Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 4-7-2007

 

 

 

 
Μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣΔΔΑ ενημερώνει ότι για αύριο Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή ( βαθμός επικινδυνότητας 4 ) στους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας.

Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς και παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Δήμους και τις Κοινότητες για τα παρακάτω :

- Να μεριμνήσουν για την σωστή λειτουργία ( έλεγχο-συντήρηση ) και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους ( υδροφόρες, βυτία κ.α. ).
- Να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση ( να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων.
- Να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ( ΧΑΔΑ ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

 

 

 

 
478 σχέδια φυτικής παραγωγής για τους γεωργούς της Πελοποννήσου
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006 του Μέτρου 2.1.5 «Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις κύριας παραγωγικής κατεύθυνσης φυτικής παραγωγής εφαρμογής 2005» ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις των αποφάσεων ένταξης από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη.

Πρόκειται για 478 σχέδια βελτίωσης φυτικής παραγωγής συνολικού ποσού 39 εκατ. ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 18,9 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΠΑΑΥ και συγκεκριμένα:
332 σχέδια βελτίωσης φυτικής παραγωγής με επιχορήγηση δημοσίου 40 και 50% χρηματοδοτούνται από ΕΠΑΑΥ συνολικού κόστους 26,6 εκατ. ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 12,3 εκατ. ευρώ και 146 σχέδια από το ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού κόστους 12,3 εκατ. ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 6,6 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις των σχεδίων βελτίωσης και ξεπερνούσαν το διαθέσιμο προϋπολογισμό της προκήρυξης κατά 16,2 εκατ. ευρώ, κατεβλήθη τεράστια προσπάθεια και τελικά διασφαλίστηκαν οι πόροι για τη χρηματοδότησή τους.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα με έργα ουσίας. Πριν λίγους μήνες με την αύξηση των δικαιούχων σχεδίων βελτίωσης φυτικής παραγωγής είχαμε δεσμευτεί δημόσια για την εξασφάλιση των επιπλέον πόρων 16 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αγρότες για τις επενδύσεις τους στη γεωργία.

Έτσι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενισχύουν συνολικά 1.224 αγρότες με προϋπολογισμό 88,1 εκατ. ευρώ και επιχορήγηση δημοσίου 43,4 εκατ. ευρώ.

Είναι πλέον σαφές ότι με την Περιφερειακή Πολιτική που υλοποιεί τον Κυβερνητικό στόχο στήριξης του Αγροτικού Τομέα, τονώνεται η επιχειρηματικότητα του πρωτογενή τομέα, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και προοπτική»

 

 

 

 
Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε
Στην συγκρότηση του προσωρινού Δ.Σ σε σώμα προχώρησαν οι μέτοχοι της υπό σύσταση εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. δίνοντας την πολιτική εντολή και εξουσιοδότηση στον κ.Ταγαρά Νίκο Νομάρχη Κορινθίας για την ολοκλήρωση διαδικασιών σύστασης της εταιρείας εκλέγοντας τον ομόφωνα Πρόεδρο του Δ.Σ. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας κ.Μπαρούτσας Γεώργιος Δήμαρχος Τρικολόνων και μέλος του προεδρείου ο κ. Τσιλογιάννης Αλέξανδρος Αντιπρόεδρος του Πελοπόννησος και εκπρόσωπος των Αναπτυξιακών εταιρειών.
Στην σημαντική αυτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 04/07/07 στα γραφεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας παραβρέθηκαν: Περισσότερα...

 

 

 

 
Υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση της Ε.Ο Χάνια-Κροκεές-Μονεμβάσια
Σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Χάνια-Κροκεές-Μονεμβάσια από ΧΘ 23+500 έως 25+600 και από ΧΘ 30+540 έως ΧΘ 35+500» 4.907.217,74 ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. Πελοποννήσου τον Ιανουάριο του 2007 με συνολικό προϋπολογισμό 8.500.000 ευρώ και στην εργολαβία προβλέπεται η βελτίωση-κατασκευή της Εθνικής Οδού Χάνια-Κροκεές-Μονεμβάσια στα προαναφερόμενα υποτμήματα, συνολικού μήκους 7.060 μέτρων, που αποτελεί βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου με τοπικές παραλλαγές για την ευθυγράμμιση των στροφών.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλοφοριακού κόμβου στην ΧΘ 33+406,33 που θα εξυπηρετεί τη σύνδεση προς τις βόρειες περιοχές (Απιδέα, Νιάτα κλπ).

Στα υπό δημοπράτηση οδικά τμήματα της Εθνικής Οδού, εφαρμόζεται διατομή με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 11,50 μέτρα και ασφαλτοστρωμένο πλάτος κυκλοφορίας 9,50 μέτρα, ενώ στον κλάδο του κόμβου εφαρμόζεται διατομή προσαρμοσμένη στον υφιστάμενο δρόμο σύνδεσης.

Αναλυτικότερα οι εργασίες που θα γίνουν είναι:
- Χωματουργικά
- Τεχνικά
- Οδοστρωσία
- Ασφαλτικά
- Σήμανση
- Ηλεκτροφωτισμός
- Φυτεύσεις

Οι εργασίες του έργου θα ολοκληρωθούν σε 600 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη μιλώντας για το έργο αυτό δήλωσε «Η υλοποίηση στόχων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της πολιτείας και συνάδουν απόλυτα με την επιδίωξη μας για σύγχρονες υποδομές»

Για το συγκεκριμένο έργο η Γενική Γραμματέας είπε ότι «είναι ένα έργο ουσίας για τη Νότια Λακωνία και έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του δρόμου, του οποίου τα υπάρχοντα γεωμετρικά χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα δυσμενή.

Με την ολοκλήρωση του έργου, επιτυγχάνεται η ασφαλής και ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών προς τα θέρετρα και τους αρχαιολογικούς χώρους της ΝΑ Λακωνίας.
Παράλληλα, θα υπάρξει σημαντική ωφέλεια για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, όσον αφορά στη διακίνηση των προϊόντων τους προς τις αστικές αγορές.

Ας σημειωθεί δε, ότι με το ήδη χρηματοδοτούμενο και κατασκευαζόμενο τμήμα της παράκαμψης της Μακρυνάρας, αποδίδεται μία σημαντική οδική παρέμβαση 12 χιλιομέτρων στη Νότια και Ανατολική Λακωνία, η οποία συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της»

 

 

 

 
Αύριο η «πρώτη» του Αστέρα
Διακοπές τέλος για τους παίκτες του Αστέρα, αφού αύριο το πρωί (9π.μ) έχουν την πρώτη τους συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της ομάδας, όπου και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει της νέας σαιζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Αύριο το απόγευμα (6.30 μ.μ.) εξ άλλου, θα γίνει η «επίσημη πρώτη» της ομάδας με τον καθιερωμένο αγιασμό της ομάδας στο γήπεδο, ενώ στη συνέχεια όλοι οι παίκτες θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Την Παρασκευή εξ άλλου οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα κάνουν εργομετρικές μετρήσεις.

Οι προπονήσεις της ομάδας θα γίνονται στο γήπεδο του Αστέρα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Καρπενήσι για τρίτο στη σειρά χρόνο.

Στην Τρίπολη βρίσκεται από σήμερα, ο προπονητής της ομάδας Πάουλο Κάμπος, ενώ οι περισσότεροι παίκτες από το φετινό ρόστερ βρίσκονται ήδη στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα