Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-9-2007

 

 

 

 
Αβραμόπουλος: υπουργός Υγείας , Λυκουρέντζος: υφυπουργός Παιδείας
Αναλυτικά η σύνθεση της κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Κώστας Καραμανλής
Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Υφυπουργοί: Αθανάσιος Νάκος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Χηνοφώτης,
Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών: Γεώργιος Αλογοσκούφης
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Γιάννης Παπαθανασίου, Νικόλαος Λέγκας
Υπουργός Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργοί: Ιωάννης Βαληνάκης, Πέτρος Δούκας, Θεόδωρος Κασσίμης
Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κωνσταντίνος Τασούλας, Γιάννης Πλακιωτάκης
Υπουργός Ανάπτυξης: Χρήστος Φώλιας
Υφυπουργοί: Σταύρος Καλαφάτης, Γεώργιος Βλάχος
Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Γεώργιος Σουφλιάς
Υφυπουργοί: Σταύρος Καλογιάννης, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργοί: Ανδρέας Λυκουρέντζος, Σπυρίδων Ταλιαδούρος

Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Βασίλειος Μαγγίνας
Υφυπουργός: Σοφία Καλαντζάκου
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτριος Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Γεώργιος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αλέξανδρος Κοντός
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Υπουργός Δικαιοσύνης: Σωτήρης Χατζηγάκης
Υπουργός Πολιτισμού: Μιχάλης Λιάπης
Υφυπουργός Αθλητισμού: Ιωάννης Ιωαννίδης
Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Κωνσταντίνος Χατζηδάκης
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Γεώργιος Βουλγαράκης
Υφυπουργός: Πάνος Καμμένος
Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης: 'Αρης Σπηλιωτόπουλος
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαργαρίτης Τζίμας
Υπουργός Επικρατείας: Θεόδωρος Ρουσόπουλος, με αρμοδιότητες σε θέματα επικοινωνίας της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο τέως υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, προτείνεται από τη ΝΔ για τη θέση του πρόεδρου της Βουλής.

 

 

 

 
Σύσκεψη για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας
Με στόχο τη συνεχή παρακολούθηση των άμεσων παρεμβάσεων για τον περιορισμό της επικινδυνότητας από διάβρωση και πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές, υπήρξε νέα συνάντηση σήμερα στην Περιφέρεια, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αρκαδίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εντατικοποίηση των εργασιών αντιδιαβρωτικής προστασίας στις δασικές περιοχές για την προστασία των όμορων οικισμών και δημοτικών διαμερισμάτων από κατολισθήσεις.

Ήδη 168 δασεργάτες δασικών συνεταιρισμών και εργατοτεχνίτες εργοληπτών δραστηριοποιούνται στη Λακωνία, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία και την Κορινθία με την κατασκευή κορμοφραγμάτων στα ρέματα που παρουσιάζουν χειμαρικότητα και κορμοδεμάτων στις πλαγιές που εμφανίζουν φαινόμενα διάβρωσης.

Οι εργασίες αυτές, στη μεν Αρκαδία άρχισαν από τις Αραχαμίτες και την περιοχή Ασέας και συνεχίζουν στο Μακρύσι με έναν συνεταιρισμό 20 υλοτόμων από την Ελασσόνα. Στη δε περιοχή Μεγαλόπολης, μία ομάδα με 8 υλοτόμους από τα Τρίκαλα εκτελεί έργα στις στροφές Μεγαλοπόλεως, ενώ ένας εργολήπτης δασοτεχνικών έργων με 15 εργατοτεχνίτες εκτελούν έργα στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πάπαρη.

Στην Κορινθία, ξεκίνησαν αντιδιαβρωτικές εργασίες με έναν εργολήπτη δασοτεχνικών έργων με 30 εργατοτεχνίτες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού.

Στη Λακωνία, στην περιοχή Πολύδροσου (Τζίτζινα) δύο τοπικοί δασικοί συνεταιρισμοί εκτελούν έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας με 20 υλοτόμους-δασεργάτες και ήδη ξεκίνησε και στην περιοχή Καλλιθέας ένας συνεταιρισμός από το Λιβάδι Ολύμπου με 15 άτομα, τα οποία σύντομα θα αυξηθούν σε 60.

Τέλος, στην περιοχή της Μεσσηνίας εκτελούνται έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στην περιοχή του Ταϋγέτου με έξι αναθέσεις σε εργολήπτες δασοτεχνικών έργων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αρτεμισίας, Πηγών, Αλαγονίας, Λαδά, Καρβελίου και Πάνω Μεριάς Αλαγονίας με 60 εργατοτεχνίτες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επείγουσες εργασίες με ικανοποιητικούς ρυθμούς από τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΕΡ για τον καθαρισμό της κοίτης μεγάλων ποταμών και χειμάρρων όπως είναι.
- Του χειμάρρου «Ξερίλα» στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης
- Των χειμάρρων Νέδοντα και Τσακώνα στη Μεσσηνία
- Του χειμάρρου Ξηριά στην Κόρινθο και των μεγάλων χειμάρρων στο λεκανοπέδιο του Δήμου Βέλους στην Κορινθία

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ζήτησε από τους Δήμους των πυρόπληκτων περιοχών της Αρκαδίας να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την αποκατάσταση των υποδομών τους, που είχαν υποστεί ζημιές και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμούς οχετών, κοίτες μικρών χειμάρρων κλπ)

Επίσης, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανεφέρθη στην ουσιαστική συνδρομή και βοήθεια με μηχανήματα και στρατιώτες από τον Στρατό και ζήτησε από τους Δημάρχους να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τους επικεφαλείς των στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καταστάσεων που εκτιμούν ότι μπορούν να εκδηλωθούν.

 

 

 

 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
για τη ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπ.Ε.Π.Θ., στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την προώθηση της δια βίου μάθησης και επικεντρώνοντας στις ανάγκες συνεχούς και εξατομικευμένης εκπαίδευσης των πολιτών, δημιούργησε μια σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική δομή ηλεκτρονικής μάθησης ενηλίκων, το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.).

Η δομή του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. συγκροτείται από την κεντρική μονάδα διαχείρισης, που εδρεύει και λειτουργεί στο Αιγάλεω (κτίριο Γ.Γ.Ε.Ε.), και από Περιφερειακές Μονάδες που εδρεύουν και λειτουργούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) που βρίσκονται στους νομούς-έδρες των Περιφερειών της χώρας.

Το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. παρέχει προηγμένες υπηρεσίες σύγχρονης ηλεκτρονικής εκπαίδευσης μέσω εξειδικευμένων εξυπηρετητών, δικτυακού εξοπλισμού και πληροφοριακών συστημάτων. Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας 2006 – 2007 το κέντρο υλοποίησε 5 εκπαιδευτικά προγράμματα:

Δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα κλειστού αριθμού εκπαιδευομένων με τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ετήσιας διάρκειας, 250 ωρών το καθένα:
* «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)» και
* «Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις (Ο.Δ.Ε.)»,
που οδηγούν στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης».
Τρία (3) ανοικτά / ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη επιμορφωτικά προγράμματα:
* «Συμβουλευτική Γονέων»
* «Σχέσεις Σχολείου - Οικογένειας» και
* «Εκπαίδευση Αγροτών για την Ανάληψη Δράσεων στο Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα της Οικονομίας-ΗΣΙΟΔΟΣ».

Όλα τα προγράμματα θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και κατά την περίοδο 2007-2008 ενώ θα προστίθεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών». Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευμένων από 900 που ανερχόταν για το έτος 2006-2007 αναμένεται να ξεπεράσει τους 3.500 πολίτες για το έτος 2007-2008. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των πολιτών στα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι το εξής: στα προγράμματα ετήσιας διάρκειας Τ.Π.Ε. και Ο.Δ.Ε., ο αριθμός των αιτήσεων για την περίοδο 2007-2008 ανερχόταν στις 4.000 ενώ για την περίοδο 2006-2007 στις 1.000.

Η Γ.Γ.Ε.Ε. παρατηρώντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των υπηρεσιών του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. προχώρησε στο σχεδιασμό, εξασφάλισε χρηματοδότηση από εθνικές και κοινοτικές πηγές και επενδύει σε καινοτόμες λύσεις ενσωματώνοντας υπηρεσίες σύγχρονης (πραγματικού χρόνου) τηλεκπαίδευσης και τηλεδιάσκεψης. Με τον τρόπο αυτό το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. αποτελεί το πρώτο δημόσιο, σύγχρονο κέντρο εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στην χώρα που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διά βίου μάθησης. Οι υπηρεσίες σύγχρονης εκπαίδευσης θα είναι διαθέσιμες σε 25 κόμβους σε όλη την χώρα. Τα σημεία αυτά θα περιλαμβάνουν τους νομούς-έδρες των Περιφερειών της χώρας καθώς και σημεία της νησιωτικής ή ηπειρωτικής Ελλάδος που υποφέρουν από γεωγραφικό αποκλεισμό. (βλέπε επισυναπτόμενο χάρτη Ελλάδας με τις πόλεις – κόμβους ). Οι κόμβοι εφοδιάζονται με υλικοτεχνική υποδομή που θα επιτρέπει την «πολυμεσική», αμφίδρομη, πραγματικού χρόνου επικοινωνία και θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες τηλε-εκπαίδευσης και τηλεδιάσκεψης.

Το σύστημα τηλεκπαίδευσης στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. θα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία στο εκπαιδευτικό έτος 2007 – 2008 και αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Οι κόμβοι βρίσκονται σε Κομοτηνή, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Φλώρινα, Κοζάνη, Λάρισα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αργοστόλι, Ζάκυνθο, Αγρίνιο, Λαμία, Ορχομενό, Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη, Ερμούπολη, Μυτιλήνη, Χίος, Νάξος, Βαθύ, Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδος.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: http://www.keeenap.gr/keeenap/

Τα προγράμματα Δια Βίου εκπαίδευσης στα Κ.Ε.Ε. και στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) ( Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 2.5, Ενέργεια 2.5.1 , Πράξη 2,5,1,α). και από εθνικούς πόρους .

 

 

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Χωρίς προβλήματα η προπόνηση (18-9-07)

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Ξάνθη, αφού όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητικού τιμ.

Στην απογευματινή προπόνηση οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με τον Πάουλο Κάμπος να δουλεύει θέματα τακτικής με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης και τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να δουλεύει τους αμυντικούς.

Στην τελική ευθεία (17-9-07)


Μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκούραση είχαν την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, μετά τις επίπονες προπονήσεις των προηγούμενων ημερών και των δύο φιλικών παιχνιδιών, απολαμβάνοντας το ρεπό που τους έδωσε ο Βραζιλιάνος προπονητής Πάουλο Κάμπος.

Όσοι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήταν υποχρεωμένοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το έπραξαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους επιστρέφοντας και αυτοί με τη σειρά τους σήμερα στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Ο Αστέρας επανήλθε σήμερα το απόγευμα στους κανονικούς ρυθμούς των προπονήσεων, μπαίνοντας στην τελική ευθεία προετοιμασίας για το Σαββατιάτικο παιχνίδι στη Ξάνθη και ταυτόχρονα επανήλθαν στο πρόγραμμα οι δύο Βραζιλιάνοι Ζεάν και Φλάβιο που τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τημ.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Οφρυδόπουλος και Ζουντί, ενώ αύριο θα γίνουν δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Μία νίκη και μία ήττα ο απολογισμός (15-9-07)

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Αστέρα στα δύο φιλικά παιχνίδια με Ηλυσιακό και Καλαμάτα, με τον Πάουλο Κάμπος να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές ενδεκάδες και να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και συστήματα.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει του επίσημου αγώνα πρωταθλήματος στη Ξάνθη το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.
Δε χρησιμοποιήθηκαν στα δύο φιλικά παιχνίδια οι Ζεάν, Φλάβιο, Κανακούδης και ο Μιλάνο, που ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησε τους αγώνες ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των συμπαικτών του.
Μετά το πρωινό χαλάρωμα του Σαββάτου, οι προπονήσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου ουσιαστικά θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα στη Ξάνθη.

Αστέρας-Ηλυσιακός 3-1

Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια μέχρι σήμερα έκανε ο Αστέρας απέναντι στον Ηλυσιακό και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν σκόραρε δύο φορές και έχασε ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς, αφού στο 2ο κιόλας λεπτό μετά από κόρνερ του Ροτζέριο, ο προωθημένος Μασάντο πάσαρε με κεφαλιά στο Φιλομένο που με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηλυσιακού.
Επτά λεπτά αργότερα ο Μασάρα έκανε «κούρσα» από αριστερά και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από τα δοκάρια του Ιβάνοφ.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Ηλυσιακός πλησίασε στην ισοφάρισε όταν ο Κάμπας ντρίμπλαρε το Συμεωνίδη, αλλά το πλασέ του από πολύ πλάγια θέση βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Αστέρας ξαναβγήκε με καλές προϋποθέσεις για γκολ στο 17ο λεπτό όταν καταπληκτική μπαλιά του Φιλομένο από το χώρο του κέντρου, βρήκε τον Ιωάννου στην πλάτη της άμυνας του Ηλυσιακού. Ο Ιωάννου μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Στο 31ο λεπτό όμορφος συνδυασμός Καρντόσο-Καλί και σέντρα του δεύτερου από δεξιά, αλλά ο επερχόμενος Φιλομένο έπιασε δυνατό σουτ που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Ιβάνοφ.

Πέντε λεπτά αργότερα η φάση επαναλήφθηκε με άλλους πρωταγωνιστές, αλλά αυτή τη φορά ο συνδυασμός Ροτζέριο-Ιωάννου και σέντρα του δεύτερου, αλλά ο Ματσάντο αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από την εστία του Ηλυσιακού από το σημείο του πέναλτι.
Στο 49' και με την απόδοση του Αστέρα να έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο, η μπαλιά του Ροτζέριο από δεξιά και η κεφαλιά-πάσα του Ιωάννου προς το Μασάρα «έσπασαν» με τον καλύτερο τρόπο το τεχνητό οφ-σάιντ που πήγαν να εφαρμόσουν οι παίκτες του Ηλυσιακού. Ο Μασάρα μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πέρασε και τον Ιβάνοφ και σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Στο 55' Χώνος ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από Μοσχογιάννη και Ψωμά και ο διαιτητής του αγώνα Δελφάκης καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο Κάμπας νίκησε από τα 11 βήματα τον Συμεωνίδη διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Δύο λεπτά αργότερα και μετά από όμορφο συνδυασμό Ροτζέριο και Καλί, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ιωάννου, ο οποίος εν κινήσει έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια του ανήμπορου να αντιδράσει Ιβάνοφ από το ύψος της μικρής περιοχής.
Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού έγινε στο 71' όταν το δυνατό σουτ του προωθημένου Λαζαρίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιβάνοφ.

Διαιτητής του αγώνα ο Δελφάκης.
Αστέρας: Συμεωνίδης (79' Αμπάρης), Καλί (89' Μαρτίνα), Μασάρα, Ψωμάς, Μοσχογιάννης, Λαζαρίδης, Μασάντο, Καρντόσο, Ιωάννου(83' Τσέζαρεκ), Ροτζέριο (89' Μπολμποτσιάν), Φιλομένο
Ηλυσιακός: Ιβάνοφ (79' Βενιαμίν), Ντάγκας (61' Μαρκομιχάλης), Καρακώστας (87' Κουκούλης), Κουρτεσιώτης( 52' Αντωνόπουλος), Μπελεβέντης (73' Τσικτσίρης), Πέτκοφ (71' Μανωλιάδης), Τσεμπερίδης (76' Τσεβρεντζής), Χώνος (82' Ετό), Ρέιζερ(76' Κωστέλλος), Γκουιντούτσι(52' Πατσιαβούρας), Κάμπας (82' Πάεζ)

Αστέρας-Καλαμάτα 0-2

Χρησιμοποιώντας αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ο Αστέρας ηττήθηκε από την Καλαμάτα με 0-2 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Ρήγας στο 42' με διαγώνιο πλασέ και του Μπραντάο στο 50' με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Τσέζαρεκ έβγαλε τον Κουσκουνά μόνο απέναντι στον Καλομοίρη, αλλά το σουτ του νεαρού επιθετικού έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Στο 56' φάουλ του Μπολμποτσιάν έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλομοίρη και στο 77' μετά από διαδοχικές κόντρες, η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή της Καλαμάτας, αλλά ο Καλομοίρης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον επερχόμενο Ηλιόπουλο, και πέφτοντας στα πόδια του αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγγελάκος.
Αστέρας: Αμπάρης (46' Αναστασόπουλος), Μαρτίνα, Τροίρης, Οφρυδόπουλος, Χατζόπουλος, Λαδάκης (70'Τσουκάνι), Παντελιάδης (46'Καπόγιαννης), Πουρτουλίδης (62'Αποστολίδης), Τσέζαρεκ (70' Ηλιόπουλος), Κουσκουνάς, Ζιουντί (17' Μπολμποτσιάν)
Καλαμάτα: Καλομοίρης (83' Μουκέας) ,Παπαϊωάννου (80' Τζίφας), Πλάτανος(80' Μπαρουτσάκης), Χατζής (87' Καπλάνας), Μπριλάκης(80' Κούντσεκ),Μπραντάο (58' Φίλιο), Ράσιτς (58'Κωνσταντινίδης), Κατσόγλου(58' Μπόλος), Τέας (26' Ρήγας, 87 Ανδρουτσής), Μιλοσκοβιτς (58' Ανδρεάδης), Καούνος (58' Αριτζής, 87' Πετσόπουλος).

 

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ) ΠΑΙΔΩΝ  (1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

51-34

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

30-55

  

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΕΦΗΒΩΝ  (1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

36-41

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

42-56

  

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ  (2ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

27-107

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα