Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 13-9-2007

 

 

 

 

 

 
Αναπτυξιακός Νόμος 3299/04- Απολογισμός
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, από τον οποίο ωφελήθηκαν συνολικά 200 επιχειρήσεις, με συνολικό ύψος επενδύσεων που ξεπέρασε τα 145,6 εκατομμύρια ευρώ, συνολικό ύψος επιχορηγήσεων περίπου 62,5 εκ. ευρώ, ενώ δημιουργήθηκαν 475 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε. ( Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τον Αναπτυξιακό Νόμο ανά νομό, καθώς και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν έχουν ως εξής:
- Νομός Αργολίδας: 17 επιχειρήσεις, με συνολικό ύψος επένδυσης 11,4 εκ. ευρώ, συνολικό ύψος επιχορήγησης 4,0 εκ. ευρώ και 32,5 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε.
- Νομός Αρκαδίας: 29 επιχειρήσεις, με συνολικό ύψος επένδυσης 21,9 εκ. ευρώ, συνολικό ύψος επιχορήγησης 8,7 εκ. ευρώ και 74,25 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε.
- Νομός Κορινθίας: 32 επιχειρήσεις, με συνολικό ύψος επένδυσης 26,3 εκ. ευρώ, συνολικό ύψος επιχορήγησης 9,6 εκ. ευρώ και 137,1 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε.
- Νομός Λακωνίας: 56 επιχειρήσεις, με συνολικό ύψος επένδυσης 47,0 εκ. ευρώ, συνολικό ύψος επιχορήγησης 22,4 εκ. ευρώ και 146,8 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε.
- Νομός Μεσσηνίας: 66 επιχειρήσεις, με συνολικό ύψος επένδυσης 39,0 εκ. ευρώ, συνολικό ύψος επιχορήγησης 17,8 εκ. ευρώ και 84,41 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε.

Ανά τομέα οι χρηματοδοτήσεις έχουν ως εξής:

- Πρωτογενής: 16 επιχειρήσεις – ύψος επένδυσης 10,3 εκ. ευρώ – ύψος επιχορήγησης 4 εκ. ευρώ – νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε. 36,16
- Δευτερογενής: 121 επιχειρήσεις – ύψος επένδυσης 74,7 εκ. ευρώ – ύψος επιχορήγησης 31,0 εκ. ευρώ – νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε. 259,7
- Τριτογενής: 1 επιχείρηση – ύψος επένδυσης 1,2 εκ. ευρώ – ύψος επιχορήγησης 0,6 εκ. ευρώ – νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε. 2
- Τουρισμός: 62 επιχειρήσεις – ύψος επένδυσης 59,4 εκ. ευρώ – ύψος επιχορήγησης 26,9 εκ. ευρώ – νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε. 177,2


Χαρακτηριστικά, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανέφερε:
«Η Περιφέρεια πλέον εργάζεται για την υλοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, 3299/04 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 37 τουΝ.3522/06 αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τον προηγούμενο, παρέχοντας ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά κα ι επενδυτικά κίνητρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 αποτέλεσε εκτός από επενδυτικό και επιχειρηματικό εργαλείο και ένα από τα σπουδαιότερα μέσα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Μέσω των χρηματοδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου δημιουργούνται 475 νέες θέσεις εργασίας σε Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) εκτός αυτών που δημιουργούνται πρόσκαιρα κατά την υλοποίηση των επενδύσεων κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την περιοχή μας.
Επίσης, 200 επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται ήδη, θα κατορθώσουν να αποκτήσουν στέρεες βάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να ανταποκριθούν στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό.
Με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο δημιουργούμε ένα ισχυρό πλαίσιο επιχειρηματικών ενισχύσεων, που θα οδηγήσει στην άνθηση των υφιστάμενων επενδύσεων και στην προσέλκυση νέων, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, να γίνει η Πελοπόννησος πόλος έλξης νέων επενδύσεων και να ανακτήσει τη θέση που δικαιωματικά της αξίζει ιστορικά αλλά και γεωπολιτικά».

 

 

 

 
Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε) αποτελούν μία σύγχρονη προσέγγιση στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης. Σκοπό έχουν να συμβάλουν στην προσωπική ανάπτυξη, στην απασχολησιμότητα, στην κοινωνική συμμετοχή καθώς και στην πολιτισμική καλλιέργεια όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, τη χώρα καταγωγής τους, την ηλικία και το μορφωτικό τους επίπεδο.

Τα Κ.Ε.Ε. είναι δομές της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) και η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Εντάσσεται στο Ε.Π.Ε.Α.ΕΚ. ΙΙ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας μετά την υλοποίηση κατά την περσινή περίοδο, 71 εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε 10 Δήμους καθώς και 2 προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως που αφορούσαν ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά περίπου 1000 άτομα. ξεκίνα τη νέα εκπαιδευτική περίοδο με πληθώρα δωρεάν προγραμμάτων, που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες του νομού Αρκαδίας.

Τα γνωστικά πεδία στα οποία εντάσσονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. είναι:
1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία
2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία ( Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά )
3) Περιβάλλον –Πολιτισμός-Τουρισμός –Περιφερειακή Ανάπτυξη
4) Βασικές γνώσεις Μαθηματικών – Στατιστικής
5) Τεχνολογίες πληροφορικής – Επικοινωνιών
6) Ενεργός πολίτης: Δικαιώματα - Υποχρεώσεις - Διαχείρισης νοικοκυριού ( Σωματική & Ψυχική Υγεία, Διατροφή κ.α. )
7) Πολιτισμός - Τέχνες - Διαχείριση ελεύθερου χρόνου ( Θέατρο, Μουσική, Φωτογραφία, Εικαστικά κ.α. )
8) Οικονομία – Επιχειρήσεις
9) Ειδικά προγράμματα κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού
10) Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης ( Α) Οικονομία – Διοίκηση - Επιχειρήσεις, Β ) Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Γ )Ανάπτυξη Κοινωνικών δεξιοτήτων στο Χώρο Εργασίας, Δ) Διαχείριση Κινδύνων & Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

Τα προαναφερόμενα θεματικά πεδία δομούνται σε πολλαπλά επιμέρους εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 25 - 50 - 100 – 125 - 150 – 250 ωρών.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Κ.Ε.Ε. πραγματοποιείται σε δύο περιόδους: α) Από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο και β) Από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο.
Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει ριζικά από εκείνον που θυμόμαστε από το σχολείο και γενικά από τη μορφή της τυπικής εκπαίδευσης. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση : Ελευθερίου Βενιζέλου 22 ( Προϊστάμενος Κ.Ε.Ε. : Σπυρόπουλος Ηλίας, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή, Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ), Τηλ. : 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - .00)., στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee, καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.

 

 

 

 
Ομαλά άρχισε το νέο διδακτικό έτος
 Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Ιδιαιτέρως ομαλά άρχισε το νέο διδακτικό έτος με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία των πέντε νομών της Περιφέρειας στις 11-9-07, με παραλαβή των διδακτικών βιβλίων από τους μαθητές και εφαρμογή ωρολογίων προγραμμάτων διδασκαλίας των μαθημάτων. Στους νομούς της Περιφέρειας έχουν διανεμηθεί τα βιβλία στη μεγάλη τους πλειοψηφία, το δε προσωπικό, λαμβανομένων υπόψη και των δυσχερειών σε υπηρεσιακές μεταβολές των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπονται από τον εκλογικό Νόμο, καλύπτει όλες σχεδόν τις διδακτικές ανάγκες. Τα υπάρχοντα ολίγα κενά οφείλονται στην ικανοποίηση αιτήσεων για χορήγηση αδειών μητρότητας ή ανατροφής τέκνου ή μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών που υποβλήθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και στις προσλήψεις ωρομισθίων που δεν προωθήθηκαν λόγω των διατάξεων του εκλογικού Νόμου. Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η διαδικασία των προσλήψεων αυτών, ώστε να καλυφθούν και αυτές οι διδακτικές ώρες.

Στις 11-9-07 τελείωσε, επίσης, χωρίς προβλήματα όλο το πρόγραμμα επιμόρφωσης στα νέα διδακτικά βιβλία σύμφωνα με το σχεδιασμό ενώ από το γ’ δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και στη διάρκεια ενός μήνα θα διαρθρωθούν τα προγράμματα εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιορίστων μονίμων εκπαιδευτικών κοντά στις περιοχές που τοποθετήθηκαν και υπηρετούν.

 

 

 

 
Δ. Β. Κυνουρίας - απολογισμός έργου
Την ώρα που ολοκληρώνεται η σύνταξη αυτού του δελτίου τύπου, ο πύρινος εφιάλτης έχει χτυπήσει τον Πάρνωνα, το βουνό που «αγκαλιάζει» τους τρεις Δήμους και η μία κοινότητα της Επαρχίας μας.
Η πύρινη λαίλαπα έχει ήδη κατακάψει μεγάλες εκτάσεις δάσους, έχει καταστρέψει σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες, και ότι άλλο βρήκε στο διάβα της. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα