Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 10-9-2007

 

 

 

 
Προβολές ομάδας "Έλευσις"
Δυο ταινίες -ντοκουμέντα του ρεπόρτερ-κινηματογραφιστή Τζιάννι Μίνα θα φιλοξενηθούν στην κινηματογραφική οθόνη της Ομάδας Έλευσις στην Τρίπολη (Αισχύλου 1 και Τάπιας, όπισθεν 1ου Γυμνασίου. Πρόκειται για τα ντοκιμαντέρ «Υποδιοικητής Μάρκος» και «Ριγκομπέρτα Μεντσού- μια ινδιάνα για την ειρήνη».

Η πρώτη ταινία «Υποδιοικητής Μάρκος», γυρισμένη κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας των Ζαπατίστας από τα δάση της επαρχίας Τσιάπας ως την πρωτεύουσα της χώρας, επικεντρώνεται στην προσωπικότητα του ηγέτη του κινήματος των Ζαπατίστας Μάρκος. Ο αρχηγός του κινήματος των Ζαπατίστας μιλάει για τους στόχους του αγώνα των ινδιάνων και την νέα διεθνή τάξη πραγμάτων. Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, 9 μμ.

Η ταινία «Ριγκομπέρτα Μεντσού- μια ινδιάνα για την ειρήνη» αφηγείται την ιστορία της ινδιάνας Μεντσού στη Γουατεμάλα, στους αγώνες της ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, υπέρ του λαού των Μάγιας και στις ακούραστες και επίμονες προσπάθειες της για την ειρήνη. Η Μαντσού που στην ταινία αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, βραβεύτηκε το 1992 με το νόμπελ ειρήνης. Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 9 μμ.

Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις», Αισχύλου 1 και Τάπιας –Τρίπολη Αρκαδίας
Τ.θ 133, Τ.Κ 22 100, Τηλ. 2710-238493, κιν. 697 2237943

 

 

 

 
Πρόγραμμα επισκέψεων Παναγοπούλου Γεωργίας

Δευτέρα 10-9-07
ΠΡΩΙ
-Επίσκεψη σε δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Κλείτορος και Κοντοβάζαινας
-Ραδιοφωνική Συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Επίσκεψη σε Βυτίνα- Βλαχέρνα-Κανδήλα -Λεβίδι

Τρίτη 11-9-07
ΠΡΩΙ
-Επίσκεψη σε Υπηρεσίες και καταστήματα στην Τρίπολη

-Ραδιοφωνική Συνέντευξη στο Ρ/Σ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

-Επίσκεψη σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μεγαλόπολης

-Ώρα 8.30 μμ Πολιτική Συνομιλία στο καφενείο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ στην Κεντρ. Πλατεία της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


 

 

 

 
Οι προεκλογικές περιοδείες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* Στις 7 το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Μάντης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν τους εργαζόμενους του Δήμου Μεγαλόπολης και στην συνέχεια χώρους εργασίας στα Ορυχεία της Δ.Ε.Η.

* Το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Κουντάνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Βυτίνας.


ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* Από τις 9 το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές, Πέτρος Ζούνης, Θανάσης Μάντης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν την ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

* Το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Μάντης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν καταστήματα στην Μεγαλόπολη.

* Το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Σωτήρης Καλούδης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Β. Κυνουρίας.


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* Από τις 9 το πρωί, οι υποψήφιοι βουλευτές Πέτρος Ζούνης, Αθανασία Χασάπη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Υπηρεσίες στην Τρίπολη.

* Στις 8 το βράδυ εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη.

Στο ΔΙΠΛΟ KAFE (Πεζόδρομος).


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* Στις 7 το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Μάντης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν χώρους εργασίας στα Ορυχεία και τις Μονάδες της Δ.Ε.Η στην Μεγαλόπολη.

* Από τις 9 το πρωί, η υποψήφια βουλευτής Αθανασία Χασάπη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν το Παναρκαδικό και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* Το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Μάντης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην λαϊκή αγορά της Μεγαλόπολης.

* Στις 7 το βράδυ κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ με ομιλητή τον Μανώλη ΓΛΕΖΟ.

 

 

 

 
Καλογερόπουλος Σπύρος, υποψήφιος Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Αρκαδία
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ www.youtube.com/skalogeropoulos
www.youtube.com/greecetherealworld
www.youtube.com/destroyinghistorygr
www.spiroskalogeropoulos.multiply.com 
Κατέγραψα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, καταστροφές πέρα από τον ανθρώπινο νου. Αυτές έχουν παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές (Αθέατος Κόσμος, Τηλεαστυ, Bluesky, Τηλεφως κλπ) και σε περιοδικά όπως Τρίτο Μάτι, Πολιτικά Θέματα, NEXUS κλπ. και υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο στο YouTube.com και αλλού. Κατάθεσα μηνύσεις, προσφυγές, διαμαρτυρίες, κέρδισα αποφάσεις Συμβουλίων Επικρατείας μόνος απέναντι σε καταστροφείς υπουργούς. Συνελήφθηκα, συκοφαντήθηκα, λοιδωρήθηκα, διώχτηκα, απειλήθηκα για να ευοδωθούν οι στόχοι τους. Όμως οι πολίτες και θεσμοί με προστάτευσαν, όπως και τώρα που μετέχω στην εκλογική αναμέτρηση. Ο αγώνας δεν σταματάει και για αυτό είμαι ακόμα παρών.

Αποδείχτε τώρα με την επιλογή σας ότι σωστά πράττω. Να μη μπορέσει κανείς ποτέ να το αμφισβητήσει. Να είναι απτό και μετρήσιμο.
Στον πολιτισμό σαν απλοί πολίτες πρέπει να γνωρίζετε ότι καταστράφηκαν τα τελευταία χρόνια, οι τάφοι των Μαραθονομάχων, οι τάφοι Σαλαμινομάχων, 1200 τάφοι στον Κεραμικό (Περικλή), η Ακαδημία Αθηνών (Μακρυγιάννη), η Ακρόπολη δεινοπαθεί και καταστρέφεται, η Ολυμπία κάηκε και αμέσως ανακοινώθηκε αθλητικό κέντρο κ.α. Οι ελεύθεροι χώροι οικοδομούνται, τα εργοστάσια κλείνουν αναίτια (ΠΑΛΚΟ κλπ), τα βουνά καταστρέφονται, η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζει, η Παιδεία και το Περιβάλλον ιδιωτικοποιούνται με σκοπό τη δημιουργία κέρδους για ξένα συμφέροντατο και την απαξίωση, την αρπαγή και την στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών και της ποιότητας ζωής.
Όλα αυτά δείχνουν συνωμοσία απέναντι στον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία, τον τόπο που την γέννησε, τους ανθρώπους που την κατοικούν.

Έφτασε λοιπόν η ώρα να τα πούμε όλα με το όνομά τους γιατί δεν γίνεται αλλιώς.
Όσοι ίσως με γνωρίζουν, θα θυμούνται τη γνωστή άποψη που συχνά καταθέτω ότι «?θα μας πετάξουν μια μέρα στη θάλασσα και πάλι?» και που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πολύ γρηγορότερα από τους χειρότερους υπολογισμούς.
Κάθε καμμένο βουνό και από πίσω πρόχειρα επενδυτικά σχέδια, και μίζες και συμφέροντα. Δρόμοι, αγωγοί, γκολφ, χιονοδρομικά, δίκτυα, απέναντι στην ελιά, το σταφύλι, το κοπάδι, τον ήλιο, το τίμιο μόχθο, τη ζωή. Δημιουργούν την τρομοκρατία της γης. Όταν μια περιοχή απαξιωθεί και αλλάξει χέρια, τότε οι επενδυτές γίνονται Κρίσοι και τα τσιράκια τα κονομάνε. Αυτό γίνεται τώρα στη Πελοπόννησο ανενδοίαστα. Και αν οι κάτοικοι είναι κατεστραμμένοι ακόμα καλύτερα.
Σπάνια ένα πυροσβεστικό στάθηκε μπροστά για να προστατεύσει τα χωριά αποδεικνύωντας εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, πολιτική αναισθησία κα αναλγησία.

Μια ματιά στα στατιστικά της κατεστραμμένης Πελοποννήσου είναι εντυπωσιακά. Το 90% ψηφίζει υπέρ του δικομματισμού ανοίγοντας έτσι τις ορέξεις του κάθε τυχοδιώκτη, αφού οι κομματικοί μηχανισμοί, τραμπουκισμός, απειλές, εκβιασμοί, ξεροκόμματα, δεν επιτρέπουν να υπάρχουν καταγγελίες και αντιδράσεις μπροστά σε παρανομίες και στα πολύ καλά οργανωμένα συμφέροντα που ξέρουν να κοινούνται στους πολιτικούς λαβύρινθους έως τις Βρυξέλλες!!!
Όπου εκεί λυμαίνονται τα δικά μας λεφτά.

Γιατί δεν απορρόφησαν 30 εκ. Ευρώ για την δασοπυρόσβεση; δικά μας λεφτά είναι προπληρωμένα. Αφού η Πελοπόννησος εγκαταλείφθηκε και ερημώθηκε τόσα χρόνια με πολιτικούς σχεδιασμούς και άλλα εγκλήματα σε βάθος χρόνου. Αφού η νεολαία της έγινε στοιβαγμένο φτηνό εργατικό δυναμικό στις πόλεις θάλαμους αερίων, ποντάρουν τώρα ακόμα πιο πολύ και αναδεικνύουν τα κατώτερα ένστικτα, τον φόβο, την σιωπή, τον διχασμό, τις απειλές, την ένδοια, τον τρόμο, την αρπαγή. Υλοποιούν ξεδιάντροπα τα σχέδια ξένων οικονομικών συμφερόντων που μισούν τον τρόπο και την ποιότητα ζωής, την Δημοκρατία ακόμα και τις ζωές μας με μόνο σκοπό τη δημιουργία κέρδους σε τράπεζες στη Λωζάννη και σε πλαστούς οικονομικούς δείκτες, που ποτέ δεν εξετάζουν την ανθρώπινη δυστυχία που προκαλούν.

Η παιδεία, η επιστήμη, το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, ο κοινωνικός ιστός, εμείς όλοι μας και η νοοτροπία μας που βασίζεται σε μακραίωνες παραδόσεις ηθικής και αξιών, είναι το αντίπαλο δέος στην απληστία.
Πρώτο θύμα το άρθρο 16 και η μόρφωση των παιδιών μας. Μόλις καταργηθεί όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν για την μάθηση των παιδιών, θα έχουν στο σπίτι μικρούς άνεργους. Οι βλέψεις του ΟΟΣΑ έχουν διατυπωθεί και φτάνουν μέχρι και την κατάργηση της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας (δημοτικό).
Αυτό σημαίνει παιδιά στους δρόμους να ψάχνουν για δουλειά όπως συμβαίνει στην τελευταία τεταρτοκοσμική χώρα. Αν και η χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ορίζει ως στόχο την δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης όπως συμβαίνει σήμερα. Η ΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει οτιδήποτε (όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι κρατούντες) αφού με τη συνθήκη της Ρώμης κάθε κράτος μέλος έχει αποκλειστική δικαιοδοσία στην παιδεία και τον πολιτισμό. Κάτι που ο δικομματισμός κάνει ότι δεν το γνωρίζει για να αφήσει τα παιδιά αγράμματα και αναλώσιμα σε άλλους κλάδους. Ναρκωτικά, πορνεία εκτός άλλων είναι τομείς που έρχονται δεύτεροι σε τζίρο πίσω από τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και που ως γνωστό στελεχώνουν εξαθλιωμένοι άνθρωποι από τις Ανατολικές χώρες. Αυτό θέλετε για τα παιδιά σας; Αυτό είναι που θέλετε για τον τόπο σας; Δεν φτάνει που με πολιτική ανοχή τα ναρκωτικά έχουν καταστρέψει την Ελληνική νεολαία, θα πρέπει τώρα να τα παραδώσουμε αγράμματα στο βωμό του όποιου κέρδους; Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία ανεξέλεγκτη και συμπιέζουν την ποιότητα ζωής. Πως να μην είναι ανεξέλεγκτη αφού οι κουμπαριές έχουν το πρώτο λόγο στην επιτροπή ανταγωνισμού αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε. Για ένα μπουκάλι γάλα και άλλα είδη ο Έλληνας πρέπει να δουλέψει 10 φορές παραπάνω από τον Ευρωπαίο. Αν και δήθεν χαρίζουν το ΦΠΑ συχνά ανεβαίνει, τα πάγια, οι τόκοι, το ίδιο και το κόστος ζωής που γίνεται δυσβάστακτο. Οι τράπεζες στην Ελλάδα κατέχουν το ρεκόρ κερδών ενώ οι πολίτες το ρεκόρ στις πτωχεύσεις και τις κατασχέσεις. Για ποιόν είναι οι τράπεζες; είναι για την εξυπηρέτηση του πολίτη ή για την καταστροφή του; Για τον δικομματισμό και το θεσμοθετημένο πλιάτσικο αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ανοιχτά μέτωπα εξωτερικής πολιτικής ποιός μπορεί να τα αντιμετωπίσει και πως; Αυτός που αντιμετώπισε όπως αντιμετώπισε τις πυρκαγιές ή ο άλλος; Μην ακούτε τις σειρήνες τους Πατριδοκάπηλους και τους Χριστέμπορους. Συσπείρωση ζητάνε για να μην αντιδρά κανείς. Τους ξέρω καλά τι κρύβουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να απογαλακτιστούμε όσο είναι καιρός από τα συμφέροντα του δικομματισμού που μας έχει για αναλώσιμους, όπως αποδείχτηκε. Πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές και για να σεβαστούμε τις προηγούμενες. Μετά τις 16 Σεπτέμβρη μάλλον θα είναι αργά αν πιστέψουμε αυτά που θέλουν. Το σίγουρο είναι ότι οι προβολείς θα σβήσουν στην Πελοπόννησο. Το κρύο, η καμμένη γη, τα νερά θα κυνηγούν τους κατοίκους της. Τη δουλειά τους κάνουν όλοι τώρα χύνοντας κροκοδείλια κλάμματα αλλά συγγνώμη κανείς δεν ζήτησε.
Ο Παπαθεμελής και το ήθος του, είναι εγγύηση μέσα σε αυτό τον Αρμαγέδωνα που αντιμετωπίζουμε. Ο τόπος μπορεί και πρέπει να ζήσει και είναι υπόθεση όλων μας και όχι λίγων συμφεροντολόγων. Αν κάποιος βασίζεται σε αρχές συμφέροντος πάντα θα υπάρχουν κάποιοι με μεγαλύτερα συμφέροντα που θα τον εξοντώσουν. Αυτό ισχύει για τον καθένα. Το προσκύνημα δεν φτάνει για να γλυτώσει ο μελλοθάνατος.
Αν βασίζεται όμως κάποιος σε αρχές αξιών, τίποτα δεν μπορεί να τον μειώσει. Στηρίχτε αξίες για να στηριχθείτε άξια και εσείς. Κλείστε για πάντα την πόρτα στα συμφέροντα που σας επιβουλεύονται με κολακείες και καμώματα.
Όπως υποστήριξα με συνέπεια για χρόνια το δίκαιο τα ανθρώπινα δικαιώματα την εύρυθμη λειτουργία των αρχών και των φορέών υπέρ του πολίτη, αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Η στήριξή σας στις αρχές που τυχαίνει να εκφράζω με συνέπεια, θα στηρίξει τα δικά σας δικαιώματα και κανείς δεν θα μπορεί να σας επιβουλευτεί πια τόσο εύκολα.


Σπουδές Φυσική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜΒΑ. Οικονομικός Αναλυτής Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS επιστημονικού συμβούλου της UNESCO ), Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, Συντονιστικής Μακρυγιάννη, Πρωτοβουλίας Γονιών, Συντονιστικής ενάντια στη Νεοταξική Αναθεώρηση του Συντάγματος (ακόμα και η ΕΕ διατυπώνει αντιρρήσεις).

 

 

 

 
Γκολ ανθρωπιάς στον Πύργο
Στο Εθνικό Στάδιο Πύργου διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το «Τουρνουά Αλληλεγγύης» στην προσπάθεια να βοηθηθούν οι πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.
«Γκολ ανθρωπιάς» από τέσσερις ομάδες, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο, την Παναχαική και τον Πανηλειακό, που έδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία του ποδοσφαίρου πάνω σε τέτοια ζητήματα.
Τα εισιτήρια των αγώνων στοίχιζαν δέκα ευρώ και τα έσοδα του τουρνουά από τα παιχνίδια των δύο ημερών θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Στα παιχνίδια του τουρνουά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από την πρόσφατη πύρινη λαίλαπα που έπληξε τους νομούς Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Γιώργος Μποροβήλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης): «Πιστεύω ότι το τουρνουά με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, δύο της Σούπερ Λίγκα, του Αστέρα και του Ατρόμητου και δύο ιστορικών, της Παναχαικής και του Πανηλειακού στον Πύργο έχει τεράστια σημασία, καθώς εκτός του αγωνιστικού μέρους έχει την πρόθεση να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από τις πυρκαγιές.
Ο σκοπός των παιχνιδιών είναι ιερός και θέλω να πιστεύω πώς τέτοιες ενέργειες προάγουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, γιατί δείχνουν την κοινωνική του ευαισθησία για τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή γενικότερα»

Παναγιώτης Τζαναβάρας (συνεργάτης Πάουλο Κάμπος στο προπονητικό τημ): «Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά, με σκεπτικό να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εμείς τους ανθρώπους που επλήγησαν. Θέλουμε να πιστεύουμε πώς θα τους δώσουμε μία μικρή ελπίδα μέσα από αυτή την προσπάθεια»

Ηλίας Ιωάννου (ποδοσφαιριστής Αστέρα Τρίπολης): «Από τη δική μας πλευρά συμβάλλουμε στον αγώνα που δίνεται μετά το κακό που χτύπησε όλη την Πελοπόννησο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις περιοχές και τους ανθρώπους που επλήγησαν και τους ανθρώπους και μέσα από αυτά τα παιχνίδια να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί»

Λύγισε στη διαδικασία των πέναλτι

Στη διαδικασία των πέναλτι (5-4) «λύγισε» ο Αστέρας στο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο «Τουρνουά Αλληλεγγύης» που διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο Πύργου με τη συμμετοχή ακόμα των Πανηλειακού και Παναχαϊκής και το οποίο έχει σαν στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των πυροπαθών.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε με 0-0, σε ένα ματς αρκετά δυνατό και με ελάχιστες φάσεις στο πρώτο μέρος, τις οποίες ενδεικτικά αναφέρουμε. Στο πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα μετά από φάουλ του Ροτζέριο, ο Μοσχογιάννης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο καλά τοποθετημένος Μιχαηλίδης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 11ο λεπτό απευθείας χτύπημα κόρνερ του Λουτσιάνο απέκρουσε (παραχωρώντας κόρνερ πάλι) ο Συμεωνίδης και στο 37' καλοχτυπημένο τεχνικό φάουλ του Ροτζέριο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και ήταν η ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες με το Φιλομένο στο 52' 69' και 70' όταν σε τρεις περιπτώσεις ο Μιχαηλίδης έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του σε ισάριθμα σουτ και ιδιαίτερα στην τελευταία φάση, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Αργεντινό επιθετικό του Αστέρα.
Την κορυφαία ευκαιρία για νίκη είχε ωστόσο ο Ατρόμητος που στο 49ο λεπτό κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Κουτσοσπύρου από το Μοσχογιάννη. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρέγιες που όμως δεν μπόρεσε να νικήσει το Συμεωνίδη, που πέφτοντας στην αριστερή του γωνία απέκρουσε το σουτ του Ισπανού επιθετικού.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πέναλτι ο Ατρόμητος στάθηκε πιο τυχερός και προκρίθηκε στον Κυριακάτικο τελικό του «Τουρνουά Αλληλεγγύης» κερδίζοντας 5-4 τον Αστέρα. Αναλυτικά η σειρά των πέναλτι είχε ως εξής: Ιωάννου 1-0, Μέζα 1-1, Ροτζέριο 2-1, Κουτσοσπύρος 2-2, Πουρτουλίδης (απέκρουσε ο Μιχαηλίδης), Μιχαηλίδης 2-3, Λαζαρίδης 3-3, Κριπιντήρης 3-4, Κανακούδης 4-4, Μπότσι Όγιος 4-5.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

Αστέρας: Συμεωνίδης, Ψωμάς, Μοσχογιάννης, Λαζαρίζης, Κανακούδης, Παντελιάδης (82'Πουρτουλίδης), Λαδάκης (73' Καρντόσο), Ματσάντο (23' Μασάρα), Ροτζέριο, Φιλομένο (74' Ζουντί), Ιωάννου.
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Κάστρο, Ολιβέιρα, Ιωάννου, Σίριο, Ρέγιες, Λουτσιάνο (23' Μέζα), Λαζανάς, Κορακάκης (23' Μπότσι Όγιος). Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν ακόμα: οι Μαρίνος, Τρέχο, Κριπιντήρης, Αποστολόπουλος, Παγώνης, Ρόβας, Κουτσοσπύρος, Σάντσεθ.

Στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-1 του Πανηλειακού. Έτσι, την Κυριακή στις 6 μ.μ. ο Αστέρας Τρίπολης θα κοντραριστεί με τον Πανηλειακό, ενώ στις 8 μ.μ. ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει την Παναχαική.

Εύκολη νίκη στο μικρό τελικό

Την τρίτη θέση του τουρνουά κατέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού, στον μικρό τελικό που έγινε στο Εθνικό Στάδιο του Πύργου στα πλαίσια του «Τουρνουά Αλληλεγγύης».
Τα 1-0 πέτυχε ο Ζουντί στο 25' με κοντινό πλασέ, ενώ το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο Κουσκουνάς στο 88' με διαγώνιο σουτ.
Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Αρκάδων έκανε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ενώ έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του φιλικού ο Οράσιο Καρντόσο δείχνοντας πώς βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αμπάρης (71' Λυμπερόπουλος), Τροΐρης, Οφρυδόπουλος, Χατζόπουλος, Μαρτίνα, Καρδόσο, Μασάρα, Αποστολίδης (68' Καλί), Μπολμποσιάν, Ζουντί, Τσέζαρεκ (56' Κουσκουνάς).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Κράγκαρης, Κλάδης (78' Τριγάζης), Γαργαρώνης, Κοτσόνης (12' Κολόκας), Προκόπης (56' Μαρκόπουλος), Πελέκης (78' Κακαλής), Παρασκευόπουλος (72' Μπερέτσος), Τσαντίλης (56' Μαγκαφάς 76' Μπουτσικάκης), Μάνεσης (56' Σταματελάτος), Αγριδιώτης (60' Γουβαλάρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα