Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 17-7-2007

 

 

 

 
Εκπτώσεις από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 16 Ιουλίου 2007 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2007.
Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω ημερομηνίες διεξαγωγής των εκπτώσεων έχουν νομοθετικά ρυθμιστεί με το Ν. 3557/07.
Ο Σύλλογος καλεί τους καταναλωτές της πόλης να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές και να στηρίξουν με την προτίμησή τους την τοπική Αγορά.

 

 

 

 
Ο Τσέζαρεκ στον Αστέρα
Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης θεωρείται από σήμερα ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, αφού η διοίκηση του συλλόγου έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να ενισχυθεί η ομάδα στην επίθεση.

Ο Τσέζαρεκ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1983 στη Σλαβόνσκι Μπροντ, έχει ύψος 1.83, ζυγίζει 75 κιλά και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας καθώς τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Τσέζαρεκ είναι επιθετικός και έχει αγωνιστεί κατά σειρά στη Μαρσόνια, στη Σπάρτα Πράγας, τον Ακράτητο και το Αιγάλεω. Στην Α’ Εθνική κατηγορία μετράει 64 συμμετοχές έχοντας σημειώσει 15 τέρματα.

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Τσέζαρεκ δήλωσε «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Αστέρα και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που έδειξε από την αρχή πώς με θέλει πραγματικά και το μάνατζερ μου Νίκο Γαλανακόπουλο.

Υπόσχομαι ότι θα δώσω τη ψυχή μου στο γήπεδο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Τρίπολη ένοιωσα την αγάπη του κόσμου και θα τους ανταποδώσω με τις εμφανίσεις μου στα παιχνίδια.

Θέλουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο, αρωγούς σε κάθε προσπάθεια μας και σε κάθε παιχνίδι»

- Η ΠΑΕ Αστέρας συλλυπάται την οικογένεια του αδικοχαμένου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην συμβούλου της ΕΠΣ Αρκαδίας Σούλη Αγγελάκου.

 

 

 

 
1η Διαβαλκανική Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του ΕΕΣ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διαβαλκανική Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ψαθόπυργου από 23 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου και εκτός από Έλληνες Εθελοντές Σαμαρείτες συμμετείχαν Εθελοντές από την Κροατία, την Σερβία, την Αλβανία, την Τουρκία και την Βουλγαρία. Μάλιστα συμμετείχε ομάδα εθελοντών της AKUT, της μεγαλύτερης εθελοντικής διασωστικής ομάδας της Τουρκίας που είχε επιχειρήσει το 1999 στους σεισμούς της Αθήνας και διατηρεί πρωτόκολλο συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό επίπεδο μετά από ανάθεση των Υπουργείων Εξωτερικού Ελλάδας και Τουρκίας. Οι υποψήφιοι διασώστες από όλα τα Βαλκάνια εκπαιδεύτηκαν στην Αστική Έρευνα και Διάσωση επί 15 ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρέπει να αποτελέσει πλέον τον ηγέτη και στον τομέα της Διάσωσης στη περιοχή των Βαλκανίων. Εξάλλου και το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει κάτι τέτοιο αφού συγχρηματοδότησε την 1η Διαβαλκανική Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και αυστηρής πιστοποίησης των Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σε επίπεδο Εθελοντικών οργανώσεων άλλωστε, οι εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού αποτελούν σφραγίδα υψηλής παροχής γνωστικών πεδίων και εγγύηση αυστηρής πιστοποίησης αφού το πτυχίο του Εκπαιδευτή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό εκδίδεται μόνο από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό μετά από τιις σχετικές εξετάσεις.

«Η εκπαίδευση αυτή ήταν μόνο η αρχή» τονίζει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού κ. Αναστάσιος Γερασιμάτος. «Οι Βαλκανικές χώρες ζητάνε πλέον από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να αναλάβει την αποκλειστική εκπαίδευση και πιστοποίηση των Εθελοντών τους στους τομείς της Διάσωσης, των Πρώτων Βοηθειών και της Ναυαγοσωστικής». Εξάλλου ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός, που από το 1980 έχει αναλάβει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι πλέον ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει φτάσει στο επίπεδο εκείνο που μπορεί άφοβα να εκπαιδεύει και να πιστοποιεί Διασώστες γειτονικών Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού ή Ερυθράς Ημισελήνου.

Όλοι οι υποψήφιοι Διασώστες από τα Βαλκάνια πέρασαν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις. Οι επιτυχόντες έλαβαν και το πτυχίο του Διασώστη.

Η 1η Διαβαλκανική Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών σφραγίστηκε και από την μεγάλη υπαίθρια άσκηση που πραγματοποιήθηκε σε επιβατικό πλοίο και είχε ως σενάριο «θαλάσσιο ατύχημα». Η ΑΝΕΚ LINES παρείχε το ολοκαίνουργιο σκάφος της το Hellenic Spirit για τις ανάγκες του σεναρίου ενώ στην άσκηση συμμετείχε το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, και η Πολεμική Αεροπορία με το ελικόπτερο Super Puma.

Στην 1η Διαβαλκανική Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης καταστροφών συμμετείχε όλη η δύναμη των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για την Διαβαλκανική Εκπαίδευση όσο και για τις εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως μπορείτε να απευθύνεστε στην Οδό Αποστολοπούλου 16 ή στα τηλέφωνα 2710.22.25.50 και 6973495248.

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα