Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 27-7-2007

 

 

 

 
Σύσκεψη για τη διαχείριση υδάτινων πόρων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη με θέμα τη διαχείριση υδάτινων πόρων υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, οι Δήμαρχοι Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, Ασίνης κ. Ευάγγελος Μπούκουρης, Λέρνας κ. Μιχάλης Χασάπης, Μυκηναίων κ. Νόντας Μαυρόγιαννης, Μιδέας κα Κανέλα Τζιάρου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου κ. Ανδριανός Ανυφαντής και Αργους κ. Λουκάς Κούρος, η σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πηνελόπη Σταυράκη, η Διευθύντρια των Υδάτινων Πόρων της Περιφέρειας κ. Κατερίνα Πλουμπίδου και ο Πρόεδρος ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας κ. Δημήτρης Κυριαζής.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη τόνισε σχετικά με το θέμα διαχείρισης των υδάτινων πόρων πώς «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και για το λόγο αυτό, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, η διαχείριση του πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και σύνεση.

Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι φορείς, πώς η ορθολογική τους διαχείριση είναι αναγκαία και δε χρειάζονται ούτε υψηλοί τόνοι, ούτε καλλιέργειες τοπικισμού, ούτε αυθαίρετες ενέργειες που κυρίως αποβλέπουν στη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά στην ουσία βλάπτουν την ανάπτυξη της Αργολίδας μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου»

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την εξέταση της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Αργολίδας, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας, εκπροσώπων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης των Δήμων Ναυπλίου, Αργους και Λέρνας με την επιστημονική υποστήριξη του ΙΓΜΕ και ειδικού επιστήμονα γεωλόγου-περιβαλλοντολόγου από πλευράς Περιφέρειας.

Επισημάνθηκε ότι ήδη εκπονείται μελέτη για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου ελέγχου των υδάτινων πόρων του Αργολικού πεδίου, η οποία ολοκληρώνεται τέλος του 2007 και θα αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων της περιοχής και συμβάλλει καθοριστικά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με οποιαδήποτε διαχειριστικά μέτρα σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

 

 

 

 
Παραμονές των πρώτων φιλικών
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά φέτος την αγαπημένη τους ομάδα και μάλιστα σε δύο παιχνίδια προετοιμασίας θα έχουν αύριο Σάββατο οι φίλοι του Αστέρα.

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. με αντίπαλο την Κόρινθο (που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική) και το δεύτερο στις 7 μ.μ. με αντίπαλο τον Ιωνικό (που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική).
Η είσοδος των φιλάθλων θα είναι ελεύθερη και στα δύο παιχνίδια.

Τα αυριανά παιχνίδια θα αποτελέσουν τα «αποκαλυπτήρια» του φετινού Αστέρα μπροστά στο κοινό του, έχοντας μάλιστα διανύσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας με βαρύ πρόγραμμα.

Θα πρέπει να επισημανθεί πώς στο πρώτο παιχνίδι με την Κόρινθο θα αγωνιστούν τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και αυτό σίγουρα λειτουργεί ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους νέους παίκτες του Αστέρα, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ιωνικό θα αγωνιστούν οι «παλιοί» ποδοσφαιριστές του Αστέρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, συνεχίστηκε σήμερα με απογευματινή προπόνηση η προετοιμασία του Αστέρα, με τον Πάουλο Κάμπος να αφιερώνει αρκετό χρόνο και πάλι σε θέματα τακτικής μέσα στο γήπεδο.

Για την Κυριακή εξ άλλου, ο Βραζιλιάνος τεχνικός έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του.

Πρεμιέρα στις 26 Αυγούστου

Ανακοινώθηκαν από τη Σούπερ Λίγκα οι ημερομηνίες και οι ώρες έναρξης των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος 2007-2008. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται στην πρεμιέρα την Κυπελλούχο Ελλάδας Λάρισα την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 7 μ.μ. ενώ παίζει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα στις 7 μ.μ. επίσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα