Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δε 9-7-07 - Πα 13-7-2007

 

 

 

 
Επίσκεψη Λυκουρέντζου σε δασικές υπηρεσίες
Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα επισκεφτεί τις δασικές υπηρεσίες της Τρίπολης (ώρα 10.00 π.μ.), της Βυτίνας (ώρα 12.00 π.μ.) καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ώρα 8.30 π.μ.).

 

 

 

 
Κατάσταση λειτουργίας των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε (11-7-07)
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει η λειτουργία των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε στο χώρο μας (Περιφερειακή Διεύθυνση Πελ/σου - Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ν. Αρκαδίας).

Είναι φανερό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει και σήμερα, η πολιτική βούληση για την ουσιαστική λειτουργία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε σ’ όλα τα επίπεδα.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, - ιδιαίτερα Επιθεωρητών - μέσων, η έλλειψη ουσιαστικής ανεξαρτησίας και ελέγχου στην εκτέλεση του ελεγκτικού έργου, η απουσία αξιοκρατικής λειτουργίας με τις εκάστοτε κομματικές - κυβερνητικές παρεμβάσεις αποτελούν τις βασικές αιτίες για την κατάσταση αυτή.
Χρειάζεται άμεσα από μέρους της πολιτείας να υπάρξει αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και λήψης μέτρων (επάνδρωση με προσωπικό - μέσα, κ.λ.π), για μια πορεία ενίσχυσης, της λειτουργίας και δράσης των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε.

Στο χώρο μας σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και την παραγωγή ουσιαστικών παρεμβάσεων και έργου χρειάζονται να γίνουν σοβαρά βήματα και απαιτείται η διασφάλιση αρκετών από τις προϋποθέσεις που παραπάνω διατυπώνουμε.

Άλλο όμως αυτό, και άλλο πράγμα, στο όνομα υπαρκτών δυσκολιών να δικαιολογείται μία κατάσταση οπισθοχώρησης.

Ακινησία, αδράνεια, ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας των εν λόγω Υπηρεσιών, παρά τις ουσιαστικές και καλόπιστες παρεμβάσεις του συνδ. κινήματος.

Αυτή η κατάσταση εκφράζεται με την μείωση των ελέγχων ή την πλήρη ανυπαρξία τους σε βασικούς εργασιακούς χώρους, την καθυστέρηση ελέγχων όπου έχει ζητηθεί έγγραφα ή με παραστάσεις, την μη πραγματοποίηση ελέγχων ακόμη και σε περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας μέσω υπομνημάτων μετά από εργατικά ατυχήματα, η ευκολία ακύρωσης ή καθυστέρησης εργατικών διαφορών, η απουσία επανελέγχων για διαπίστωση εφαρμογής υποδείξεων, η προβολή εύκολα αστήρικτων αιτιάσεων (μη ύπαρξη οδηγού, έλλειψη προσωπικού, κ.α), κ.λ.π.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση της εικόνας των εν λόγω Υπηρεσιών στην συνείδηση των εργαζομένων, κάτι που εκφράζεται εντόνως στους εκπροσώπους του σ.κ επιφέροντας σοβαρές συνέπειες στον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, ευνοώντας την αυθαιρεσία των εργοδοτών, αποβαίνοντας σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επιβάλλεται το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η πολιτική ηγεσία του Σ.ΕΠ.Ε να προχωρήσουν σε άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε στο χώρο μας που θα συμβάλει έμπρακτα σε ουσιαστική εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Το συνδ. κίνημα αγωνιστικά θα διεκδικήσει λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε, για τον ουσιαστικό έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας, διασφαλίζοντας τα εργασιακά, οικονομικά, δημοκρατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 
Αφιέρωμα του SPORT 24 στον αθλητισμό της Τρίπολης (11-7-07)
To SPORT 24 (www.sport24.gr), η πιο μεγάλη και ενημερωμένη αθλητική ιστοσελίδα στην Ελλάδα συνεχίζει τα αφιερώματα του στην ελληνική περιφέρεια και τον αθλητισμό των επαρχιακών πόλεων. Μετά την Λάρισα, επόμενος σταθμός είναι η Τρίπολη.

Η επιτυχία του Αστέρα δίνει το έναυσμα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ώστε να πετύχει την ανάπτυξη των αθλητικών δρωμένων της πόλης και η ιστοσελίδα μας θέλει να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το εξαήμερο αφιέρωμα στην Τρίπολη περιλαμβάνει αναλυτικά:

Τετάρτη 11/7
Η Πελοπόννησος, ένα από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, στον αθλητισμό δεν έχει αναπτυχθεί ανάλογα με τις δυνατότητες της. Μετά από αρκετά χρόνια, κάτι άρχισε να κινείται στην καρδιά της, στην Τρίπολη. Ο Αποστόλης Λάμπος αναλύει για την αντεπίθεση της "κάτω από το αυλάκι" περιφέρειας.

Πέμπτη 12/7
Ανακαλύπτουμε όλα τα συστατικά που οδήγησαν τον Αστέρας Τρίπολης στην επιτυχία και παράλληλα αναλύουμε στο πως έφτασε στη Super League, αλλά και ποιο αναμένεται να είναι το μέλλον της κορυφαίας ποδοσφαιρικής ομάδας του Μοριά

Παρασκευή 13/7
Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Κρητικός, μιλάει στο SPORT 24 για τους στόχους και την οργάνωση, αλλά και για τον αθλητισμό της Τρίπολης ο οποίος ομολογουμένως δε φημίζεται και για τις επιτυχίες του.

Σάββατο 14/7
Ο Μιχάλης Κλοκίδης, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στις τέσσερις κατηγορίες, με κάτι λιγότερο από 300 γκολ, μιλάει στο SPORT 24 για το δέσιμο του με τον Αστέρα.

Κυριακή 15/7
Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Γιώργος Λαγός αποκαλύπτει πως τα προηγούμενα χρόνια η πόλη έμεινε πίσω από πλευράς αθλητικής ανάπτυξης αλλά και για τις προσπάθειες του Δήμου στην απαιτητική προοπτική της αθλητικής ανάπτυξης.

Δευτέρα 16/7
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Τατούλης, μιλάει για τα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης και αποκαλύπτει όλες τις γνωστές και άγνωστες πτυχές τους καθώς και για τις θετικές επιδράσεις της επιτυχίας του Αστέρα στην πόλη της Τρίπολης.

Σχετικά με το SPORT 24 (www.sport24.gr)
Το SPORT 24, το πρώτο από τα sites του δικτύου «24», έχει ήδη κυρίαρχη θέση στην αθλητική ειδησεογραφία και συμπεριλαμβάνεται στις καθημερινές αναγνωστικές συνήθειες του κοινού, κερδίζοντας συνεχώς νέους, πιστούς φίλους. Η θεματολογία του περιλαμβάνει:
• Ειδήσεις, αρθρογραφία, αναλύσεις, σχόλια και συνεντεύξεις
• Φιλοξενία Blog αθλητών: Βασίλης Σπανούλης (Μπάσκετ), Θοδωρής Μπάεφ (Βόλεϊ), Χρήστος Αφρουδάκης (Πόλο)
• Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
• Ζωντανή κάλυψη όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων με αφιερώματα (ειδήσεις & νέα, multimedia, παρασκήνιο, στατιστικά, πρόγραμμα, βαθμολογίες)

 

 

 

 
Διεθνές Συνέδριο Ενδοσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής
Σε πολύ υψηλά επίπεδα ,σε παγκόσμια κλίμακα, βρίσκεται η ιατρική στην Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύει η νέα επιστημονική διάκριση- βράβευση που κέρδισε στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ενδοσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, που έγινε στην Αθήνα, η επιστημονική μελέτη για την αντιμετώπιση της κήλης που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής καθηγητής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και η ομάδα του.
Η επιστημονική μελέτη επιλέχθηκε ως μια από τις 20 καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες ανάμεσα σε 500 εργασίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο απ όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση αφορούσε την λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση βουβωνοκήλης σε ασθενείς που έχουν στο παρελθόν υποβληθεί σε ριζική προστατεκτομή ή άλλες επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα.
Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης κερδίζει καθημερινά έδαφος στην κλινική πράξη, σε σχέση με τις κλασσικές ανοικτές μεθόδους που χρησιμοποιούνται από πολλές χειρουργικές ομάδες ακόμα και σήμερα.
Ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις βουβωνοκήλης με ιστορικό επεμβάσεων όπως η ριζική προστατεκτομή ή άλλων επεμβάσεων της κατώτερης κοιλίας, μία έμπειρη λαπαροσκοπική ομάδα μπορεί να προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής μεθόδου στον ασθενή. Η τοποθέτηση πλέγματος με λαπαροσκοπική τεχνική εξασφαλίζει απαλλαγή από τα συμπτώματα της κήλης. Το χειρουργείο γίνεται σε μεγέθυνση από πολύ μικρές τομές και προσφέρει γρηγορότερη ανάρρωση αλλά και μεγάλη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου.

Ο τρόπος που γίνεται είναι πιο ανατομικός και οι ασθενείς επανέρχονται γρηγορότερα στις δραστηριότητές τους.
Εν τω μεταξύ η χειρουργική αποκατάσταση είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία για το χρόνιο βουβωνικό άλγος, που ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες,( κυρίως επαγγελματίες) αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα στις περιπτώσεις που το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αθλητές που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό.

Αυτό τόνισε ο καθηγητής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, παρουσιάζοντας σχετική μελέτη για το χρόνιο βουβωνικό άλγος των αθλητών, που είναι μια νοσολογική οντότητα και ταλαιπωρεί ένα σημαντικό ποσοστό που κυμαίνεται από 2 – 5 % του συνόλου των αθλητών( ερασιτεχνών και επαγγελματιών).
Το χρόνιο βουβωνικό άλγος έχει …ιδιαίτερη προτίμηση και χτυπά περισσότερο τους ποδοσφαιριστές όπου το ποσοστό των πασχόντων φτάνει στο 8 %.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία το πρόβλημα θεωρείται ότι οφείλεται σε ανεπάρκεια του οπισθίου τοιχώματος του βουβωνικού σωλήνα.
Με βάση την επιστημονική μελέτη που παρουσίασε στο Διεθνές Συνέδριο ο καθηγητής κ Κωνσταντινίδης το χρόνιο βουβωνικό άλγος που ταλαιπωρεί χιλιάδες αθλητές αντιμετωπίζεται από την ιατρική του ομάδα με θεαματικά αποτελέσματα.

Μάλιστα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αφορούν την εμπειρία της ομάδας από την αντιμετώπιση του προβλήματος σε δεκάδες αθλητές (ποδοσφαιριστές, τενίστες, βολεϊμπολίστες ) την τελευταία δεκαετία.
«Η χειρουργική αποκατάσταση, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση της πρωτοποριακής επιστημονικής εργασίας, είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία. Το χειρουργείο γίνεται λαπαροσκοπικά με τοποθέτηση ειδικού πλέγματος στην κοιλιακή χώρα του αθλητή και διαρκεί κατά μέσο όρο 34 λεπτά,».
Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι άμεσα και θεαματικά καθώς δεν υπάρχουν υποτροπές, οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο μόλις για 24 ώρες και πολύ γρήγορα ξεκινούν τις προπονήσεις τους!
Ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός της λαπαροσκοπικής μεθόδου είναι η γρήγορη μείωση του πόνου, η ταχεία επάνοδος στις αθλητικές δραστηριότητες και η αποτελεσματική θεραπεία με μηδενικά ποσοστά υποτροπής.

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα