Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 5-9-2007

 

 

 

 
Καταγραφή των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκε από τα κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια στις περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες περιοχές.

Από την καταγραφή διαπιστώθηκε ότι συνολικά 847 κατοικίες και στους οκτώ Νομούς υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ άλλες 672 κατοικίες έχουν υποστεί μερική καταστροφή και κρίθηκαν επισκευάσιμες.
Επίσης, ολική καταστροφή έχουν υποστεί 41 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 817 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων. Μερική καταστροφή υπέστησαν 19 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 544 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων.

Τα αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό έχουν ως εξής:

α. Νομός Αρκαδίας

Κατοικίες: Συνολικά 185 κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 110 μερική καταστροφή.
Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: Έξι (6) κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και τρία (3) μερική καταστροφή.
Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: 157 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 171 μερική καταστροφή. Περισσότερα...   Συγκ. πίνακας...

 

 

 

 
Αποτελέσματα σκακιστικού τουρνουά που έγινε στο Αστρος
Ο Σκακιστικός Όμιλος 'Αστρους Κυνουρίας με τη στήριξη της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. διοργάνωσε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία, το 3ο ανοικτό σκακιστικό τουρνουά ράπιντ, στο παράλιο 'Αστρος. Οι αγώνες έγιναν στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2007 με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 25 λεπτά ανά παίκτη με προσαύξηση 10 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση.

Το τουρνουά έγινε σε δύο κατηγορίες:
1η κατηγορία: Σκακιστές/σκακίστριες άνω των 12 ετών (ενήλικες και έφηβοι).
2η κατηγορία: Σκακιστές/ σκακίστριες κάτω των 12 ετών.

Ήταν αξιοσημείωτη η μεγάλη προσέλευση αθλητών και αθλητριών από Ομίλους (σωματεία) της Πελοποννήσου, αλλά και άλλα σωματεία νομού Αττικής.
Αναλυτικότερα, 54 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στο τουρνουά της
πρώτης κατηγορίας (ενήλικες-έφηβοι) και 42 παιδιά συμμετείχαν στο δεύτερο τουρνουά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Κύπελλα δόθηκαν στον πρώτο και πρώτη γενικής κατάταξης (περιφέρεια-τοπικό), στον πρώτο και πρώτη εφήβων κάτω των 18 ετών (περιφέρεια-τοπικό, στον 1ο / 1η παίδων κάτω των 12 ετών (περιφέρεια-τοπικό). Μετάλλια στον 1ο / 1η, 2ο/ 2η -3ο/ 3η για κάθε κατηγορία. Περισσότερα...


Περισσότερες φωτογραφίες >>>

 

 

 

 
Ομιλία Παναγοπούλου Γεωργίας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ

στους Συμπολίτες και Συμπολίτισσες της Αρκαδίας

ΠΕΜΠΤΗ 6-9-07 ώρα 8.30 μμ

στην Τρίπολη στο χώρο του Εκλογικού Κέντρου οδός Τάσου Σεχιώτη 39

 

 

 

 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Συνεχίζονται οι περιοδείες και συγκεντρώσεις της Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ σε διάφορες περιοχές του νομού.

Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007.
* Κλιμάκιο του ΚΚΕ το πρωί με επικεφαλή τον υποψήφιο βουλευτή Γούργαρη Γεώργιο θα περιοδεύσει στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.
* Στις 9:30π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, και στο Υγειονομικό.
* Ο Νίκος Τσακανίκας υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ θα περιοδεύσει την ίδια ώρα στην Περιοχή της Βλαχοκερασιάς.

Την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007.
* Περιοδεία στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα πραγματοποιήσει ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Στις 7:00π.μ. και 9:00π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ορυχείο Ψαθί και στον ΑΗΣ Β αντίστοιχα. Στην συνέχεια θα περιοδεύσει στην πόλη της Μεγαλόπολης. Στις 1:30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία του ΚΚΕ στην Τρίπολη.

Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
* Ο Δημήτρης Νικολάου και Νίκος Τσακανίκας θα επισκεφτούν το πρωί τη λαϊκή αγορά και στέκια νεολαίας της Τρίπολης.
* Το απόγευμα ο Νίκος Τσακανίκας θα επισκεφτεί τη περιοχή του Άστρους.

 

 

 

 
Δουλειά στο γήπεδο και φιλικά παιχνίδια
Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της εθνικής ομάδας, δίνει την ευκαιρία στον Πάουλο Κάμπος να δουλέψει ακόμα περισσότερα πράγματα στην προπόνηση με τους παίκτες του, αλλά και να κάνει φιλικά παιχνίδια, από τα οποία θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα έχει μία καλή ευκαιρία για να δει το βαθμό ετοιμότητας των παικτών του στα δύο φιλικά παιχνίδια του Αστέρα στο τουρνουά του Πύργου, με τον Ατρόμητο την πρώτη ημέρα και την Παναχαϊκή ή τον Πανηλειακό τη δεύτερη.

Σήμερα το πρωί εξ άλλου, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έκαναν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα και εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

Ο Πάουλο Κάμπος δεν υπολογίζει τους Μιλάνο, Φλάβιο, Ζεάν, με τους δύο τελευταίους να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας προκειμένου να είναι πανέτοιμοι στον αγώνα με την Ξάνθη, ενώ μπήκαν σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων οι Κουσκουνάς, Καρντόσο, Τσέζαρεκ και από τη Δευτέρα θα τους ακολουθήσουν οι Στρατάκης, Καλί.

Τέλος, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε με 2-1 τον Παγγορτυνιακό με τέρματα που σημείωσαν οι Φωτόπουλος και Ηλιόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα