Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 23-7-2007

 

 

 

 

 
'Αμεσα αναδασωτέες οι καμένες δασικές περιοχές της Πελοποννήσου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη και την συμμετοχή του Επιθεωρητή Δασών της Περιφέρειας κ. Γεωργιλά Κωνσταντίνου, του Διευθυντή Δασών της Περιφέρειας κ. Σπύρου Πολίτη, του Διευθυντή Δασών Ν. Κορινθίας κ. Ελευθερίου Μελέτη, του Δασάρχη Κορίνθου κ. Παναγιώτη Μπούλια, του Αντινομάρχη Κορινθίας κ. Απόστολου Παπαφωτίου, του Δημάρχου Τενέας κ. Χρήστου Χασικίδη και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών των πρόσφατων πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η άμεση αποτύπωση, η καταγραφή και η οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων που κάηκαν, ώστε να αποφευχθούν παράνομες επεμβάσεις.
Παράλληλα, αποφασίστηκε οι περιοχές να κηρυχθούν ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ.

Στις δασικές υπηρεσίες δόθηκε η οδηγία να προβούν στην καταγραφή των προβλημάτων για τα αντιδιαβρωτικά ή αντιπλημμυρικά έργα αποκατάστασης, προκειμένου να προφυλαχθούν οι οικισμοί.
Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες της ΤΥΔΚ Κορινθίας σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, θα καταγράψουν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν σε δίκτυα ύδρευσης και οδοποιίας, προκειμένου άμεσα να αποκατασταθούν.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε:
«Δόθηκε εντολή στις Δασικές υπηρεσίες να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες δασικές εκτάσεις.
Προτεραιότητά μας είναι να ενισχυθούν οι αντιπυρικές ζώνες και τα αντιπλημμυρικά έργα για την προφύλαξη των οικισμών που επλήγησαν.
Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει καμία παράνομη ενέργεια στις περιοχές που κάηκαν και αυτό θα τηρηθεί στο ακέραιο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα