Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-8-2007

 

 

 

 
Εγκρίθηκαν 195 επενδύσεις για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
 στις Ολοκληρωμένες Δράσεις Αστικής Ανάπτυξης

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υποβληθείσων επενδυτικών προτάσεων από την Διατραπεζική Επιτροπή, δόθηκε η έγκριση για ένταξη επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Προτάσεων Αστικής Ανάπτυξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006.

Υπεβλήθησαν συνολικά 287 επενδυτικές προτάσεις, εκ των οποίων αξιολογήθηκαν θετικά και επιχορηγούνται οι 195 με συνολικό προϋπολογισμό 19,4 εκατ. ευρώ και ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης 11,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 60% της συνολικής επένδυσης.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη ενεκρίθη η υπαγωγή τους στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημανθεί ότι, προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο των Επενδυτικών Σχεδίων που πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις και να τονωθεί η ανάπτυξη των έξι μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Κόρινθος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Αργος, Σπάρτη) εξασφαλίστηκαν επιπλέον 7,6 εκατ. ευρώ από την αρχική διατιθέμενη δημόσια δαπάνη στο ΠΕΠ, των 4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί κατάλογος των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων: Περισσότερα...

 

 

 

 
Ανυψώθηκαν οι τέσσερις πυλώνες φωτισμού στο γήπεδο του Αστέρα
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες που έχει αναλάβει να κάνει ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ολοκληρώθηκε ο χώρος πάρκινγκ αυτοκινήτων έκτασης δέκα στρεμμάτων, ενώ ανυψώθηκαν το πρωί οι τέσσερις πυλώνες φωτισμού που στέκουν επιβλητικοί πάνω από τον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα έργα και οι διαμορφώσεις στο γήπεδο και το περιβάλλοντα χώρο, όπως οι εργασίες στις κερκίδες και στα δύο βοηθητικά γήπεδα.

Ταυτόχρονα κλείστηκαν δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια, καθώς το Σάββατο 18 Αυγούστου ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη την Κέρκυρα και τον Εργοτέλη, δύο παιχνίδια που θα αποτελέσουν πρόβα-τζενεράλε πριν την έναρξη της Σούπερ Λίγκα και το παιχνίδι με τη Λάρισα.

Στο μεταξύ αύριο Σάββατο, ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στο Καρπενήσι τον Αχαρναικό (5 μ.μ.) και το Μεσσηνιακό (7 μ.μ), με τον Πάουλο Κάμπος να χρησιμοποιεί ξανά δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε παιχνίδι. Απόντες από τα αυριανά φιλικά παιχνίδια θα είναι οι Στρατάκης, Τσέζαρεκ.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ποδοβόλει, με το προπονητικό τημ να χωρίζει τους παίκτες σε πέντε εξάδες, ενώ το απόγευμα έγινε προπόνηση στο γήπεδο του Καρπενησίου με το Πάουλο Κάμπος να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική.

Τέλος, αύριο το πρωί, ο Πάουλο Κάμπος θα δείξει στους ποδοσφαιριστές του σε βίντεο τους δύο τελευταίους φιλικούς αγώνες του Αστέρα αναλύοντας τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση.

 

 

 

 
Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣΔΔΑ ενημερώνει ότι για αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου 2007 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (βαθμός επικινδυνότητας 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς και παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Δήμους και τις Κοινότητες για τα παρακάτω :

- Να μεριμνήσουν για την σωστή λειτουργία ( έλεγχο-συντήρηση ) και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους ( υδροφόρες, βυτία κ.α. ).
- Να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση ( να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων.
- Να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.
Τέλος , υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ( ΧΑΔΑ ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα