Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 27-10-2007

 

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Αρης Θεσσαλονίκης 0-0
Ισόπαλο το λάτιν ντέρμπι

Χωρίς γκολ τελείωσε το παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και να χάνει κλασσικές ευκαιρίες στο φινάλε της αναμέτρησης για να πάρει τη μεγάλη νίκη επί του «Ευρωπαίου» Αρη και τους τρεις βαθμούς.

Ο Πέτρος Κανακούδης βρέθηκε απέναντι στον Κώστα Χαλκιά δύο φορές, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 89' ο Ροτζέριο έβγαλε μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή στο Φιλομένο και αυτός πάσαρε έξυπνα αριστερά στον αμαρκάριστο Κανακούδη. Το πλασέ όμως του Μακεδόνα ποδοσφαιριστή έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αρη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κανακούδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο έμπειρος διεθνής τερματοφύλακας του Αρη.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του και οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερο ικανοποιημένοι θα πρέπει να έφυγαν από το γήπεδο οι φιλοξενούμενοι πάντως, καθώς κατά διαστήματα –ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- δέχτηκαν μεγάλη πίεση, χωρίς όμως να παραβιαστεί η εστία τους.

Στο 56', ο Τσέζαρεκ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Χαλκιά έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Φιλομένο, όμως το σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ και πέντε λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Ροζέριο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χαλκιάς. Στο 63' και στο 72' τα δυνατάσουτ του Φλάβιο από τη μεγάλη περιοχή έστειλαν τη μπάλα να περάσει άουτ.

Ο Αρης φάνηκε πιο επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο, όταν το σουτ του Νέτο στο 2ο λεπτό έφυγε λίγο άουτ στην προσπάθειά του να αιφνιδιάσει τον Αστέρα. Η πιο καλή επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων ήταν στο 33' όταν μετά από κόρνερ του Κάλβο, ο Παπαδόπουλος πάσαρε με κεφαλιά στον Κόκε και αυτός με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Αστέρα αναγκάζοντας τον Αμπάρη να κάνει την απόκρουση του αγώνα παραχωρώντας εκ νέου κόρνερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πώς ο Αστέρας διατήρησε για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος ανέπαφη την εστία του, ενώ αν προστεθεί σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια (Ηρακλής, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Αρης) και ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας με το Μεσσηνιακό, τότε η επίδοση αυξάνεται σε πέντε επίσημα παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ.

Στο 31ο λεπτό μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Φλάβιο από δεξιά ο Τσέζαρεκ είχε κεφαλιά μέσα απ' τη μικρή περιοχή που ανάγκασε τον Χαλκιά να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα σε «καρμπόν» φάση η κεφαλιά του Φιλομένο πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Αρη.

Διαιτητής του αγώνα ο Σταυρίδης (Πιερίας)

Αστέρας: Αμπάρης, Μασάντο, Ψωμάς, Ντε Σόουζα, Μασάρα, Λαζαρίδης, Καρντόζο, Λαδάκης, Μάρτινς, Τσέζαρεκ (67' Κανακούδης), Φιλόμενο.
Αρης: Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο Γκιάρο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο (90' Πρίττας), Χαβίτο (64' Παπάζογλου), Ιβιτς (75' Σιστόν), Κόκε.

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι Αστέρας-Αρης

Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής Αρη): «Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Μπορούν να παίξουν καλύτερα και ο Αστέρας και ο Αρης. Ήταν παιχνίδι κέντρου περισσότερο.
Τον Αστέρα τον περίμενα ακόμα καλύτερο από αυτά που είδα στις κασέτες των παιχνιδιών του. Είναι πολύ καλή ομάδα, έχει παίκτες, έχει ποιότητα ως ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο.
Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο και είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ξεκινήσαμε καλά και είχαμε ξανά κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος κάναμε δύο λάθη στην άμυνα και θα μπορούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα.
Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για τους στόχους της ομάδας. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Στον Αστέρα εύχομαι ότι καλύτερο»

Πάουλο Κάμπος (προπονητής Αστέρα): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν σήμερα και γέμισαν το γήπεδο. Είμαι πολύ περήφανος για τον Αστέρα και τους παίκτες που κυνήγησαν επί 90 λεπτά τη νίκη. Είχαμε τουλάχιστον τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη. Παίξαμε με τον Αρη, που είναι πολύ καλή ομάδα και διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο. Αξίζαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος που για τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχουμε δεχτεί γκολ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία νέα ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα τους τρεις αν είμασταν πιο τυχεροί και επαναλαμβάνω παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Αρης.

Ο Αστέρας σα μωρό που είναι, αρχίζει να περπατάει καλά και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τους δύο γυμναστές της ομάδας, το Γουίλιαμ Χάουπμαν και το Στάικο Βεργέτη για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν. Η ομάδα μας τρέχει επί 100 λεπτά σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου.
Παιχνίδι με παιχνίδι ο Αστέρας βελτιώνεται και όσο περνάνε οι μέρες ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση μας. Από σήμερα βλέπουμε τον επόμενο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Η δουλειά ξεκινάει από την άμυνα και από εκεί να βελτιώνεις τις γραμμές σου. Το σημαντικότερο για μας είναι πώς δημιουργούμε φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Σταδιακά βελτιώνεται η επιθετική λειτουργία της ομάδας. Μη ξεχνάτε πώς ο Αρης προετοιμάστηκε για τις υποχρεώσεις του για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ο Αστέρας είναι μία νέα ομάδα που προετοιμάστηκε για τη Σούπερ Λίγκα. Ο Αρης είναι μία αήττητη ομάδα, κερδίζοντας δύο παιχνίδια και φέρνοντας τέσσερις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, που δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι»

Γιώργος Αμπάρης (τερματοφύλακας Αστέρα): «Μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δύο κλασσικές ευκαιρίες στο τέλος του παιχνιδιού και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά δεν ευτυχήσαμε και μοιραία ήρθε η ισοπαλία για εμάς.
Για τέταρτο παιχνίδι πρωταθλήματος κρατήσαμε το μηδέν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο αγώνας δεν είχε πολλές ευκαιρίες, αφού ήταν περισσότερο παιχνίδι κέντρου και όποια ομάδα εκμεταλλευόταν τη μισή ευκαιρία που θα δημιουργούσε, θα έφτανε ενδεχομένως στη νίκη.
Κερδίσαμε κάτι από αυτό το παιχνίδι με τον Αρη και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας, γιατί πιστεύω πώς στην έδρα μας θα κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε»

Εκδηλώσεις κατά της βίας και του ρατσισμού

Πριν την έναρξη του αγώνα στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό να μεταδοθούν μηνύματα κατά της βίας και του ρατσισμού σε όλη την Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις αυτές εντάχθηκαν στην Πανευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του ρατσισμού, ενώ αναρτήθηκε το σχετικό πανό με συγκεκριμένο μήνυμα.
Παράλληλα διατέθηκαν εισιτήρια, τα οποία διανεμήθηκαν σε αλλοδαπούς γονείς και παιδιά που ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι της Σούπερ Λίγκα σε αυτό το παιχνίδι.

Προπόνηση την Κυριακή, ρεπό τη Δευτέρα

Η ομάδα του Αστέρα θα προπονηθεί χαλαρά την Κυριακή το πρωί, ενώ για τη Δευτέρα ο Πάολο Κάμπος έδωσε ρεπό. Η προετοιμασία για το παιχνίδι στην Καλαμαριά ουσιαστικά ξεκινάει την Τρίτη, με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

 

 

 

 
Τρίτη σερί νίκη των νέων
Αστέρας Τρίπολης-Αρης Θεσσαλονίκης 2-1 (1-1)

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι η ομάδα νέων του Αστέρα συνέχισε το νικηφόρο της σερί για τρίτο στη σειρά αγώνα πρωταθλήματος, κερδίζοντας 2-1 την αντίστοιχη ομάδα του Αρη.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν άνοιξαν το σκορ στο 40ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Μαλαφούρη έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στο Συμεωνίδη.

Η αντίδραση του Αστέρα ήταν άμεση και ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καλί (1-1). Την «εσχάτη των ποινών» κέρδισε ο Στρατάκης, που ανατράπηκε από τον Κλασινά στη μεγάλη περιοχή.

Το νικητήριο τέρμα του Αστέρα, που χάρισε ακόμα τρεις βαθμούς στην ομάδα νέων, σημειώθηκε στο 88ο λεπτό μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Στρατάκη.

Διαιτητής: Γρηγορίου
Αστέρας: Συμεωνίδης, Ζίου, Πριόβολος, Αναγνωστόπουλος (75' Τσουκάνι), Τροίρης, Βλαχοκυριάκος, Πετρόπουλος, Στρατάκης, Αρδάμης, Καλί, Γ. Αποστολίδης (90' Φωτόπουλος).
Αρης: Στρατηλάτης, Κατσαμακίδης, Μπαλαμπάνης, Κλασινάς, Πουρσανίδης, Γιώρης, Μαντζανάς, Τσίκος (46' Δεληστεφάνης), Παπάζογλου, Σπάσιτς, Μαλαφούρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα