Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 16-7-2007

 

 

 

 

 
Η Αρκαδία στο περιθώριο, η Περιφέρεια στην πυρά
Το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ είναι από τους ελάχιστους φορείς που διέβλεπε, εκτιμούσε και τόνιζε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στον Νομό και στην Περιφέρεια. Και αυτό όχι από αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά από αντικειμενική εκτίμηση των γεγονότων. Σήμερα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η φτωχότερη της Ευρώπης των 15, η Αρκαδία είναι ένας από τους φτωχότερους Νομούς της Χώρας και είναι ορατή η κατάργηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνειδητοποιούν παράγοντες και φορείς την τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Στην μελέτη για την περιφερειακή ανάπτυξη (ΕΣΠΑ 2003) αναφέρεται ότι η Κορινθία, η Αργολίδα και μάλλον η Αρκαδία θα προσκολληθούν στην περιφέρεια Αττικής ενώ η Μεσσηνία και η Λακωνία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Πελοπόννησος που είναι γεωγραφικά, πολιτιστικά και οικονομικά ενιαία περιοχή για χιλιάδες χρόνια, μοιράστηκε προ εικοσαετίας με αρνητικές συνέπειες που είναι σήμερα παραπάνω από εμφανείς. Αντί να αποκατασταθεί η ενότητα με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται, προχωρούν σε παραπέρα διαίρεση που μάλιστα είναι αντισυνταγματική.

Για να επιτευχθεί ο στόχος τους, αποδυναμώνουν εδώ και καιρό την Τρίπολη, το φυσικό διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου. Διέλυσαν το ΙΓΜΕ, αποχαρακτήρισαν από Περιφερειακό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κατάργησαν την ΔΥΠΕ (πρώην ΠΕΣΥ) και περιφερειακές υπηρεσίες οργανισμών που ελέγχονται από το Δημόσιο (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κτλ). Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναπτύσσεται ανορθόδοξα έχοντας ξεφύγει, με παρεμβάσεις, από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε την λειτουργία του κύριου κορμού στην Τρίπολη. Ο σιδηρόδρομος της κεντρικής Πελοποννήσου σταμάτησε την εμπορική δραστηριότητα (την πλέον προσοδοφόρα) προ εικοσαετίας, ανέστειλε την επιβατική το 2004, απαξιώνεται και είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσει και πως. Οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης συνεχίζονται. Η Τρίπολη είναι η μόνη πρωτεύουσα Περιφέρειας που δεν εντάσσεται στις πόλεις - πόλους ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι εκπληρεί όλους τους όρους του προγράμματος. Η μελέτη για τον αγωγό αερίου αφήνει έξω την Τρίπολη και την βιομηχανική περιοχή και προορίζεται μόνο για την Μεγαλόπολη που και εκεί είναι αμφίβολο αν θα πάει αφού το δίκτυο υπερυψηλής τάσης Κορίνθου – Μεγαλόπολης – Πάτρας που σχεδιάζεται, μπορεί να υποκαταστήσει τις μονάδες της Μεγαλόπολης. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, οικονομικές και κοινωνικές για την Αρκαδία.

Τα υποτιθέμενα έργα αγροτικής ανάπτυξης σε Τάκα και Κανδήλα έγιναν για τους εργολάβους. Δεν τηρήθηκαν ούτε περιβαλλοντικές, ούτε επιστημονικές αρχές, ούτε έχουν κάποια σημαντική οικονομική ωφέλεια για τους αγρότες. Ενδεικτικό του πώς εννοούν την διάθεση των –ελάχιστων- πόρων στην περιοχή είναι το σκάνδαλο στο λιμάνι του Λεωνιδίου. Η τελευταία ελπίδα για τον τόπο (το φετίχ τους), η ανάπτυξη του τουρισμού, αφήνεται στο έλεος των κερδοσκόπων, αφού οι μελέτες και σχεδιασμοί των οικολογικών πάρκων Μαινάλου και Πάρνωνα – υγρότοπου Μουστού παραμένουν στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
 
Στην διοικητική μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται, και εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, υπάρχει συναίνεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων, των τοπικών αρχόντων, των βουλευτών και των πολιτευτών τους είναι τεράστια. Ούτε απαλλάσσει κάποιους που ψελλίζουν σήμερα για επιμέρους ζητήματα. Σημειωτέον ότι η μόνη πρωτεύουσα περιφέρειας στην οποία δεν έγινε προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι η Τρίπολη. Σημαίνει κάτι αυτό;
Αυτό που απαιτεί το συμφέρον του Νομού και της Πελοποννήσου είναι η ρήξη με την ακολουθούμενη πολιτική. Και εκεί θα κριθούν κόμματα, φορείς και πολιτικοί.
 

ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός

 

 

 

 
Σε ετοιμότητα για πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣΔΔΑ ενημερώνει ότι για αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου 2007 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (βαθμός επικινδυνότητας 4) στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς και παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Δήμους και τις Κοινότητες για τα παρακάτω:
- Να μεριμνήσουν για την σωστή λειτουργία ( έλεγχο-συντήρηση ) και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους ( υδροφόρες, βυτία κ.α. ).
- Να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση ( να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων.
- Να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.
 
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ( ΧΑΔΑ ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

 

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Επιστροφή στις προπονήσεις (16-7-07)

Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα για τους παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι μετά το ρεπό της Κυριακής και την ευκαιρία που είχαν για να χαλαρώσουν για ένα 24ώρο και να ξεκουραστούν, έπεσαν και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά.

Ο Πάουλο Κάμπος και οι συνεργάτες του προγραμμάτισαν διπλή προπόνηση για τη Δευτέρα, με την πρωινή να περιλαμβάνει τρέξιμο στο Αλσος Αγίου Γεωργίου και το απόγευμα στο γήπεδο, με τους παίκτες να κάνουν πολλά χιλιόμετρα.

Διπλές προπονήσεις με τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, πρωί-απόγευμα στο γήπεδο του Αστέρα, θα συνεχιστούν και αύριο και την Τετάρτη.

Σήμερα εξ άλλου, αναμένεται να έρθει στην Τρίπολη ο Βραζιλιάνος Ζεάν, που είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια για να πάει στην πατρίδα του και να φέρει κάποια προσωπικά του είδη.

Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να τεθεί από αύριο στη διάθεση του προπονητικού τημ και να μπαίνει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στην Τρίπολη και ο Αργεντίνος Καρντόσο.

Αρχίζει η δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας (15-7-07)

Μετά το σημερινό ρεπό που έδωσε τη δυνατότητα ξεκούρασης στους παίκτες του Αστέρα, από αύριο Δευτέρα, αρχίζει η δεύτερη εβδομάδα διπλών προπονήσεων προετοιμασίας με τον Πάουλο Κάμπος και τους συνεργάτες του να έχουν προγραμματίσει πιο εντατικούς ρυθμούς.

Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του Αστέρα θα ολοκληρωθεί στην Τρίπολη στις 30 Ιουλίου, ενώ η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει στις 31 για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Το πρώτο ρεπό της προετοιμασίας (14-7-07)

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα με τον προπονητή Πάουλο Κάμπος να βλέπει τους παίκτες του να έχουν διάθεση και όρεξη παρά το δυνατό πρόγραμμα.

Αύριο Κυριακή, ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Αστέρα Πάουλο Κάμπος θα δώσει το πρώτο ρεπό στους παίκτες, μετά από εννέα ημέρες συνεχόμενων διπλών προπονήσεων.

Συνεχίστηκε και σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, ενώ κοντεύει να εξαντληθεί και η δεύτερη σειρά που εξέδωσε η ΠΑΕ.

Τέλος, στον πρώτο αγώνα του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα με τη Λάρισα, θα εκδοθεί συλλεκτικός φάκελος με γραμματόσημο σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και μάλιστα με σφραγίδα της ημερομηνίας του αγώνα.

 

 

 

 

 
Εργατικό ατύχημα σε εταιρεία εργολάβου στο Λ.Κ.Μ.
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου συνέβη εργατικό ατύχημα σε χώρο του Ορυχείου στη Μαραθούσα, μετά από κατολίσθηση αγόνων μαζών με αποτέλεσμα την κάλυψη ενός (1) φορτηγού αυτοκινήτου της εταιρείας «Χ. ΜΑΤΑΤΑΝΑ Α.Τ.Ε».
Ευτυχώς χωρίς επίπτωση για τον οδηγό του ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο αλλά συνάδελφοι του με κατάλληλες ενέργειες τον απεγκλώβισαν έγκαιρα.

Για το ατύχημα αυτό δεν υπήρξε από μέρους του εργολάβου ενημέρωση ούτε στον επιβλέποντα μηχανικό ούτε στον Τομέα Ασφάλειας του ΛΚΜ.

Το παραπάνω συμβάν έρχεται να προστεθεί σ’ ανάλογα περιστατικά - ακόμη και θανατηφόρα - που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην Δ.Ε.Η, στις εταιρείες των εργολάβων.
Από τύχη δεν βρέθηκε για μια ακόμη φορά η ΔΕΗ και το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης στο «προσκήνιο» τραγικών γεγονότων.

Η πλήρης ασυδοσία των εταιρειών εργολάβων - παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, του Κ.Ο.Κ, κ.λ.π - καθώς και ο πλημμελής έλεγχος από την ΔΕΗ τήρησης των Συμβάσεων, έχουν δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

ΖΗΤΑΜΕ

Την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, των Συμβάσεων, των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία από την ΔΕΗ και τις εταιρείες εργολάβων.

Την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών για το παραπάνω συμβάν και την λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στο μέλλον.
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα