Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 10-12-2007

 

 

 

 

 

 
Τετάρτη 12 ∆εκέµβρη 2007 - 24ωρη Πανεργατική Απεργία
Όλοι στην Απεργία και στην συγκέντρωση στην Τρίπολη
(Πλατεία Αγ. Βασιλείου) στις 10:30 το πρωί

Υπερασπίζουμε:

Την Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Την βελτίωση της εισοδηματικής κατάστασης των εργαζομένων.
Τις εργασιακές σχέσεις για πλήρη απασχόληση με εργασιακά δικαιώματα. Περισσότερα...

Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η πανεργατική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η καθολική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από την κυβέρνηση της ΝΔ και ολιγαρχία του πλούτου δε στοχοποιεί ένα μόνο κλάδο, ή μια ηλικιακή κατηγορία εργαζομένων, αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη. Εκπορεύεται από τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν συνομολογήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως συνέχεια της βαθιά αντιασφαλιστικής πολιτικής τους με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα. Πηγάζει από την υιοθέτηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση του κόστους εργασίας για την μεγαλύτερη κερδοφορία. Πολιτική που έχουν αποδεχθεί όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα. Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν σχέση μόνο με τη συνταξιοδότηση, την παράταση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των συντάξεων. Έχουν σχέση και με το θέμα της υγείας, της πρόληψης, της περίθαλψης, της πρόνοιας που είναι συναφή και αυτά θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα, μέσω της παραπέρα ιδιωτικοποίησης και της επίθεσης σε μισθούς και συντάξεις.
Περισσότερα...

Πρόσκληση ΕΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία

Συνάδελφε/-ισσα,

Σε καλούμε να δηλώσεις «παρών» στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007 για να διεκδικήσουμε μαζί:

* Άμεση αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ τουλάχιστον
* Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας. Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού – αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου και επιστροφή όλων των οφειλόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία. Πάγωμα των δυσμενών ρυθμίσεων του ν. 3029/02, που μειώνουν σταδιακά τις συντάξεις από 1/1/2008. Ακύρωση των νέων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση
* Ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς μας, με αφετηρία τα 1.400 ευρώ συνολικές καθαρές αποδοχές στον νεοδιόριστο. Διπλασιασμό της ωριαίας αποζημίωσης και σύνδεσή της με τις συνολικές αποδοχές των εκπαιδευτικών. Άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και του συνόλου των αναδρομικών. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
* Δημόσια 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν Εκπαίδευση με προοπτική το ενιαίο 12χρονο σχολείο. Υλοποίηση της πρότασης της ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κατάργηση του Ν. 3475/06 για την τεχνική εκπαίδευση και εφαρμογή της μεταβατικής πρότασης της ΟΛΜΕ για τομείς, ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κ.λπ. Μεταλυκειακό Έτος Ειδίκευσης. Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας, διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών. Ενσωμάτωση των σχολών άλλων Υπουργείων στο ΥΠΕΠΘ
* Καθιέρωση ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα
* Κατάργηση των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όλοι στην συγκέντρωση στην Τρίπολη (Πλατεία Αγ. Βασιλείου) στις 10:30 το πρωί που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 11η αγωνιστική
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-1
Π.Α.Ο.Κ. - ΒΕΡΟΙΑ  2-0
SKODA ΞΑΝΘΗ - Ο.Φ.Η.   1-0
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.   0-0
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΗΣ  1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   4-0
Α.Ε.Κ. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  4-0



Δ΄Εθνική,
11η αγωνιστική

Λεωνίδιο-Εν. Παν. Δόξα  2-1

Ακράτητος-Νεστάνη  4-1
Δάφνη Ερυθρών-Δόξα Μεγαλόπολης  2-1
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-ΑΕ Πλαταιών
 2-2
Νέα Αρτάκη-Παναργειακός
  0-1
Ένωση Μιδέας-Ολυμπιακός Λουτρακίου
 1-1
Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Κρανίδι Ερμιόνης  1-1



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 10η αγωνιστική

Παναρκαδικός - Ορχομενός  1-0
Μελιγού - Βρασιές  1-0
Αχιλλέας - Κορακοβούνιο  0-3
Ηρακλής - Προοδευτική  3-0
Φαλαισία - Ολυμπιακός  2-1
Απόλλων - Πάρνων  3-0
Παγγορτυνιακός - Πανθυρεατικός  2-1

 

Β' κατηγορία, 10η αγωνιστική

Νικηταράς - Κάψια  2-1
'Αρης - Ελαιοχώριο  2-3
Δόξα - Ελπίδα  1-2
ΑΕΚ - Τεγέα  5-3
ΚΟΡΥΘΙΟ - Μαντινειακός  0-4
Δημητσάνα - Κανδήλα  1-0
Μ.Αλέξανδρος - Φορτούνα  5-0

 

 

 

 
Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Αστέρα
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-0 (0-0)

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, ξεπερνώντας το εμπόδιο του «Ευρωπαίου» Πανιωνίου με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε με κεφαλιά στο 85' ο Φιλομένο μετά από εξαιρετική σέντρα του Ζαιρί.

Ο Αστέρας Τρίπολης παρέμεινε για ένατο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος αήττητος, κάτι που δεν έχει προηγούμενο από νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα, ενώ παράλληλα σταθεροποιήθηκε στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς πίσω μόνο από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναικό.

Παράλληλα, ο Λούσιο Φιλομένο σκόραρε για πέμπτο στη σειρά παιχνίδι φτάνοντας στα έξι τέρματα, που τον φέρνουν στη 4η θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο Ζαουάντ Ζαιρί έδειξε από την «πρεμιέρα» του στο πρωτάθλημα τη μεγάλη του κλάση, την ποδοσφαιρική του ιδιοφυία παίρνοντας τις απαραίτητες «ψυχολογικές ντόπες» από τους φιλάθλους του Αστέρα, που φώναξαν ρυθμικά το όνομά του κατά την είσοδό του στο 52ο λεπτό.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχόπτωσης δυσκόλεψε στο μέγιστο τις προσπάθειες των είκοσι δύο ποδοσφαιριστών, αλλά παράλληλα ανέδειξε τις συγκλονιστικές μονομαχίες που γίνονταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν στο 32ο λεπτό ο Τζιμπούρ βγήκε τετ α τετ με τον Αμπάρη και πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα το σουτ του Κουμορτζί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να περάσει επίσης άουτ.

Ο Αστέρας ωστόσο έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 44ο λεπτό ο Ζεάν μπήκε στη μεγάλη περιοχή περνώντας όποιους αντιπάλους βρήκε στο διάβα του, αλλά το σουτ απέκρουσε ο Κένινγκ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Φιλομένο «πήρε το ριμπάουντ» αλλά το πλασέ του, απέκρουσε με υπερπροσπάθεια ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Νωρίτερα, ο Αστέρας είχε απειλήσει σε δύο περιπτώσεις την εστία του Πανιωνίου. Στο 25ο λεπτό, ο Τσέζαρεκ σέντραρε από δεξιά και ο Κένινγκ έπεσε στα πόδια του Φιλομένο σώζοντας από δύσκολες καταστάσεις την ομάδα του. Επίσης, στο 39' το δυνατό σουτ του Στρατάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από την εστία του Πανιωνίου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κένινγκ.

Στο 49' το καλοχτυπημένο φάουλ του Στρατάκη έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ, ενώ στο 61' ο Ζαϊρί βρέθηκε μόνος του από δεξιά αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πανιωνίου.

Στο 73' ο Τζιμπούρ απείλησε με φάουλ, αλλά σε ετοιμότητα ο Αμπάρης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ. Στο 85' ο Ζεάν εκτέλεσε γρήγορα φάουλ από την αριστερή πλευρά, τροφοδοτώντας τον Ζαιρί. Ο Μαροκινός έκανε τη σέντρα ψάχνοντας στο δεύτερο δοκάρι τον καλά τοποθετημένο Λούσιο Φιλομένο. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Κεφαλιά του Αργεντινού επιθετικού, η μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου και το σύνθημα για πανηγυρισμούς δόθηκε με μιάς.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φιλομένο βρέθηκε τετ α τετ με τον Κένινγκ, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου με τη θέση που πήρε ανάγκασε τον επιθετικό του Αστέρα να βγει προς τα πλάγια και να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φλάβιο, Ζεάν Κάρλος, Ματσάντο, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Καρντόσο, Στρατάκης (74' Κανακούδης), Ροτζέριο (89' Χατζόπουλος), Τσέζαρεκ (52' Ζαϊρί), Φιλόμενο.
Πανιώνιος: Κένινγκ, Μπερτέ, Πλετς, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Νικολάου (80' Κουτσόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Σκούφαλης, Κουμορτζί (59' Μάκος), Γουνδουλάκης (61' Φερνάντες), Τζιμπούρ.


Προδημοσίευση σκίτσου της μηνιαίας εφημερίδας "Οδός Αρκαδίας"

 

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

 

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΣ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

-

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ 2000

87-29

  

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΚΑΠ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

99-38

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΑΕΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

71-78

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΕΚ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΡΓΟΥΣ

88-83

  

Α΄  ΑΝΔΡΩΝ ( 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

65-48

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

87-72

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

52-70

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

65-63

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

54-56

  

Β΄  ΑΝΔΡΩΝ – Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ( 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

78-63

ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

68-75

ΓΣ ΧΩΡΑΣ

-

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

37-66

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

ΜΙΝΙ – Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  (2η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ 2000

46-39

 

 

 

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ

Τώρα και σε ηλεκτρονική έκδοση

 www.tamantata.gr

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα