Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 8-12-2007

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα προς τον Υπουργό Υγείας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο τομέας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Υγείας στο Νομό Αρκαδίας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Οι λογοτέχνες της Αρκαδίας δίνουν ενεργά το παρόν τους
Οι πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών ανέδειξαν το νέο Δ.Σ. και τις αντίστοιχες Επιτροπές.
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ ΒΑΡΡΑ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ                       ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΤΤΙΚΟΣ                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΟΥΛΙΑΝΑΚΗ              ΤΑΜΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ                     ΚΟΣΜΗΤΩΡ
ΕΛΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΔΟΥ ΔΑΓΙΟΥ      ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΜΜΕ
ΜΑΙΡΗ ΝΟΜΙΚΟΥ                         ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ
ΕΦΗ ΣΕΛΙΜΗ                               ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΙΟΥΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ        ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
-------------------------

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
 
ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ
---------------------------------
 
ΦΩΤΙΟΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ                   ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ                  ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
------------------------------------------
 
ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
ΕΦΗ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ                     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ                  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
-----------------------------------
 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ                    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΡΙΚΑ                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΟΥΛΗ ΒΑΛΑΔΩΡΟΥ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ        ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                        ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗ                ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ              ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΡΚΑΔΩΝ
ΒΑΣΩ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ                           ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Θ. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ                                    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
----------------------------------------
 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ
 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΑΚΗ ΠΙΠΗ            ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ                                     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΠΠΑΡΗ                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΣΚΟΣ                      ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

 

 
Η πρώτη ρομποτική επινεφριδεκτομή
Νέα δεδομένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής δημιουργούν οι Έλληνες γιατροί με πρωτοποριακές επεμβάσεις που καταξιώνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα την ιατρική στη χώρα μας.

Μια απ αυτές τις πρωτοποριακές επεμβάσεις είναι η πρώτη ρομποτική επινεφριδεκτομή με ταυτόχρονη χολοκυστεκτομή που πραγματοποιήθηκε σε νεαρή γυναίκα στην Αθήνα από τον καθηγητή και πρόεδρο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής κ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και την ομάδα του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η πρωτοποριακή επέμβαση παρουσιάστηκε στο 10o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Η παρουσίαση της επέμβασης απέσπασε τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων χειρουργών που συμμετείχαν στο συνέδριο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Διαγωνισμοί για φοιτητές - μαθητές
Ο 14ος Πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός είναι πραγματικότητα.. Ο διαγωνισμός του Economia Business Tank και της οικονομικής επιθεώρησης με θέμα ¨Οικονομία και Περιβάλλον στην ελληνική πραγματικότητα¨ ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2007 και θα λήξει τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων που ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και αυτοί που αποφοίτησαν μέσα στο 2007.

Κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με μία πρωτότυπη εργασία την οποία όμως θα πρέπει να προσεγγίσει θεωρητικά και εμπειρικά ενώ σημαντική είναι η ύπαρξη τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας, πληρότητα, σαφήνεια και η σωστή δόμηση του κειμένου. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους σε 8 σημεία τα οποία έχουν οριστεί από τους διοργανωτές να είναι ως εξής Περισσότερα...


Είσαι μεταξύ 17 με 27 ετών; Είσαι ενεργός εκδότης ενός μαθητικού ή φοιτητικού περιοδικού; Είσαι εκπαιδευόμενος, freelancer ή επαγγελματίας δημοσιογράφος στον έντυπο ή στον ηλεκτρονικό τύπο; Δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό για νέους δημοσιογράφους που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Αν σε ενδιαφέρει η πορεία και οι δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις τις ιδέες σου σε ένα άρθρο με προθεσμία τις 15 Μαρτίου 2008.

Το άρθρο αυτό θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί ή να πρόκειται να δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο. Τα επιμέρους θέματα του διαγωνισμού αφορούν τα εξής ζητήματα: Περισσότερα...

 

 

 

 
Ισόπαλη η ομάδα νέων του Αστέρα
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1 (1-1)

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι η ομάδα νέων του Αστέρα συνέχισε το αήττητο της σερί για ένατο στη σειρά αγώνα πρωταθλήματος, παραχωρώντας ωστόσο ισοπαλία 1-1 στην αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου.

Το σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και ενώ νωρίτερα οι δύο ομάδες είχαν χάσει ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα στο παιχνίδι.

Στο 40ο λεπτό ο Αστέρας πέτυχε πρώτος γκολ, μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πουρτουλίδη, που ξεγέλασε τον Μπόμπολη. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο δύο λεπτά αργότερα, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στάμου (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας πίεσε περισσότερο, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχε.

Διαιτητής: Βάλλης
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Ζίου, Πριόβολος, Καπόγιαννης (73' Πετρόπουλος), Τροίρης, Βλαχοκυριάκος, Μπολμποσιάν, Καλί, Κουσκουνάς, Πουρτουλίδης, Γ. Αποστολίδης.
Πανιώνιος: Μπόμπολης, Λ. Μπουρελάκος, Κόκκαλης, Στάμος, Ηρακλής, Γουσούλης, Μπίνας, Φουντουκίδης (84' Χαλιώτης), Κοντοές, Κόντης (90' Καλιαμπάκας), Μπουρελάκος Ι. (90' Τσαραούσης)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα