Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 18-10-2007

 

 

 

 

 
Διαχείριση κρίσεων - εθελοντισμός
Η εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση κρίσεων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και καταστροφών είναι κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά, επιτακτικά αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΥΠ.Ε.Π.Θ., στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την προώθηση της δια βίου μάθησης, αναπτύσσει σε όλη την επικράτεια σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με τους φορείς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Υπ.Εσ.Δ.Δ.Α), Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Υ.Πω.ΧΩ.Δε), Πυροσβεστικό Σώμα (Υπουργείο Δημόσιας Τάξης), Λιμενικό Σώμα (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας), καθώς και Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τα προγράμματα, διάρκειας 125 και 100 ωρών, καλύπτουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

- Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος / Λήψη απόφασης – Διαχείριση πληροφορίας - Διαχείριση πανικού – Λειτουργία σε ομάδες)
- Πυρκαγιές - Πλημμύρες
- Σεισμοί – Διασώσεις
- Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος
- Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών - Ψυχοκοινωνική στήριξη πληγέντων
- Ασύμμετρες Απειλές – Επιδημίες

Οι εκπαιδευθέντες πολίτες - εθελοντές, μετά την επιτυχή αποφοίτησή τους, λαμβάνουν «Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης» (Ν. 3369 / 2005) και εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2007 – 08 που άρχισε, είναι διαθέσιμες 1200 θέσεις εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.

Δικτυακός τόπος του Προγράμματος : http://www.gsae.edu.gr  και http://www.ethelontismos.gr
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 – 2589359, 210 – 2530348 , 210 - 2581849

 

 

 

 
Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα για την πρόκριση
Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας ο Αστέρας

Η νίκη της εθνικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη και η πρόκριση της στο Euro 2008 δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, που δημόσια θέλει να συγχαρεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τόσο για τη μεγάλη του επιτυχία να προκριθεί και πάλι στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όσο και για την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά της ομάδας, οι μέρες κυλούν αντίστροφα στον Αστέρα εν όψει του εκτός έδρας αγώνα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Ο Πάουλο Κάμπος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρώσει τα πλάνα του.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός έδειξε βίντεο στους ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης, ενώ στη συνέχεια μαζί με τους συνεργάτες του επέμειναν σε θέματα τακτικής στο γήπεδο, ενώ στο «οικογενειακό διπλό» τη μία ομάδα προπονούσε ο Κάμπος και την άλλη ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτης Τζαναβάρας.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν για μία ακόμα φορά ο Ζεάν Κάρλος και ο Ηλίας Ιωάννου.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα πριν την αναχώρηση της αποστολής το πρωί του Σαββάτου.

Τέλος, στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο θα παίξει το Σάββατο η ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του ΟΦΗ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ.

Π. Κάμπος: «Συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος»

Όσον αφορά τη χθεσινή νίκη της Εθνικής Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη με 1-0 και την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την πρόκρισή του στα τελικά του EURO 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Πάουλο Κάμπος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους Έλληνες φιλάθλους, τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας και τον προπονητή Όττο Ρεχάγκελ για την πολύ καλή εμφάνιση και τη νίκη στην Τουρκία, αλλά και την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά εύχομαι να πάει το ίδιο καλά η Εθνική Ελλάδος και στους αγώνες του EURO 2008»

 

 

 

 
Διαιτητές καλαθοσφαίρισης εθνικών πρωταθλημάτων
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΣΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛ-ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 20-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΝΤ 17:30 ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΜΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ – ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ

Β ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΙΜΟΥ 1700 ΑΛΙΜΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛ ΣΑΛΑΒΟΣ - ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ 1ο ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΛΠΕΑ 1800 ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ – ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ 12:00 ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΑΟΝΑ ΤΡΙΓΚΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 
Ειδικές ρυθμίσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές στο νέο Αναπτυξιακό νόμο
Αυξημένες ενισχύσεις έως και 60% για τους επενδυτές και ειδικές ρυθμίσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές, προβλέπει ο νέος Αναπτυξιακός.

Ο Νόμος αφορά σε επενδύσεις από 100.000 € και πάνω.

Οι τροποποιήσεις που επιφέρει το νέο πλαίσιο ενεργοποίησης του Αναπτυξιακού Νόμου ευνοούν σημαντικά επενδύσεις κυρίως στον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού.

 

 

 

 
Μαραθώνιος ποίησης
Για τρίτη συνεχή χρονιά η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΙΗΤΩΝ διοργανώνει Μαραθώνιο Ποίησης
στις 9 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο A N A T O Λ Ι Α Μαλλιάρης Παιδεία. Συμμετοχές:
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει με 2 ποιήματα
που θα αποστείλει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2007 στις διευθύνσεις:

- Μεταμορφώσεως 20 'Aνω Περαία τηλ.:2392028572 και 6972952688
- Ρήγα Φερραίου 44 Περαία τηλ. 2392027395 και 6973522742

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αυλή των θαυμάτων από τη Θεατρική Ομάδα Ελλήνων Γενεύης

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα