Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 8-9-2007

 

 

 

 
Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για τη νέα σχολική χρονιά
Από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ανακοινώνονται τα εξής:

Τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια και οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών τελείωσαν από τις 7 Σεπτεμβρίου τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες και οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να λειτουργήσουν με πλήρη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού που έχει διατεθεί στην Περιφέρειά μας.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007 όλα τα στελέχη της Περιφέρειας (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Γραφείων και Σχολικοί Σύμβουλοι) θα μετακινηθούν σε σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης τους για να συμμετάσχουν στον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους. Μετά τον αγιασμό, τη χορήγηση βιβλίων και προγράμματος στους μαθητές θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις που θα επακολουθήσουν στα αντίστοιχα σχολεία, με συμμετοχή των εκπροσώπων των γονέων και των τοπικών κοινωνιών, για την συστηματική καταγραφή και επεξεργασία θεμάτων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά οι πόλεις και τα σχολεία που θα παραστούν τα στελέχη της εκπαίδευσης >>>>>>>

 

 

 

 
Χαιρετισμός Μαραμπέα προς τους εκπαιδευτικούς
Αγαπητές, -οί συνάδελφοι και συνεργάτες,

ξεκινώ από το γενικά αποδεκτό κανόνα, ότι η έναρξη κάθε εργασίας αποτελεί αφετηρία για στοχασμό και επαναπροσέγγιση των δεδομένων και σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε, μαζί με τις ευχές μου για δύναμη και έμπνευση, ατομική και οικογενειακή υγεία, να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου για την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών δράσεων στην Περιφέρειά μας.

Θεωρώ δεδομένη την ευψυχία και τη διάθεση προσφοράς των εκπαιδευτικών, ιδιότητες που στοχεύουν στην ποιοτική και μορφωτική άνοδο των παιδιών των Ελληνικών οικογενειών και σε τελευταία ανάλυση την πρόοδο του Ελληνικού έθνους. Είναι αναγκαίο όμως αυτή η διάθεση να συγκεκριμενοποιείται, να συστηματοποιείται και, μετά από συλλογική επεξεργασία από τους παράγοντες της σχολικής ζωής , να προσφέρεται με ολοκληρωμένη και αποτελεσματική μορφή στους μαθητές μας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Επιστολή Ένωσης γονέων μαθητών Δ. Τρίπολης προς το ΥΠΕΠΘ
Το περιεχόμενο της επιστολής της Ένωσης Γονέων Δήμου Τρίπολης προς το ΥΠΕΠΘ υιοθέτησε πλήρως το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας στη συνεδρίαση της 4ης Σεπτ. 2007.  Περισσότερα...

 

 

 

 
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τις πυρκαγιές
Περισσότερα...

 

 

 

 
Κατανομή πιστώσεων για την δαπάνη μεταφοράς μαθητών
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη εγκρίθηκε η κατανομή πιστώσεων ύψους 3.550.000 ευρώ στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αργολίδας για την δαπάνη μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας.

Αναλυτικά η κατανομή των πιστώσεων έγινε ως εξής:

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας: 420.000 ευρώ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας: 900.000 ευρώ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας: 650.000 ευρώ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας: 830.000 ευρώ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας: 750.000 ευρώ

 

 

 

 
Περιοδείες ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Οι περιοδείες του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε διάφορες περιοχές του Νομού μας έχουν ως εξής:

* Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου από το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Κουντάνης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Κλείτορος, Τροπαίων και Ηραίας.

* Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Σωτήρης Καλούδης και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Β. Κυνουρίας, Τυρού, Λεωνιδίου και την Κοινότητα Κοσμά.

 

 

 Εκτός Αρκαδίας

Βυζαντινός μουσικός πολιτισμός
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Η Παιανία θα φιλοξενήσει το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός», που διοργανώνεται:

* με την επιστημονική διεύθυνση του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών Πανεπιστημίου Pittsburgh),

* με τη συμβουλευτική συνδρομή και το συντονισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE)

* με τη χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Παιανίας, και

* με την αναγνώριση των Ελληνορθόδοξων Αρχιεπισκοπών Ελλάδος, Κύπρου, Πολωνίας, Αμερικής, Αυστραλίας, Κρήτης και των Μητροπόλεων Τορόντο (Καναδά) και Πίτσμπουργκ.

Η υποδοχή των συνέδρων θα γίνει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης με ποιητική εσπερίδα αφιερωμένη στο έργο «Μάρκος ο Ευγενικός» του Γιάννη Κουτσοχέρα (θεατρική ανάγνωση της Μαρίας Παπακωνσταντίνου) και έκθεση ζωγραφικής με
θέμα «Στο πνεύμα του ιερού» με έργα των: Αμαλίας, Δούκισσας Βαριά, Πήτερ Βιτάλε, Κυριάκου Δεμπόνου, Μίτο Δημητρόφ, Στρατή Δούκα, Θόδωρου Δρίτσα,
Τάσου Λουκά, Τάκη Μάρθα και Αγγελικής Τσεβά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από 11-14 Σεπτεμβρίου στο πανεπιστημιακό κέντρο Α.Ι.Τ., προσφοράς του Πέτρου Κόκκαλη.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μουσικο-θρησκευτική γιορτή στο ιστορικό ναϊδριο(17ου αιώνα) του Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου της Παιανίας και θα ακολουθήσει η δεξίωση της λήξης του Συνεδρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Αλέξανδρου Πηλιούνη, όπου και θα αναγορευθούν Αντεπιστέλλοντα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης όλοι οι ξένοι σύνεδροι.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα συνοδεύσουν μουσικά προγράμματα της Δημοτικής Χορωδίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής (Βυζαντινής και Δημοτικής) Παιανίας υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Μάρκου και της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών υπό την διεύθυνση του Γιώργου Χατζηχρόνογλου.
Επίσης στο πρόγραμμα φιλοξενίας των συνέδρων περιλαμβάνονται και επισκέψεις στα φυσικά, πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία των Μεσογείων.

Στο Συνέδριο θα ακουστούν θέματα των ενοτήτων:

Εκκλησιαστική Μελουργία και Ποίηση της όπου Γης Ελληνορθοδοξίας, Εκκλησιαστική Μελουργία και Ποίηση των Βαλκανίων και της Ρωσίας, Η Εκκλησιαστική Μουσική ως θέμα της Χριστιανικής Αρχαιολογίας, Εκκλησιαστικοί Μουσικοί Κώδικες, Βυζαντινή Υμνογραφία – Μελουργία, Βυζαντινή Μουσικολογία, Φιλοσοφία και Θεολογία της Βυζαντινής Μουσικής, Κοινωνιολογία της Βυζαντινής Μουσικής, Διαχρονικές και Διεθνικές Επιδράσεις της Βυζαντινής Μουσικής, Η «κατά κόσμον» μουσική στο Βυζάντιο, Η Βυζαντινή Μουσική και η Ενότητα των Τεχνών στην υπηρεσία της Λατρείας, Βυζαντινή Ψαλτική Τέχνη, Σχέσεις Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής – Βυζαντινής Μουσικής – Δημοτικού Τραγουδιού και Ο Εθνολαογραφικός χαρακτήρας της Βυζαντινής Ασματωδίας.

Θα εκπροσωπηθούν, με εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς μελετητές, οι χώρες: Η.Π.Α., Ρωσία, Αυστραλία, Φινλανδία, Δανία, Ρουμανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Τουρκία και Λίβανος.

Η διοργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου:
 ο Καθηγητής Νίκος Γιαννουκάκης, η ζωγράφος Αμαλία, ο πρωτοψάλτης Μανώλης Χατζημάρκος και ο ποιητής Ευάγγελος Ανδρέου.

(Σημ. Νίκος Γιαννουκάκης: Καθηγητής Παθολογίας -Μοριακή Ιατρική Επέμβαση- του Πανεπιστημίου Pittsburgh, Οργανωτικός Σύμβουλος του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας, Χοράρχης της Μητρόπολης Pittsburgh.
Αμαλία (Παρασκευοπούλου): Ζωγράφος (ΑΣΚΤ Αθηνών, ENSBA Παρισιού). Διοικητικός Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.
Μανώλης Χατζημάρκος: Πρωτοψάλτης, Χοράρχης, Μουσικοπαιδαγωγός. Πρ. Καθηγητής Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ευάγγελος Ανδρέου: Συγγραφέας (Αισθητικός της Τέχνης και ποιητής), Αντεπιστέλλον Μέλος, στην Τάξη των Γραμμάτων, της Accademia Internazionale del Verbano, πρ. Καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα