Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 22-8-2007

 

 

 

 
Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣΔΔΑ ενημερώνει ότι για αύριο Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (βαθμός επικινδυνότητας 4) στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς και παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Δήμους και τις Κοινότητες για τα παρακάτω :
- Να μεριμνήσουν για την σωστή λειτουργία ( έλεγχο-συντήρηση ) και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους ( υδροφόρες, βυτία κ.α. ).
- Να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση ( να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων.
- Να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.
Τέλος , υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ( ΧΑΔΑ ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

 

 

 

 
Υπεγράφησαν αποφάσεις για αναδασωτέες δασικές εκτάσεις
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη κηρύχθηκαν αναδασωτέες δασικές εκτάσεις οι οποίες κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων και στη θέση «Κοτρώνι» Λυγουριού του Δήμου Ασκληπιειού Αργολίδος. Η οριοθέτηση της περιοχής, ως αναδασωτέα περιλαμβάνει 416 στρέμματα.

Στις επανειλημμένες συσκέψεις που έχει πραγματοποιήσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει επισημάνει ότι όλες οι καμένες δασικές εκτάσεις θα κηρυχθούν αναδασωτέες.

 

 

 

 
Υπεγράφη η σύμβαση για την παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα-Πυρί
Υπεγράφη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου η σύμβαση για το έργο «Παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα-Πυρί» συνολικού προυπολογισμού 20.480.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή της παράκαμψης Σπάρτης, στο τμήμα Σκούρα-Πυρί, συνολικού μήκους 8,3 χλμ.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στις 18 Ιανουαρίου 2007 και δημοπρατήθηκε στις 15 Μαΐου 2007, ενώ το ποσό της σύμβασης είναι 15.414.701,10 ευρώ.

Στο έργο περιλαμβάνεται η διαμόρφωση-κατασκευή δύο ανισόπεδων και δύο ισόπεδων κόμβων, καθέτων και παράπλευρων οδών συνολικού μήκους 4.200 μέτρα και η κατασκευή δύο γεφυρών και δέκα Κάτω Διαβάσεων.

Στη νέα οδική Παράκαμψη Σπάρτης εφαρμόζεται διατομή που ανήκει στην κατηγορία Β2 των ΟΜΟΕ-Δ με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,75 μέτρα και διαγράμμιση 0,25 μέτρα και ασφαλτοστρωμένα ερείσματα 0,50 μέτρα.

Στα επιχώματα προβλέπεται έρεισμα πλάτους 1,50 μέτρα, το οποίο στα υψηλά επιχώματα αυξάνει κατά 0,75 μέτρα για την τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 540 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2009.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη μιλώντας για το έργο αυτό δήλωσε «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας, σε όσους διέρχονται από τη Σπάρτη, δεδομένου ότι η κυκλοφοριακή φόρτιση έχει αυξηθεί σημαντικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα επιτευχθεί η ασφαλής και ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών προς τα θέρετρα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας.

Παράλληλα, θα υπάρξει σημαντική ωφέλεια για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, όσον αφορά στη διακίνηση των προϊόντων τους προς τις αστικές αγορές.

Ας σημειωθεί δε, ότι με το κατασκευαζόμενο τμήμα της παράκαμψης της Σπάρτης, στο τμήμα Σκούρα-Πυρί, αποδίδεται μία σημαντική οδική παρέμβαση 8,3 χιλιομέτρων στη Λακωνία, που συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της»

 

 

 

 
Συλλεκτικός Φάκελος με σφραγίδα την ημερομηνία του αγώνα
Συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κυπελλούχο Ελλάδας Λάρισα, με τον Πάουλο Κάμπος να κρατάει «κλειστά» τα χαρτιά του, δίνοντας έμφαση στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα του σε αυτό το πρώτο παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα.

Το σημερινό πρόγραμμα είχε και πάλι δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) με τους φιλάθλους του Αστέρα να δίνουν το παρόν στο γήπεδο και να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με την παρουσία τους.

Στον αγώνα της πρεμιέρας θα μοιραστεί στους φιλάθλους της ομάδας Συλλεκτικός Φάκελος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και θα έχει σφραγίδα την ημερομηνία του ιστορικού αγώνα.

Στο μεταξύ, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα με τη Λάρισα, καθώς οι φίλοι του Αστέρα θέλουν να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη στιγμή της ιστορικής πρεμιέρας στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με τον Παναργειακό στο Αργος (6 μ.μ), όπου θα αγωνιστούν όσοι ποδοσφαιριστές δεν θα παίξουν στον αγώνα με τη Λάρισα.

Τέλος, η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας 2-0 τη Δόξα Μεγαλόπολης με τέρματα που σημείωσαν οι Ηλιόπουλος, Αρδάμης.

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα