Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 18-7-2007

 

 

 

 
Το ΕΚΑ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, την ώρα του μεροκάματου, ένας νέος άνθρωπος 21 χρονών συμπληρώνει τον κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων σε Επιχείρηση στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης ενώ χειριζόταν ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ). στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, την Τρίτη.
Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από λανθασμένο χειρισμό ανυψωτικού μηχανήματος
Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων οδήγησε σ’ αυτό το θλιβερό συμβάν.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία με εντατικοποίηση των εργασιών και η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ - ΙΚΑ κ.λ.π) αποτελούν τον κανόνα στους χώρους εργασίας και συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συνάδελφου.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος .
Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.
Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το Ε.Κ.Αρκαδίας με ευθύνη και συνέπεια διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.
 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 

 
Συνάντηση ΓΓΠΠ με το νέο Δ.Σ. της «Πελοπόννησος Α.Ε.»
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης «Πελοπόννησος Α.Ε» σε μία συνάντηση γνωριμίας.

Μετείχαν ο νέος πρόεδρος του «Πελοπόννησος» κ. Γιώργος Καρλής, ο υπεύθυνος της Δομής «Πελοπόννησος» για τα ΟΠΑΑΧ κ. Μαρίνος Μπερέτσος, ο προϊστάμενος Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Κατσιμαγκλής και ο υπεύθυνος του προγράμματος ΟΠΑΑΧ της ΕΥΔ κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον τρόπο λειτουργίας της «Πελοπόννησος ΑΕ» και των αντεννών της.

Η Γενική Γραμματέας από την πλευρά της, ζήτησε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Το νέο διοικητικό συμβούλιο του «Πελοπόννησος» έχει ένα σημαντικό ρόλο, να προωθήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις που έχουμε εγκρίνει στις ορεινές περιοχές, προκειμένου οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να αυξήσουν το εισόδημα τους και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τουριστική αξιοποίηση των ορεινών περιοχών.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε εγκρίνει και χρηματοδοτούνται 193 επενδυτικά σχέδια είτε για αγροτουριστικά καταλύματα, είτε για βιοτεχνικές μονάδες και το κόστος αυτών των επενδύσεων ξεπερνάει τα 32 εκατ. ευρώ.

Τα διαθέσιμα ποσά που υπήρχαν στην προηγούμενη προκήρυξη ήταν λιγότερα από τις ανάγκες των επενδύσεων που υπεβλήθησαν.

Μετά από τη δέσμευση που είχα κάνει δημόσια, πώς θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος, τελικά αυτό επιτεύχθηκε και όλες οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν κανονικά.

Αυτό που επισημάνθηκε στη συνάντηση ήταν πώς πρέπει να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο οι ρυθμοί υλοποίησης όλων των ιδιωτικών έργων, προκειμένου να αποπληρωθούν και να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις αυτές.

Παράλληλα, λύθηκαν μία σειρά θεμάτων διαδικαστικού χαρακτήρα, έτσι ώστε οι επενδυτές να έχουν σωστή πληροφόρηση και να γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν.

Θα πραγματοποιηθούν κάποιες συναντήσεις με τους επενδυτές με τις κατά τόπους δομές (αντέννες της Πελοπόννησος ΑΕ) και με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης, προκειμένου οι επενδυτές να έχουν μία συνολική εικόνα των αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί και των επενδύσεων που θέλουν να κάνουν, αλλά και να ενημερωθούν για όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να υποβάλλουν για να αποπληρωθούν»

 

 

 

 
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή «ΘΗΣΕΑ»
Υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη πραγματοποιείται την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, η 13η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με θέματα ημερήσιας διάταξης:

– Πορεία υλοποίησης Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»
– Οριστικές εντάξεις έργων, μελετών, ενεργειών του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»
– Τροποποίηση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»

 

 

 

 
Πολύ ιδρώτα στο γήπεδο
Συνεχίζεται με διπλές προπονήσεις η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης με τους παίκτες του Πάουλο Κάμπος να ανεβάζουν… στροφές καθημερινά.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο του, ανέβασε τους ρυθμούς της προπόνησης με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να χάνουν πολλά κιλά ιδρώτα και να αποχωρούν από το γήπεδο φανερά κουρασμένοι.

Ο Αστέρας πήρε άμεσα το πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), δείγμα της καλής οργάνωσης και προετοιμασίας της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Τσέζαρεκ ανέβηκε χθες στην Αθήνα για να πάρει κάποια προσωπικά του είδη και επέστρεψε στην Τρίπολη, μπαίνοντας σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας.

Μετά από συνεννόηση των δύο ποδοσφαιριστών, ο Αργεντίνος Λούσιο Φιλομένο θα φορέσει το Νο31 και ο Κροάτης Ντάνιελ Τσέζαρεκ θα φορέσει το Νο9.

Ο Ζεάν επέστρεψε από τη Βραζιλία και μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα, συμμετέχοντας μάλιστα και στο «οικογενειακό διπλό» της ομάδας.

Δανεικός παραχωρήθηκε στην Κόρινθο ο νεαρός ποδοσφαιριστής Λεωνίδας Αργυρόπουλος.

Τέλος, πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης, εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας πήρε μέτρα από όλο το έμψυχο υλικό της ΠΑΕ προκειμένου να ετοιμάσει τη νέα επίσημη ενδυμασία των αποστολών.

 

 

 

 
Εκτός έδρας μετακίνηση υπαλλήλων ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Με έκπληξη παρακολουθούμε μετακινήσεις εκτός έδρας απασχόλησης σε Υπηρεσιακές Μονάδες (νησιά) της Δ.ΠΑ.Ν από την 4η Μονάδα του Α.Η.Σ Μεγ/λης.
Ήδη έχει μεταβεί ένας (1) συνάδελφος (Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος φυλακής) στην Λέσβο από την 1η Ιουλίου με απόσπαση δύο (2) μηνών.
Τις μέρες αυτές έφτασε υπηρεσιακό έγγραφο στην Μονάδα, για άλλους δύο (2) συναδέλφους (Βοηθό Μηχ/κού φυλακής και Διοικητικό Υπάλληλο) για μετακίνηση τους, από την 1η Αυγούστου και για δύο (2) μήνες σε Μήλο και Μύκονο αντίστοιχα, ενώ υπάρχει διάχυτη φημολογία ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μετακινήσεις συναδέλφων.

Από τα παραπάνω δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα:

• Από τέτοιες ενέργειες θα ξεκινήσει η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η στήριξη της λειτουργίας των Μονάδων της μόλις πρόσφατα δημιουργηθείσας Δ.ΠΑ.Ν / Γ.Δ.Π ;
• Ποιος στα αλήθεια θα πιστέψει ότι αυτές δεν έχουν σχέση με τον σημερινό Αναπληρωτή Διευθυντή της Δ.ΠΑ.Ν, παλιότερα Διευθυντή του ΑΗΣ Μ - Β και έρχονται ως εξόφληση «γραμματίων» ;
• Υπήρξαν διαδικασίες διατύπωσης θετικής εισήγησης της Τοπικής Ιεραρχίας ή υπάρχει άτυπη διευκόλυνση αυτών των εξελίξεων ;
• Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας, πως αξιολογήθηκαν και τόσο εύκολα προσπεράστηκαν ;
Οι μετακινήσεις αυτές δεν υπαγορεύονται από πιεστικές ανάγκες των εν λόγω Μονάδων, αλλά συνιστούν εξυπηρέτηση πελατειακών διευκολύνσεων. Δεν δικαιολογούν την προαγωγή ουσιαστικού έργου.
Αποτελούν δε πρόκληση για το ευρύτερο εργασιακό σύνολο σε μία κρίσιμη περίοδο για την Επιχείρηση.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ για τους παραπάνω λόγους καλεί την Διοίκηση της Επιχείρησης:

• Να αποτρέψει κάθε μετακίνηση εκτός έδρας συναδέλφων από τον ΑΗΣ - Μ στις εν λόγω Μονάδες.
• Να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των Μονάδων του Α.Η.Σ Μεγ/λης για την κάλυψη των κενών θέσεων που προκύπτουν από την συνταξιοδότηση συναδέλφων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρόσληψη τεχνικού προσωπικού χρειαζόμαστε για την λειτουργία των Μονάδων και όχι εκτός έδρας μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα