώρας διατυπώθηκαν τηλεφωνικώς ενστάσεις υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών ως προς τα αποτελέσματα εισαγωγής τους.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων η οποία ενημερώθηκε αρμοδίως επανεξέτασε άμεσα το σκέλος της διαδικασίας που αφορά στο Υπουργείο Παιδείας.
Από τον διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε η ορθότητα των αποτελεσμάτων στο σκέλος που αφορά στο Υπουργείο Παιδείας.

Παραλλήλως, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας καθηγ. κ. Ανδρέας Καραμάνος ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ (Β΄ Κλάδος Εκπαίδευσης), προκειμένου να ελεγχθεί η ακρίβεια των στοιχείων ικανότητας υποψηφίων που είχαν σταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.
Από τον επανέλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση του Β΄ Κλάδου Εκπαίδευσης του ΓΕΕΘΑ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που είχαν σταλεί στο Υπουργείο ήταν εσφαλμένα.

Ήδη, με κατεπείγον σήμα που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας προς το ΓΕΕΘΑ ζητήθηκε ο επανέλεγχος των στοιχείων, προκειμένου να επανεκδοθούν τα αποτελέσματα και να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι στις πραγματικές τους προτιμήσεις.

 

 

 

 
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις φωτιές
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό το συντονισμό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Μειμαράκη και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Φουρλά, της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και των Δημάρχων πυρόπληκτων περιοχών Μεγαλοπόλεως κ. Παναγιώτη Μπούρα, Φαλαισίας κ. Ιωάννου Φουσέκη, Τεγέας κ. Δημήτρη Βόσνου, Βαλτετσίου κ. Νίκου Παπανικολάου και του αντιδημάρχου Γόρτυνος κ. Γιώτη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώθηκαν κυρίως στους Δήμους Φαλαισίας και Μεγαλόπολης.

Διαπιστώθηκε πώς δεν υπάρχει άστεγος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα σίτισης μετά και από τις διαβεβαιώσεις των κ.κ. Δημάρχων.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά και μέχρι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί, εκτός του Δήμου Φαλαισίας.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την οικονομική ενίσχυση πυροπαθών κατοίκων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και συγκεκριμένα:

- Για την οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών προσαυξανομένου με ποσό 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες.
- Για την οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ κατά νοικοκυριό για αντικατάσταση οικοσυσκευών και άμεσων εξόδων επισκευών κατοικιών
- Για την οικονομική ενίσχυση 8.000 ευρώ σε άτομα που εξ αιτίας της πυρκαγιάς υπέστησαν μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη, που οδηγεί σε αναπηρία 67%

Ακόμα θα γίνουν αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις από τους πυρόπληκτους, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα. Τις καταστάσεις των δικαιούχων υποβάλλει κάθε Δήμαρχος στο Νομάρχη, ο οποίος καταβάλλει το αντίστοιχο ποσό που κατανέμεται σε κάθε δικαιούχο.
Ακόμα:

- Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κατέβαλε 500.000 ευρώ στο λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, για άμεσες ανάγκες της Νομαρχίας (γκρέηντερ, γεννήτριες κλπ), ενώ
- Εδόθησαν στους δημάρχους αντίγραφα των αποφάσεων για τη χρηματοδότηση και την άμεση αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνία, από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Αναλυτικά τα ποσά αυτά έχουν ως εξής:
- Δήμος Μεγαλόπολης 300.000 ευρώ
- Δήμος Τεγέας 300.000 ευρώ
- Δήμος Φαλαισίας 300.000 ευρώ
- Δήμος Βαλτετσίου 270.000 ευρώ
- Δήμος Γόρτυνος 220.000 ευρώ

 

 

 

 
Η ΓΓΠΠ για τις πυρκαγιές
Από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές.

Η συμμετοχή των δασικών και τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, γίνεται με απόλυτη ανταπόκριση στις δύσκολες απαιτήσεις που προκύπτουν από τη μεγάλη καταστροφή που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές.

Το προσωπικό και ο εξοπλισμός της Διεύθυνσης Συντήρησης Έργων (γκρέηντερ, φορτωτές, χειριστές, οδηγοί) καθώς και ο εξοπλισμός των αναδόχων δημοσίων έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν τεθεί στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Σε συνεργασία και μέριμνα με τις τοπικές αρχές, οι πληγέντες και υπερήλικες έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται σε ασφαλείς χώρους, όπου τους παρέχονται στέγαση, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, ήδη διατέθηκε στο Δήμο Φαλαισίας Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (Η/Ζ) 100 KVA από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την άμεση ηλεκτροδότηση των καμένων περιοχών για άντληση νερού της περιοχής.

Για την αρωγή των πληγέντων οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καλούνται να ενημερώνουν τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για οποιεσδήποτε ανάγκες παρουσιάζονται σε στέγαση, σίτιση ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Σπύρου Φλογαίτη διατέθηκαν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας από 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επτά κτηνίατροι σε Αρκαδία, Λακωνία

Μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου διατίθενται από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τρεις κτηνίατροι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και τέσσερις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, προκειμένου να βοηθήσουν στις αυξημένες κτηνιατρικές ανάγκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών.

 

 

 

 
Ο Αστέρας απέκτησε το Ζηλάκο
Ο Αστέρας απέκτησε ακόμα ένα νεαρό και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αφού συμφώνησε με τον 17χρονο Δήμο Ζηλάκο από τον Αργοναύτη Πειραιώς. Ο Ζηλάκος είναι επιθετικός και θα ενταχθεί στο δυναμικό του Αστέρα από το καλοκαίρι του 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα