Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δε 9-7-07 - Πα 13-7-2007

 

 

 

 
Έγιναν τα εγκαίνια του δρόμου Δαβιά-Χρυσοβίτσι (12-7-07)
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη εγκαινίασε σήμερα τον επαρχιακό δρόμο «Δαβιά-Χρυσοβίτσι» προυπολογισμού 1.300.000 ευρώ, παρουσία του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και του Δημάρχου Φαλάνθου κ. Κώστα Ψυχάρη.

Το έργο αφορά τη βελτίωση του οδικού τμήματος από τον οικισμό της Ανω Δαβιάς έως τη διασταύρωση προς Τσελεπάκου, του επαρχιακού δρόμου Τρίπολη-Δαβιά-Χρυσοβίτσι-Στεμνίτσα.

Το συνολικό μήκος του δρόμου που έγιναν οι βελτιώσεις είναι 3,3 χλμ και αφορούσαν τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, τη διαπλάτυνση του δρόμου και τη βελτίωση του οδοστρώματος με στόχο την ασφαλέστερη και ταχύτερη κυκλοφορία των οχημάτων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Εγκαινιάσαμε και αποδώσαμε σήμερα στην κυκλοφορία ένα σημαντικό έργο για την ορεινή Αρκαδία, που δίνει τη δυνατότητα της ασφαλέστερης και ταχύτερης μετακίνησης πολιτών, μεταφοράς αγροτικών προϊόντων, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα της τουριστικής αξιοποίησης σε μία περιοχή που αναπτύσσεται με ταχύτητα ο θεματικός και εναλλακτικός τουρισμός.

Στην Αρκαδία αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 139 έργα συνολικού προυπολογισμού 110 εκατ. ευρώ σε όλους τους τομείς, στους τομείς του περιβάλλοντος, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας και των οδικών έργων.

Αξιοποιούμε τους πόρους του Γ’ ΚΠΣ, οι αριθμοί και οι απορροφήσεις του οποίου σήμερα βρίσκονται στο 64%. Ολοκληρώνονται και υλοποιούνται έργα υποδομής που συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική πρόοδο.

 

 

 

 
Σύσκεψη για τα έργα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (11-7-07)
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σύσκεψη υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη με θέμα την πρόοδο των εργασιών στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Γιάννης Κουμπούρος, ο ανάδοχος του έργου, ο προϊστάμενος της ΔΕΚΕ κ. Γιώργος Παπαηλίου με τους μηχανικούς της επιβλέπουσας υπηρεσίας του έργου και ο προϊστάμενος της ΕΥΔ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ομαλή πρόοδος του έργου, ότι οι εργασίες κατασκευής εξελίσσονται παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται καθημερινά από την παράλληλη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε την πλέον ρεαλιστική διαχείριση απόδοσης των χώρων του χρονοδιαγράμματος.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί και αποδοθεί οι παρακάτω εργασίες στους χώρους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου:
- Η μονάδα τεχνητού νεφρού
- Η καρδιολογική κλινική
- Ο χώρος πλυντηρίων και μαγειρείων
- Τα 2/3 βαφής των εξωτερικών χώρων
- Έχουν τοποθετηθεί οι δύο συστοιχίες καμινάδων των νέων Η/Μ εγκαταστάσεων, καθώς και οι υπόγειες δεξαμενές καυσίμων.

 

 

 

 
Επίσκεψη στα νέα κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (11-7-07)
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου τους χώρους των νέων κτιρίων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών του έργου, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου, μελών της Διοικούσας Επιτροπής, του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Αλέξανδρου Κοτσιάνη, του Υποστράτηγου της 4ης Μεραρχίας κ. Ιωάννη Βούλγαρη, του Αναδόχου του έργου, καθηγητών του Πανεπιστημίου και εκπροσώπων του ΟΣΚ.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στις 7 Νοεμβρίου 2005 και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 8.062.250 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σε γήπεδο 11 στρεμμάτων στο χώρο του 4ου Πεδίου Βολής.

Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων ανέρχεται σε 6.143 τετραγωνικά μέτρα και αναπτύσσεται σε μία ενότητα τεσσάρων κτιρίων (ενός τετραώροφου με αίθουσες διδασκαλίας σε τρεις ορόφους και ένα ημιυπόγειο με χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων αποθηκών και υγιεινής, ενός τριώροφου με χώρους διοίκησης και γραφείων, της ισόγειου βιβλιοθήκης και του ισόγειου αμφιθέατρου), συνδεδεμένων μέσω στεγασμένου διαδρόμου και του χώρου εισόδου.

Το έργο περιλαμβάνει:
- Οικοδομικές εργασίες όπως: Τοιχοποιίες, επιχρίσματα, δάπεδα, χρώματα, είδη υγιεινής, μονώσεις και τοποθέτηση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων
- Η/Μ εγκαταστάσεις για τη λειτουργία των κτιρίων και
- Διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντος χώρου της κτιριακής ενότητας με πλακοστρώσεις και φύτευση χαμηλού πρασίνου, ενώ θα ασφαλτοστρωθεί ο υπάρχων δρόμος προσπέλασης.

Μετά την επίσκεψή της στα νέα κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών των νέων εγκαταστάσεων της πανεπιστημιακής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, αλλά και γιατί ένα όραμα πολλών ετών του Αρκαδικού λαού γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

Αισθάνομαι ικανοποίηση ακόμα, γιατί χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου το Νοέμβριο του 2005 αυτό το έργο. Σήμερα βλέπουμε την υποδομή που δημιουργείται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, αφού τον Αύγουστο του 2008 θα έχουνε ένα πολύ σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει την υπάρχουσα Σχολή του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, σε ένα τριώροφο και ένα τετραώροφο κτίριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημόπουλο, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη μεγάλη τους συμβολή και βοήθεια στην εξέλιξη του έργου, αλλά και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, γιατί χωρίς την παραχώρηση του οικοπέδου του Πεδίου Βολής δε θα μπορούσαν να υπάρχουν αυτές οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η Πολιτεία στηρίζει την Ανώτατη εκπαίδευση και η περιφερειακή ανάπτυξη γίνεται με έργα υποδομής που έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη έχουν μία μακροπρόθεσμη προοπτική, διότι θα φιλοξενήσουν τους καθηγητές και τους φοιτητές σε ένα κτίριο, σε ένα πανεπιστήμιο campus, που θα έχει περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, η προσπάθεια που καταβάλλεται και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο με τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να γίνει το κτίριο για την άλλη σχολή του Πανεπιστημίου, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο χώρος θα είναι ένας τεράστιος χώρος ανάπτυξης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Πελοπόννησο που θα χαίρονται οι επόμενες γενιές»

 

 

 

 
Τριπλασιάζονται οι πόροι για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (11-7-07)
 στις Ολοκληρωμένες Δράσεις Αστικής Ανάπτυξης

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κας. Αγγέλα Αβούρη εγκρίθηκε η αύξηση της διατιθεμένης δημόσιας δαπάνης για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις Ζώνες Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης στους τομείς, της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Παροχής υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση του συνόλου των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006.

Η αύξηση της διατιθεμένης δαπάνης ανήλθε σχεδόν στο τριπλάσιο της αρχικής, δηλαδή από 4 εκατ. ευρώ που αφορούσαν 66 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, στα 11,68 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 195 επενδυτικών σχεδίων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες στην Πελοπόννησο, ήταν εξαιρετικά μεγάλο, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν να καλύψουν το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων οι προϋπολογισμοί δημόσιας επιχορήγησης που προκηρύχθηκαν για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Μέτρου 4.5. «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες αστικών και ημιαστικών κέντρων» του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
«Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων δράσεων στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και την αύξηση της κοινωνικής συνοχής, δίνουμε μία μεγάλη ευκαιρία στους επαγγελματίες των υποβαθμισμένων περιοχών των έξι μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας, τριπλασιάζοντας τους διαθέσιμους πόρους και τα επενδυτικά σχέδια.

Σταθερή απόφαση της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στον τομέα του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα