Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 18-8-2007

 

 

 

 
Αναστέλλονται οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων για τη Δημοτική Αστυνομία
Λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου, αναστέλλονται οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων για τη Δημοτική Αστυνομία των Δήμων Τριπόλεως, Κορίνθου, Ναυπλίου, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Ως εκ τούτου, δε θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν το διάστημα 21-24 Αυγούστου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τριπόλεως.

 

 

 

 
Προκήρυξη για την εισαγωγή μαθητών στις Ε.Σ., ΤΕΕ και ΙΕΚ
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης προκηρύσσει την εισαγωγή μαθητών στις επαγγελματικές σχολές, Τ.Ε.Ε. Β' κύκλου σπουδών και Ι.Ε.Κ. για τις ειδικότητες Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών, Μαγειρικής Τέχνης, Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και άλλων ειδικοτήτων στις κατά τόπους επαγγελματικές μονάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και την προμήθεια της προκήρυξης στο ΚΕΠ της Ν.Α. Αρκαδίας Ελ. Βενιζέλου 22 τηλ. 2710-221422.

 

 

 

 

 
Εκπαιδευτικά προγράμματα Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠΕΠΘ
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.) , στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την προώθηση της δια βίου μάθησης, ανακοινώνει ότι την εκπαιδευτική περίοδο 2007- 08, προσφέρει 265.500 θέσεις εκπαίδευσης ανά την επικράτεια. Οι θέσεις αυτές αποτελούν το 3,6% του πληθυσμού στόχου. Πληθυσμό στόχο αποτελούν 7.361.535 πολίτες, ηλικίας 18 έως 67 ετών. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Ειδικότερα μέσω :
* Των 48 Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) 5.365 θέσεις εκπαίδευσης διάρκειας 2 ετών
* Των 58 Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) 86.900 θέσεις εκπαίδευσης, σε ποικιλία 95 εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις θεματικές ενότητες «Ελληνική Γλώσσα-Ιστορία, Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ιστορία, Μαθηματικά - Στατιστική, Τεχνολογίες Πληροφορικής- Επικοινωνιών, Οικονομία-Επιχειρήσεις, Ενεργός Πολίτης-Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – Διαχείριση Νοικοκυριού, Πολιτισμός – Τέχνες – Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου, Περιβάλλον – Πολιτισμός – Τουρισμός – Περιφερειακή Ανάπτυξη»
* Του Κέντρου Εκπαίδευσης - Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) 780 θέσεις εκπαίδευσης
* Των 54 Σχολών Γονέων 11.974 θέσεις εκπαίδευσης
* Των 54 Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) 31.407 θέσεις εκπαίδευσης σε ποικιλία 52 προγραμμάτων στις θεματικές ενότητες: Πολιτισμός-Τέχνες, Κοινωνική Οικονομία- Επιχειρηματικότητα, Αγωγή των πολιτών, Προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α.
* Του Κέντρου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων - "Πλάτων" 2.100 θέσεις εκπαίδευσης
* Του προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες - "ΗΡΩΝ"» 27.031 θέσεις εκπαίδευσης
* Του προγράμματος «Εκπαίδευση Αγροτών στο Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα της Οικονομίας - "ΗΣΙΟΔΟΣ"» 2.865 θέσεις εκπαίδευσης
* Του προγράμματος «Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Φυσικών Καταστροφών-Εθελοντισμός» 550 θέσεις εκπαίδευσης
* Του προγράμματος «Εκπαίδευση των Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό» 4.650 θέσεις εκπαίδευσης
* Του προγράμματος «Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Υποστήριξη Ειδικών Ομάδων Πληθυσμού» 1.920 θέσεις εκπαίδευσης
* Του προγράμματος «Αγωγή Υγείας - Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – AIDS» 90.000 θέσεις εκπαίδευσης

Αναλυτικά τα στοιχεία ανά περιφέρεια παρατίθενται ως εξής:
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

20.066

Κεντρική Μακεδονία

40.761

Δυτική Μακεδονία

13.671

Ήπειρος

11.524

Θεσσαλία

19.511

Δυτική Ελλάδα

23.779

Στερεά Ελλάδα

11.134

Αττική

49.300

Βόρειο Αιγαίο

14.057

Ιόνιοι Νήσοι

8.696

Νότιο Αιγαίο

11.750

Κρήτη

18.527

Πελοπόννησος

21.209

 

 

 

 
Μία νίκη και μία ήττα για τον Αστέρα
Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Αστέρα στα δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με την Κέρκυρα και τον Εργοτέλη, οκτώ ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του στη Σούπερ Λίγκα και τον αγώνα της πρεμιέρας στην Τρίπολη.

Στο πρώτο παιχνίδι με την Κέρκυρα κέρδισε ο Αστέρας 2-0, χάρη σε ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο που είχε (56'-66') στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσε τα δύο τέρματά του. Στο 56ο λεπτό και μετά από συνδυασμό των Παντελιάδη, Πουρτουλίδη από τη δεξιά πλευρά, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα στον Κανακούδη που από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος «έφτιαξε» το δεύτερο, όταν με περίτεχνη σέντρα βρήκε τον Ζουντί, που με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σουλογάνη.

Στο 26' και στο 63' τα δυνατά σουτ του Μασάρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλαν τη μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια της Κέρκυρας, ενώ στο 64ο λεπτό το σουτ-βολίδα του Παντελιάδη μπλόκαρε στη γωνία του ο Σουλογάνης.
Στο 71' το δυνατό σουτ του Φιλίπ απέκρουσε θεαματικά ο Λυμπερόπουλος

Αστέρας: Συμεωνίδης, Καλί (75' Γκράιμς), Χατζόπουλος, Ψωμάς, Μοσχογιάννης (65' Μπολμποσάν), Μασάρα, Μαρτίνα, Πουρτουλίδης, Παντελιάδης (72' Αποστολίδης), Ζουντί, Κανακούδης (65' Τροίρης).
Κέρκυρα: Σουλογάνης, Κολοτούρος, Καλαγκάνης, Ρεπερνέ, Φούφουλας, Καγκιούζης (72' Λεπτάκης), Φιλίπ (86' Μάμαλος), Φοτι (66' Βιτουλαδίτης), Θάνος (46' Τζαβέλας), Κακλαμάνος (46' Χανιώτης), Βερβάλ (62' Παντέλης)

Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Εργοτέλη σημειώθηκαν τρία τέρματα σε φάσεις-καρμπόν. Στο 12ο λεπτό μετά από κόρνερ του Χατζί, ο προωθημένος Ανυφαντάκης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 38' μετά από κόρνερ του Ογκνιένοβιτς με κεφαλιά ο Νατσέφσκι διπλασίασε τα τέρματα του Εργοτέλη. Ο Αστέρας μείωσε στο 75' όταν μετά από κόρνερ του Μιλάνο, ο προωθημένος Οφρυδόπουλος με προβολή μείωσε σε 1-2. Στη συνέχεια ο Αστέρας πίεσε, ανέβασε απόδοση, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Αστέρας έχασε κλασικές ευκαιρίες με το Μιλάνο στο 19ο λεπτό, όταν μετά από μπαλιά του Φιλομένο πλάσαρε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, το δυνατό σουτ του Ιωάννου απέκρουσε ο Πόσζα, ενώ στη συνέχεια της φάσης μετά από σέντρα του Φλάβιο από δεξιά η κεφαλιά του Φιλομένο πέρασε άουτ.
Στο 35' ο Αστέρας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν μετά από πλασέ του Φιλομένο από τη μικρή περιοχή και ασθενή απέκρουση του Πόσζα, η κεφαλιά του Λαζαρίδη έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το δοκάρι της Κρητικής ομάδας.

Αστέρας: Αμπάρης (76' Αναστασόπουλος), Οφρυδόπουλος (75' Μοσχογιάννης), Μασάντο (53' Κανακούδης), Λαζαρίδης (82' Ψωμάς), Φλάβιο, Λαδάκης (59' Παντελιάδης), Μιλάνο (82' Πουρτουλίδης), Ζεάν, Ροτζέριο, Φιλομένο (80' Ζουντί), Ιωάννου.
Εργοτέλης: Ποσζα, Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Χιπλίγκερ, Γραμμόζης (75' Φραγκουλάκης), Χατζί, Θεοδωρίδης (58' Κοιλιάρας), Τζούνιορ, Τάσιτς, Ογκνιένοβιτς, Νατσέφσκι (58' Μελισσάς), ενώ έπαιξαν ακόμα οι Κεφαλούκος, Κουτσιανικούλης, Μαυρουδής, Ματθαιάκης, Μιλαντίν.

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα