Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 25-7-2007

 

 

 

 
Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣΔΔΑ ενημερώνει ότι για αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (βαθμός επικινδυνότητας 4) στο Νομό Κορινθίας.

Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς και παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Δήμους και τις Κοινότητες για τα παρακάτω :
- Να μεριμνήσουν για την σωστή λειτουργία ( έλεγχο-συντήρηση ) και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους ( υδροφόρες, βυτία κ.α. ).
- Να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση ( να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων.
- Να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.

Τέλος , υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ( ΧΑΔΑ ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

 

 

 

 
Υπεγράφη  η σύμβαση για το δρόμο Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα
Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα) η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε:

«Ο οδικός άξονας της Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου του οποίου η σύμβαση υπεγράφη στις 24/7/2007, που σχεδιάστηκε και προετοιμάστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την πρωτοβουλία και την άοκνη προσπάθεια του Υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά, είναι έργο πνοής για την Πελοπόννησο.

Το τεράστιο αυτό έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται στην Ελλάδα, στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου και αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής σε συνδυασμό με το νέο οδικό άξονα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτα και Λεύκτρου-Σπάρτης»

Η απόφαση δε, της Κυβέρνησης, να κατασκευαστεί ο οδικός αυτός άξονας με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, εξασφαλίζει γρηγορότερους ρυθμούς στην υλοποίησή του έργου, δεν επιβαρύνει στο σύνολό του τις Δημόσιες Επενδύσεις και έχει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η κατασκευή δικτύου οδικών αξόνων του προγράμματος «Δρόμοι της Ανάπτυξης» σε συνδυασμό με μία σειρά έργων τοπικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν καθοριστικά στην άρση της απομόνωσης της Πελοποννήσου και δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προσελκύουν νέες επενδύσεις. Η Πελοπόννησος βαδίζει σταθερά στο δρόμο της ανάπτυξης»

 

 

 

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΓΚΡΙΖΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η χώρα μας παρόλο που είναι μια από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε σε ποιότητα και ποικιλότητα φυσικών οικοσυστημάτων, δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον για την διαφύλαξή τους.
Αντιθέτως βλέπουμε την Ελληνική Δασοπονία να τυγχάνει αντικείμενο πολιτικών πειραματισμών με καταστρεπτικά και πολλές φορές μη ανατρέψιμα αποτελέσματα.

Για άλλη μια φορά περιμένουμε με άγχος και ανασφάλεια την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη περίπου 400.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη .
Το μοντέλο των καταπατητών και των κυβερνήσεων των ρουσφετιών που διαμορφώθηκε στη χώρα μας θα έχει οικτρά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την οικονομία, την δημόσια υγεία.  Περισσότερα...

 

 

 

 
Εκπαιδευτικά
Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώνεται :

1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συμπληρωματικών επιλογών μελών παιδαγωγικών ομάδων, μεταξύ εκείνων που είχαν κάνει αίτηση για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Αγ. Νικολάου Λακωνίας και Καστρίου Αρκαδίας. Η σχετική απόφαση προωθείται στους υποψήφιους που επιλέχθηκαν, ενώ οι κενές θέσεις που απομένουν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηραίας Αρκαδίας θα συμπληρωθούν τον Αύγουστο.

2. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύνταξης πινάκων αναπληρωτών – ωρομισθίων Ειδικού Επιστημονικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που θα προσληφθεί ανάλογα με τις χορηγούμενες πιστώσεις για την κάλυψη κενών σε θέσεις προσωπικού των 5 Κέντρων Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) και των 12 Ειδικών Δημοτικών Σχολείων των Νομών της Περιφέρειας . Στους πίνακες αυτούς εντάχθηκαν κατά φθίνοντα αριθμό μορίων σύμφωνα με τους όρους της σχετικής Υπουργικής Απόφασης κατά κλάδο ο παρακάτω αριθμός υποψηφίων:

ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ – ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 32
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 29 ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΚΛΑΔΟΣ 28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 4
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1
ΚΛΑΔΟΣ 23- ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 25
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 30 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 22
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 21-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΑΕΙ) 3
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 26 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΤΕΙ) 12


Οι πίνακες έχουν αποσταλεί για ανάρτηση στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες. Δίνεται δικαίωμα υποβολής ένστασης μέχρι και την Τρίτη 31 Ιουλίου που στη συνέχεια θα εξεταστούν από το αρμόδιο Συμβούλιο για να προκύψουν οι οριστικοί πίνακες.

 

 

 

 
Ερώτηση Λεβέντη για προσφυγή ΙΜΔΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
ΠΕΧΩΔΕ
Ανάπτυξης
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας


Θέμα: Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΑΗΣ της ΔΕΗ.

Η έκθεση-απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην υπ’ αριθμ. 30/2005 προσφυγή του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) κατά της Ελλάδας αποτελεί κόλαφο για τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έκθεση-απόφαση της Επιτροπής η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις παραβιάζουν τη κοινοτική και ελληνική περιβαλλοντική νομοθεσία και αδειοδοτούν με υπουργικές αποφάσεις για τη συνέχιση λειτουργίας των ΑΗΣ της ΔΕΗ σε Πτολεμαϊδα, Μεγαλόπολη και αλλού. Περισσότερα...

 

 

 

 
Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία του Αστέρα
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα, αφού δεν προπονήθηκαν με την ομάδα στο γήπεδο μόνο οι Τσέζαρεκ, Μοσχογιάννης που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Κάμπος τήρησε κατά γράμμα το πρόγραμμα που περιελάμβανε σήμερα μία προπόνηση (μόνο απόγευμα), δίνοντας έμφαση στην τακτική με πολλά παιχνίδια με τη μπάλα, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Για αύριο το βράδυ υπάρχει μία ξεχωριστή... νότα στο διάστημα της προετοιμασίας, αφού έχει προγραμματιστεί δείπνο σε γνωστό μαγαζί της Τρίπολης μεταξύ διοίκησης, προπονητών, παικτών και προσωπικού της ομάδας.

Στο μεταξύ, έγιναν γνωστά και τα νούμερα που θα φοράνε φέτος οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, χωρίς να υπάρχουν πολλές αλλαγές από την περσινή χρονιά.

Εξαίρεση αποτελεί ο Σάββας Παντελιάδης που για τρίτο στη σειρά χρόνο αλλάζει αριθμό. Την πρώτη περίοδο στον Αστέρα φόρεσε το Νο14, τη δεύτερη το Νο7 και φέτος θα φοράει το Νο10. Αναλυτικά οι αριθμοί των παικτών έχουν ως εξής:

1. Δημήτρης Λυμπερόπουλος
2. Συρίλ Καλί
3. Φερνάντο Μασάντο
4. Νίκος Χατζόπουλος
5. Μανώλης Ψωμάς
6. Πέτρος Κανακούδης
7. Μάουρο Μιλάνο
8. Οράσιο Καρντόσο
9. Ντάνιελ Τσέζαρεκ
10. Σάββας Παντελιάδης
11. Ζεάν Κάρλος Ντόντε
14. Πατρίκ Ζουντί
15. Φλάβιο ντε Σόουζα
16. Νίκος Τροίρης
18. Σωκράτης Οφρυδόπουλος
19. Ρομάν Μπολμποσιάν
20. Νίκος Λαζαρίδης
21. Ενρίκε Γκαστόν Μαρτίνα
22. Νίκος Στρατάκης
25. Ροτζέριο Μάρτινς
26. Ξενοφών Μοσχογιάννης
27. Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα
30. Γιάννης Συμεωνίδης
31. Λούσιο Φιλομένο
40. Γιώργος Αμπάρης
44. Ηλία Ιωάννου
77. Νίκος Πουρτουλίδης
79. Νίκος Αναστασόπουλος
84. Αντώνης Λαδάκης
99. Νίκος Κουσκουνάς

Τέλος, η ΠΑΕ Αστέρας συγχαίρει την εθνική νέων για την πρόκριση της στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και εύχεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χαρίσει ακόμα μία μεγάλη διάκριση στο ελληνικό ποδόσφαιρο στον τελικό της διοργάνωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα