Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 27-8-2007

 

 

 

 
Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κλικ εδώ >>>

 

 

 

 
Με καθυστέρηση μάσκες στους Δήμους
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου διατίθενται στους πυρόπληκτους Δήμους, μάσκες για να χρησιμοποιηθούν από τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους -που συμμετέχουν ενεργά στην κατάσβεση των πυρκαγιών- προκειμένου να προφυλαχθούν από τα ασφυξιογόνα αέρια που περιρρέουν την ατμόσφαιρα από τις πυρκαγιές.

 

 

 

 
Τα σχολεία στη διάθεση των Συντονιστικών Νομαρχιακών Οργάνων
Από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Από την κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, για την αντιμετώπιση θεμάτων που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του προηγούμενου τριημέρου, δόθηκε εντολή μέσω της Περιφερειακής Δ/νσης στους Δ/ντές ΠΕ και ΔΕ των Νομών Αρκαδίας , Κορινθίας , Λακωνίας και Μεσσηνίας να θέσουν στη διάθεση των Νομαρχών και των συντονιστικών νομαρχιακών οργάνων (ΣΝΟ) τις αίθουσες των σχολείων για φιλοξενία συμπολιτών μας από χωριά που τυχόν θα εκκενώνονται, καθώς και τα προαύλια των σχολικών χώρων για τη στάθμευση αυτοκινήτων εάν εχρειάζοντο.

2. Μετά από σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ. η Υπουργός έδωσε εντολή στη διοίκηση και στα υψηλόβαθμα Υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΚ να μεταβούν σήμερα στις περιοχές των 4 πιο πάνω Νομών ώστε σε συνεργασία με τους κατά νομό Δ/ντές Εκπαίδευσης και τους οικείους Νομάρχες να διαπιστώσουν ή να μεριμνήσουν την πλήρη καταλληλότητα των σχολικών χώρων για να δεχθούν τους μαθητές με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Δελτίο τύπου ΥΠΕΠΘ >>>>

 

 

 

 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ
(26/08/2007)

Ο Αλ. Αλαβάνος, επικεφαλής κλιμακίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, επισκέφθηκε και σήμερα τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Ξεκινώντας από την Καλαμάτα περιόδευσε σε περιοχές της Αρκαδίας

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αλ. Αλαβάνος στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης, τόνισε:

Πρώτο: συνεχίζουμε και σήμερα αυτό το οδοιπορικό τρόμου και θρήνου στην Πελοπόννησο. Σε μια Πελοπόννησο που δεν έχει βγει ακόμη μέσα από μια ολοκληρωτική καταστροφή.
Συναντούσαμε παντού καμένους τόπους και χαμένες ανθρώπινες ζωές. Χθες στην Ηλεία και τη Μεσσηνία στη διαδρομή μας αισθανόμαστε ανασφάλεια διότι βλέπαμε τις πυρκαγιές να πλησιάζουν. Σήμερα στη διαδρομή μας από την Καλαμάτα μέσω Μεγαλόπολης προς την Τρίπολη είχαμε μια αίσθηση ασφάλειας γιατί δυστυχώς τα πάντα είχαν καεί. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Κύριες αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός, συνέχιση της λαϊκής κινητοποίησης για ουσιαστικά μέτρα υπέρ των πληγέντων, την προστασία των δασών και της γης από την εμπρηστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης.

1.Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη , τους φίλους και οπαδούς, τις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζεται, τον εργαζόμενο λαό να είναι σε διαρκή λαϊκή επαγρύπνηση, οργανωμένη ενεργή δράση : Για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών από τους εμπρησμούς, για διεκδίκηση μέτρων πρόληψης υπέρ των δασών και των δασικών εκτάσεων, της γης που είναι εκτεθειμένη στην εμπρηστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.
Το ΠΓ της ΚΕ καλεί και πάλι τις χιλιάδες μέλη και φίλους του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και προσέτρεξαν να συνεισφέρουν με ό,τι μέσα διέθεταν στη δασοπυρόσβεση και στην περιφρούρηση των δασών, να συνεχίσουν την κινητοποίηση και επαγρύπνησή τους δίπλα στο λαό.  Περισσότερα...

 

 

 

 
Αναβολή των εγκαινίων του κτιρίου για την εκπαίδευση ενηλίκων
Λόγω των τελευταίων δραματικών γεγονότων που βιώνει ο νομός Αρκαδίας, αναβάλλονται τα εγκαίνια του νέου κτηρίου των Δομών και των αυτόνομων προγραμμάτων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στο Νομό Αρκαδίας που ήταν προγραμματισμένα για την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007 και ώρα 19:30

 

 

 

 
Συλλυπητήρια της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης
Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης νοιώθει την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στις οικογένειες όσων έχασαν την μάχη με την πύρινη λαίλαπα, που καίει τις τελευταίες ημέρες όλη τη χώρα και μεγάλο μέρος της Αρκαδικής γης.

Ευχή όλων των ανθρώπων της ΠΑΕ είναι, τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο
Αστέρας-Καλαμάτα 3-1 (1-1)


Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και δημιουργώντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ο Αστέρας κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την Καλαμάτα με 3-1.
Οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τέρμα στο πρώτο ημίχρονο Αστέρας και Καλαμάτα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21’ με τον Καούνο με κοντινό πλασέ εκμεταλλευόμενος την κόντρα στο σώμα του Μασάντο στο σουτ του Μιλόσκοβιτς.
Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 40’ με προβολή του Φιλομένο, που εκμεταλλεύτηκε με τη σειρά του τη σέντρα-σουτ του Ροτζέριο. Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Ζεάν, ο Μασάντο έπιασε κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Καλομοίρη να πέσει θεαματικά στη γωνία του και να απεκρούσει θεαματικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας σημείωσε δύο τέρματα, ενώ είχε και ένα δοκάρι στις επιθετικές του προσπάθειες. Στο 59’ μετά από σέντρα του Μιλάνο από δεξιά, ο Φλάβιο με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στο σκορ (2-1).
Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ζεάν στο 83ο λεπτό, που εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απέκρουση του Μουκέα στην κεφαλιά του Φιλομένο και με κοντινό πλασέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 73΄και μετά από σέντρα του Μιλάνο, ο Ιωάννου με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι.

Αστέρας: Συμεωνίδης (69’ Αναστασόπουλος), Μασάντο, Φλάβιο, Ζεάν, Μοσχογιάννης, Λαζαρίδης, Λαδάκης (85’ Λαδάκης), Ροτζέριο (85’ Αποστολίδης), Μιλάνο (85’ Μπολμποτσάν), Ιωάννου, Φιλομένο.
Καλαμάτα: Καλομοίρης, Κανωτίδης, Πλάτανος, Μπρυλάκης, Κούνιτσεκ, Κατσόγλου, Κωνσταντινίδης, Χατζής, Ράσιτς, Καούνος, Μιλόσκοβιτς, ενώ έπαιξαν ακόμα οι Μουκέας, Γουάλας, Μαουρίτσιο, Τζήφας, Καπράνας, Παπαιωάννου, Αριτζής, Τέας, Μπόλος, Μπαρουτσάκης, Δέδες, Αμπεριάδης.

Φιλική τεσσάρα…
Αστέρας Τρίπολης-Λεωνίδιο 4-0 (1-0)


Πραγματοποιώντας ικανοποιητική εμφάνιση, ο Αστέρας κέρδισε με 4-0 το Λεωνίδιο σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έγινε στην Τρίπολη. Τα τέρματα σημείωσαν ο Ζουντί στο 32’ και στο 56’ με κοντινά πλασέ, ο Μπολμποτσάν στο 50’ με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Αποστολίδης στο 59’ με σουτ, αφού πρώτα προηγήθηκε άριστη συνεργασία και συνδυασμός των τριών νεαρών Τροίρη-Μπολμποτσάν-Αποστολίδη.
Ο Αστέρας είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο σε κεφαλιές των Πουρτουλίδη, Ζουντί.

Αστέρας: Αμπάρης (67’ Λυμπερόπουλος), Οφρυδόπουλος, Ψωμάς (57’ Αποστολίδης), Χατζόπουλος, Μασάρα, Μαρτίνα, Ζουντί, Παντελιάδης (46’ Τροίρης), Καλί (46’ Μπολμποτσάν), Κανακούδης, Πουρτουλίδης, ενώ έπαιξαν ακόμα οι νεαροί Καπόγιαννης, Αρδάμης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα