Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 25-8-2007

 

 

 

 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αρκαδία λόγω της πύρινης λαίλαπας
Ύστερα από αίτημα του Νομάρχη Αρκαδίας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε το νομό Αρκαδίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιούργησε η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Αρκαδία από τις Αραχαμίτες, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, μέχρι τα σύνορα με τη Μεσσηνία. Επίσης μικρότερης έκτασης πυρκαγιά υπάρχει σε εξέλιξη κοντά στα χωριά Μανθυρέα και  Μαυρίκι.

Επειδή το inarcadia δεν διαθέτει δημοσιογραφικό επιτελείο μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη των πυρκαγιών από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης η οποία και ενημερώνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα στο internet και έχει συνεχή ενημερωτική εκπομπή μέσω της συχνότητας 91,5 FM, η οποία μάλιστα μεταδίδεται και μέσω internet.

 

 

 

 
Αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συναισθανόμενη τις κρίσιμες όσο και τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα και συμμεριζόμενη το πένθος όλων των Ελλήνων για την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων και συμπολιτών μας, ανακοινώνει ότι με απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Γραμματεία της προχώρησε στην άμεση αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων ανά την επικράτεια τόσο σε επαγγελματικό, όσο σε ερασιτεχνικό επίπεδο μέχρι νεωτέρας.

 

 

 

 
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις φωτιές
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται και η Ελλάδα καίγεται. Μετά την Πεντέλη, το Γράμμο, την Αιγιαλεία, το Πήλιο και την Πάρνηθα, σειρά πήρε η Πελοπόννησος. Ταϋγετος, Πάρνωνας, Ζαχάρω - Καϊάφας, Μεγαλόπολη...... είναι οι τελευταίοι σταθμοί στην ατέλειωτη πορεία των πυρκαγιών με πολλές ανθρώπινες ζωές, αφανίζοντας το δασικό μας πλούτο.
Νιώθουμε θυμό.

Πιστεύουμε ότι αυτές τις μέρες, όλη η χώρα έπρεπε να βρίσκεται σε συναγερμό, για να προστατεύσει τους δρυμούς, τα δάση και τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτά και όχι να έχουμε υποχρεωθεί να πάμε σε εσπευσμένες εκλογές.
Θεωρούμε ότι είναι λάθος αυτή η επιλογή και ότι πάνω από τα θέματα της εξουσίας, θα έπρεπε να υπάρχουν τα θέματα του περιβάλλοντος, της οικολογίας και της ανθρώπινης ζωής.

Για μια ακόμη φορά ρωτάμε:

Θα σταματήσει η δασοκτόνος διαδικασία αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος ;
Θα ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό η σύνταξη δασολογίου και κτηματολογίου και η κατοχύρωση του δασικού και δημόσιου χαρακτήρα των δασών μας;
Θα δημιουργηθεί o ενιαίος φορέα δασοπροστασίας, που θα ασχολείται με την πρόληψη, την καταστολή των πυρκαγιών καθώς και με την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων;
Θα ενισχυθεί η παρακολούθηση και παρέμβαση κατά των καταπατήσεων και των αυθαιρέτων;
Θα αποτραπούν οι απαιτήσεις των λεγόμενων οικοδομικών συνεταιρισμών και οι επικλήσεις του οθωμανικού δικαίου, από ιδιώτες και από την Εκκλησία που διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων;

Να κάποια από τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να τεθούν στα κόμματα εξουσίας που έχουν την αποκλειστική ευθύνη της φετινής τραγωδίας που συγκλονίζει τη χώρα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα