Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 12-10-2007

 

 

 

 
Παράδοση παραλαβή των Γενικών Γραμματέων
Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής των Γενικών Γραμματέων που έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η κ. Αγγέλα Αβούρη στο καλωσόρισμα του νέου Περιφερειάρχη κ. Νίκου Αγγελόπουλου και στον απολογισμό του έργου στα 3,5 χρόνια της θητείας της είπε:

«Καλωσορίζω τον νέο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον κ. Αγγελόπουλο. Ένα σημαντικό πολιτικό στέλεχος, που έχει επιτύχει σε δύσκολους τομείς στην πολιτική του σταδιοδρομία, του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Στα 3,5 χρόνια που είχα την ευθύνη Διοίκησης της Περιφέρειας έχει συντελεστεί ένα πολύ σημαντικό έργο στην Πελοπόννησο. Ένα έργο που οδηγεί στην ουσιαστική Ανάπτυξη της Πελοποννήσου, στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής, στην μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, στις καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους τους πολίτες.

Οι διαφορές του χθες και του σήμερα είναι πλέον ορατές από όλους.

Με γνώμονα την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, διαμορφώσαμε τις συνθήκες και την προοπτική, με ορατά αποτελέσματα, για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, αξιοποιώντας το σύνολο του Γ΄ ΚΠΣ, του Ταμείου Συνοχής και των Εθνικών Πόρων.
Τον Απρίλιο του 2004, η απορρόφηση του ΠΕΠ ήταν 9,2%, σήμερα ανέρχεται στο 70%. Οι Νομικές δεσμεύσεις είναι στο 106,2% έναντι 23% το 2004 και οι εντάξεις των έργων από 219 έφτασαν τα 840, εκ των οποίων τα 415 έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αποδοθεί στους πολίτες.

Γι΄ αυτό χρειάστηκε σκληρή δουλειά, επίπονη και επίμονη προσπάθεια, μεθοδικότητα και συνέπεια και η προσπάθεια πολλών για να φτάσουμε σ΄αυτά τα αποτελέσματα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν μεταξύ των τελευταίων στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ και σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων περιφερειών της χώρας.

Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση σε έργα υποδομής, όπως οι νέοι Οδικοί Άξονες που σήμερα γίνονται και θέτουν τις βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη. Στην αποκατάσταση των Αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στην κατασκευή Σχολικών Αιθουσών, οι οποίες δημιουργούν νέες συνθήκες για τους μαθητές και τους φοιτητές που εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στις υποδομές εγγείων βελτιώσεων και άρδευσης που δημιουργούν νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για τους αγρότες μας. Στις ορεινές περιοχές με τα ολοκληρωμένα προγράμματα Αγροτικού χώρου, δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες ζωής και στήριξης των τοπικών οικονομιών.

Επίσης με τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών προωθούμε την ανάπτυξη του τουρισμού, προστατεύουμε το περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με την ίδρυση νέων μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην μεταποίηση και τον τουρισμό, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και για να είναι ανταγωνιστικές, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν και 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Προωθήσαμε προγράμματα Κατάρτισης και ενισχύσαμε την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Πορευτήκαμε με στόχο : Ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για όλους.

Τέλος προετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο για να περάσει η Πελοπόννησος στην νέα εποχή, στη κοινωνίας της γνώσης, για να ολοκληρωθούν οι υποδομές της και να ενισχυθεί η Ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Η Πελοπόννησος αλλάζει όψη και η πορεία προς την πρόοδο είναι συνεχής.

Όμως το φετινό καλοκαίρι, περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από τις πυρκαγιές.

Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια στάθηκε δίπλα στους πολίτες και το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού ήταν και παραμένει συνεχές, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Πέρα από τα πρώτα μέτρα οικονομικής στήριξης που δόθηκαν στους πληγέντες, γίνονται με ταχείς και εντατικούς ρυθμούς τα αντιδιαβρωτικά έργα που ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Οκτωβρίου και ήδη η Περιφέρεια έχει υποβάλλει σχέδιο και έχει ζητήσει την χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, πέρα από τα άμεσης προτεραιότητας αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται από Δήμους και Νομαρχίες.

Τελειώνοντας, θέλω να θυμίσω ότι όταν είχα αναλάβει, είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η συνεργασία με όλους και με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Και αυτό έγινε πράξη.

Γι' αυτό και σήμερα θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους κκ. Νομάρχες, τους Δημάρχους, και γενικότερα τους φορείς για την καλή και αποδοτική συνεργασία μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, αλλά και τους άμεσα συνεργάτες μου, γιατί συνέβαλαν σημαντικά σ` αυτή την προσπάθεια και απέδωσαν έργο.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κώστα Καραμανλή και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παυλόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, όπως επίσης τους Υπουργούς, τους βουλευτές της Περιφέρειας για την συνεργασία τους.
Φίλε Νίκο, σου εύχομαι Καλή Επιτυχία»

Με τη σειρά του ο Νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί διαδέχομαι στη θέση του Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την κ. Αβούρη, την οποία γνωρίζω πολλά χρόνια και δε θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό μόνο για αυτή τη φιλία, αλλά ιδιαίτερα για το σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της. Ήταν ένας από τους καλύτερους περιφερειάρχες στην Ελλάδα. Θέλω να την ευχαριστήσω για την ενημέρωση που μου έκανε και να της ευχηθώ τα καλύτερα.
Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ στον εαυτό μου, όταν έρθει η ώρα να φύγω, να το κάνω με ψηλά το κεφάλι όπως φεύγει σήμερα η κ. Αβούρη»

Το βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκου Αγγελόπουλου

Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1947 στα Κλεισορεύματα Αιτωλοακαρνανίας. Είναι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα-Δήμητρα Παπαιωάννου από τη Βόνιτσα και έχει ένα γιο τον Κωνσταντίνο.
Σπούδασε Νομικά και Τραπεζικές Οικονομικές επιστήμες.
Εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα από το 1966 έως το 2000.
Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια. Η δράση του ήταν πρωτοποριακή και τον ανέδειξε σε κορυφαίες θέσεις.

Εξελέγη τρεις φορές Βουλευτής Α’ Αθηνών του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου) και του 1990 και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 2000 και του 2004.
Διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας από τις 10 Μαρτίου 1004 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2006. Επίσης, διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας από τις 2 Δεκεμβρίου 1992 έως τις 10 Οκτωβρίου 1993.

Υπήρξε ακόμα Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο συμβούλιο της Ευρώπης (1990-1992), ενώ ακόμα διετέλεσε Τομεάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βούλης.,

Διετέλεσε ακόμα γενικός γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων, ιδρυτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής κίνησης Τραπεζοϋπαλλήλων, σύμβουλος της ΟΤΟΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και της ΓΣΕΕ.

Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας, σύμβουλος και γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ (1986-1989 και από το 1999 έως το 2000). Επίσης, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηνών (1986-1989).

 

 

 

 
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Για έκτη συνεχή χρονιά, η COSMOTE προκήρυξε 11 Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών Α.Ε.Ι. όλων των κλάδων. Οι «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE» εντάσσονται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της COSMOTE, με το οποίο η εταιρία κάνει πράξη τη δέσμευσή της να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων.

Οι Υποτροφίες αφορούν αποφοίτους Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2006-2007 που έχουν εισαχθεί σε Aνώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές και προέρχονται από 11 νομούς της ελληνικής περιφέρειας.

Για το 2007, οι 11 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE, ύψους 12.000€ η καθεμία, θα απονεμηθούν σε υποψηφίους από τους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου και Χαλκιδικής.

Εκτός από τις 11 Υποτροφίες, η COSMOTE θα απονείμει και εφέτος Τιμητικές Διακρίσεις, ύψους 1.000 € η κάθε μια, σε υποψηφίους που κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, θα ξεχωρίσουν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών ορίζεται η 19/10/2007. Περισσότερα...

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Δ' Εθνική, 4η αγωνιστική (14-10-07, 16.00')
 

Κρανίδι Ερμιόνης - Λεωνίδιο
Αίας Παραλίας Ασπροπύργου - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Ενωση Μιδέας - Δόξα Μεγαλόπολης
Δάφνη Ερυθρών - Λουκισίων ΑΟ
Νέα Αρτάκη - ΑΕ Πλαταιών
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Νεστάνη
Ακράτητος - Εν. Παν. Δόξα

Τοπικό,
Α' κατηγορία, 2η αγωνιστική

Σ 13-10-2007 16:00' Ολυμπιακός - Αχιλλέας
Κ 14-10-2007   '' Παναρκαδικός - Μελιγού
    '' Κορακοβούνιο - Ορχομενός
    '' Πάρνων - Πανθυρεατικός
    '' Βρασιές - Παγγορτυνιακός
    '' Προοδευτική - Απόλλων
    '' Ηρακλής - Φαλαισία

 

Β' κατηγορία, 2η αγωνιστική

Σ 13-10-2007 16:00' Φορτούνα - Κάψια
    '' Μαντινειακός - Τεγέα
    '' Ελαιοχώριο - ΑΕΚ
    '' Κανδήλα - Μ.Αλέξανδρος
    '' Νικηταράς - Άρης
Κ 14-10-2007 11:00' Ελπίδα - ΚΟΡΥΘΙΟ
  16:00' Δόξα - Δημητσάνα

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 11/10/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα