Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 22-9-2007

 

 

 

 
Ξάνθη-Αστέρας 2-0
Το μοιραίο δίλεπτο

Το δίλεπτο 67-69 αποδείχθηκε μοιραίο για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού σε αυτό το χρονικό διάστημα δέχτηκε δύο τέρματα από την γηπεδούχο Ξάνθη και έφυγε ηττημένος με 2-0 από την ακριτική πόλη, τη στιγμή μάλιστα που έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα.

Στο 67ο λεπτό ο Πόι με απευθείας χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Συμεωνίδη, ενώ πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Αστέρα τι συνέβη –δύο λεπτά αργότερα- στη σέντρα του Κιντάνα από δεξιά ο Λαμπριάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αστέρα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο Αστέρας πίεσε περισσότερο, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ. Στο 70ο λεπτό δυνατό σουτ του Φιλομένο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Τούρινα, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Καλί ο Φιλόμενο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Στο 82' ο Ιωάννου σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή χωρίς δύναμη, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούσει, ενώ στο 86' μετά από σέντρα του Μασάρα η κεφαλιά του Τσέζαρεκ πέρασε άουτ.

Τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού από τους γηπεδούχους στο 87ο λεπτό, όταν ο Ρατζίνσκι σέντραρε από αριστερά, αλλά το δυνατό σουτ του Λαμπριάκου έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αστέρα.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού δημιουργήθηκε στο 4ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Λαμπριάκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Συμεωνίδης. Αυτή ήταν η μοναδική φάση που «απειλήθηκε» ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο, αφού στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση.

Ο Αστέρας «απάντησε» στο 12' όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ροτζέριο, ο Ιωάννου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τούρινα, ενώ στο 37' ο ίδιος ποδοσφαιριστής μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά η σέντρα-σουτ έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια της Ξάνθης.

Διαιτητής του αγώνα ο Κύρκος (Ηπείρου)
Ξάνθη: Τούρινα, Ζουέλα, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Φλίσκας, Κοντοδήμος, Γκαρσία, Κιντάνα, Ρίκκα, Πόι, Λαμπριάκος
Αστέρας: Συμεωνίδης, Καλί, Μασάρα, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Ματσάντο, Καρντόσο, Κανακούδης, Φιλομένο, Ροτζέριο, Ιωάννου.

Έχασαν την ευκαιρία οι νέοι στο πρώτο ημίχρονο
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 5-2 (1-1)


Πολλές φορές ο νόμος του ποδοσφαίρου στοιχίζει στην ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες για να εξασφαλίσει όσο πιο νωρίς τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Κάπως έτσι έγινε και στον αγώνα των νέων του Αστέρα στη Ξάνθη, αφού μετά το τέρμα που σημείωσαν στο 15ο λεπτό με το ψιλοκρεμαστό σουτ του Γαβριήλ Αποστολίδη, έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο γκολ, μετά το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουσκουνά στο 25ο λεπτό, αλλά και με τα δύο τετ α τετ που δημιούργησαν, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Η Ξάνθη ισοφάρισε στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου και πήρε προβάδισμα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αλλάζοντας τα μέχρι εκείνη τη στιγμή ψυχολογικά δεδομένα. Το 1-1 έγινε 2-1 στο 45' και στο 46' από το Χασομέρη και λίγο αργότερα (62' Χασάνογλου) 3-1.

Στο 65' ο Κουσκουνάς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πετρόπουλου μείωσε σε 3-2 και προς στιγμήν φάνηκε να ισορροπεί η κατάσταση.
Ωστόσο, η αποβολή του Μαρτίνα πέντε λεπτά αργότερα (70') έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους και την ευκαιρία να σημειώσουν δύο γκολ ακόμα και να ολοκληρώσουν τη νίκη τους με το τελικό 5-2(71' Προβατίδης, 85' Αμετερκάν).

Διαιτητής του αγώνα ο Σημιάκος.
Ξάνθη: Λουτίκιν, Παπαγιαννίδης (79' Χατζηπαρασκευάς), Προβατίδης, Χατζημωυσιάδης (82' Λέφης), Χαριτωνίδης, Χασάνογλου, Ντίμας (79' Χαριτίδης), Ευθυμιάδης (76' Αμετερκάν), Χασομέρης, Παπαδόπουλος, Κατρανίτσας (55' Χιώτης)
Αστέρας: Λυμπερόπουλος, Ζίου, Πριόβολος, Βλαχοκυριάκος, Αναγνωστόπουλος (29' Τσουκάνι), Τροίρης, Πετρόπουλος (76' Τόκος), Μπολμποσιάν (79' Τ. Αποστολίδης), Κουσκουνάς, Μαρτίνα, Γαβρ. Αποστολίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα