Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 7-9-2007

 

 

 

 
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή «ΘΗΣΕΑ»
Υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη πραγματοποιείται τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, η 14η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με θέματα ημερήσιας διάταξης:

– Πορεία υλοποίησης Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»
– Οριστικές εντάξεις έργων, μελετών, ενεργειών του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»
– Τροποποίηση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»

 

 

 

 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Επί τόπου στα αντιδιαβρωτικά έργα η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη που εκτελούνται στην Αρκαδία.

Στις Αραχαμίτες, του Δήμου Βαλτετσίου, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη με υπηρεσιακούς παράγοντες, επέβλεψε τα αντιδιαβρωτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δασικές εκτάσεις εντός της λεκάνης απορροής του Αλφειού ποταμού.

Η Γενική Γραμματέας δήλωσε: «Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αντιδιαβρωτικής προστασίας από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και την Αυτοδιοίκηση.

Επελέγησαν τα κρίσιμα σημεία επέμβασης για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική προστασία στις πληγείσες περιοχές και ήδη εξειδικευμένοι δασεργάτες, οι οποίοι θα τριπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες με ικανό αριθμό μηχανημάτων εργάζονται στα επικίνδυνα σημεία.

Παράλληλα, στην Αρκαδία είναι σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, στον χείμαρρο Ξερίλα και στους παράπλευρους χειμάρρους, οι οποίοι απολήγουν στον Αλφειό ποταμό σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαλαισίας.

Επίσης, στην πληγείσα περιοχή της Μεσσηνίας είναι σε εξέλιξη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Νέδοντα της Καλαμάτας και Άρι και αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή Πηγών Ταϋγέτου με υλοτόμηση καμένης ξυλείας και κατασκευή ξυλοφραγμάτων και κορμοδεμάτων.

Στην Κορινθία εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο χείμαρρο Ξηριά στο Χιλιομόδι, ενώ τέλος εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη στη Λακωνία».

 

 

 

 
Εργασίες στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο
Από την αρχή της εβδομάδας η Διεύθυνση Συντήρησης Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιεί εργασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου (ΕΟΔ), για τη βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στους οδικούς άξονες Τριπόλεως-Καλαμάτας, Καλαμάτας-Σπάρτης (Ταΰγετος) και Ίσθμια-Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (περιοχή Δήμου Σολυγείας).

 

 

 

 
Έτοιμος ο Αστέρας για Πύργο
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της εβδομάδας, αφού ο Αστέρας θα μεταβεί αύριο το πρωί στον Πύργο, όπου θα συμμετέχει στο Τουρνουά Αλληλεγγύης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο στις 8 μ.μ. ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ενώ την Κυριακή θα παίξει με έναν εκ των Πανηλειακού, Παναχαική.

Στη σημερινή προπόνηση και μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι παίκτες του Πάουλο Κάμπος επιδόθηκαν σε κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα και έπαιξαν «οικογενειακό διπλό»

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
18.00 Πανηλειακός-Παναχαική
20.00 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
18.00 Μικρός τελικός
20.00 Μεγάλος τελικός

Οι τιμές των εισιτηρίων στα παιχνίδια του Πύργου ανέρχονται στα δέκα ευρώ και τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 6/9/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα