Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 19-12-2007

 

 

 

 
ΟΧΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης Φορομπηχτικής πολιτικής σε όλους τους τομείς της ζωής μας , από την κυβέρνηση κεντρικά μέχρι τον τελευταίο Δήμο οι επιβαρύνσεις των οικογενειακών προϋπολογισμών δεν έχουν προηγούμενο , δεν έχουν σταματημό.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα της εποχής ο Δήμος Τρίπολης συνάδοντας με το γενικότερο κύμα των αυξήσεων σε όλα τα είδη , από τρόφιμα μέχρι Ηλεκτρισμό , έρχεται να προσθέσει , την ανάληψη υπέρογκων δανείων από τράπεζες , αλλά και την αύξηση στα Δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας.
Πέρα όμως από αυτά βρήκε την στιγμή να επιβάλλει στους αθλητικούς συλλόγους αλλά και στους απλούς πολίτες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου οικονομική συνδρομή με συμβολικό ύψος αλλά με ανησυχητική προοπτική.

Η Δημοτική Κίνηση ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ είναι αντίθετη με την λογική της καταλήστευσης του οικογενειακού εισοδήματος προκειμένου να βρεθούν οικονομικοί πόροι και να λύσουν οι Δήμοι τα όποια προβλήματά τους.
Είναι γνωστό ότι οι κεντρικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια ενώ έχουν μεταβιβάσει αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , αυτές οι μεταβιβάσεις όμως δεν έχουν συνοδευτεί από τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις αφήνοντας τους Δήμους οικονομικά έκθετους , τους ενθαρρύνει όμως να βρούνε λύση στο πορτοφόλι των Δημοτών.

Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή της πόλης μας να εγκαταλείψει την παθητική αυτή στάση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κάθε κυβέρνησης και να διεκδικήσει με κάθε τρόπο:
1. Αυτά που δικαιούται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι λίγα , μόνο για τον Δήμο Τρίπολης είναι 8.000.000 € για τα δυο τελευταία έτη.
2. Να νοικοκυρέψει τις δαπάνες γιατί αρκετά χρήματα ξοδεύονται σε φιέστες χωρίς ουσία και περιεχόμενο και
3. Να φροντίσει ώστε έγκαιρα να εισπράττονται οι οφειλές , ιδιαίτερα των μεγάλων οφειλετών του Δήμου, για τις οποίες έχει γίνει σύστημα τα τελευταία χρόνια η διαγραφή τους.

Από την γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης
ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

 

 

 

 
23 οριστικές εντάξεις στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκου Αγγελόπουλου εντάχθηκαν οριστικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» 23 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου, επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αναπλάσεις περιβάλλοντος χώρου και πλατείας, έργα ύδρευσης, βελτίωση αρδευτικών δικτύων, κατάρτιση επιχειρησιακών προγραμμάτων Δήμων κλπ.

Πιο συγκεκριμένα έγινε η οριστική ένταξη των παρακάτω έργων: Περισσότερα...

 

 

 

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ
ΤΗΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ
ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Η Α.Ε σε απόλυτη ταύτιση με τους γνωστούς κύκλους που μεθοδεύουν και επιδιώκουν τον διαμελισμό της Eπιχείρησης, με σκοπό να βάλουν στο χέρι τα πιο κερδοφόρα κομμάτια (Φιλέτα) της, έρχεται τώρα με συμφωνία αποικιοκρατικού τύπου που ετοιμάζει με τους Γερμανούς της RWE (και εν μέσω εορτών μεθοδεύει να περάσει από το Δ.Σ της Δ.Ε.Η ΑΕ), να δώσει την χαριστική βολή στην Επιχείρηση και τους καταναλωτές.

Το Δ.Σ της Δ.Ε.Η και ο κ. Αθανασόπουλος θα φέρουν βαρύτατες ευθύνες με τα όσα μεθοδεύουν εκ των οποίων προκύπτουν δεκάδες πολύ σοβαρά ερωτηματικά:

1) Μπορεί να μας πει με βάση ποια μελέτη αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους Γερμανούς; Επιβάλλεται; Χρειάζεται; Ποιο θα είναι το όφελος για την Δ.Ε.Η και τον καταναλωτή;

2) Μπορεί να μας πει βάσει ποιου μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού εξαγγέλλεται και προγραμματίζεται η κατασκευή μιας σειράς ανθρακικών μονάδων;

3) Πόσα τελικά MW από άνθρακα θα παράγονται την επόμενη τετραετία - πενταετία στην χώρα μας; Τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια 4800MW; (1600 ΔΕΗ - RWE + 800 ΔΕΗ - ΑΓΕΤ + 800 ΔΕΗ - ΛΑΡΚΟ + 600 ENDESA + 600 EDISON + 420 ΤΕΡΝΑ).

4) Μπορεί να μας πει ποιο θα είναι το μέλλον του Λιγνίτη και της πολύπαθης περιοχής των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας με τόσες ανθρακικές μονάδες;

5) Μπορεί να μας πει, εάν και εφ’ όσον, κατ’ αυτόν, χρειάζεται η ΔΕΗ σύμμαχο για την κατασκευή των νέων μονάδων, γιατί δεν προχώρησε σε διαδικασία διαγωνισμού ώστε μέσα από διαφανείς συνθήκες να επιλεχθεί ο πιο συμφέρων συνεργάτης;

Κύριε Αθανασόπουλε είστε εκτεθειμένος.

Η ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η - Κ.Η.Ε πιστή στο μοναδικό στόχο της που είναι η προάσπιση των συμφερόντων της Δ.Ε.Η Α.Ε και των καταναλωτών δεν θα επιτρέψει την υπογραφή τέτοιων απαράδεκτων συμφωνιών.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα