Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 3-9-2007

 

 

 

 
Αστέρας-Λάρισα 0-1
Η ατυχία ήταν αυτή που κόστισε στον Αστέρα τη νίκη στο ιστορικό του ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα με την Κυπελλούχο Ελλάδας Λάρισα. Ο Αστέρας ηττήθηκε 1-0 στο κατάμεστο από 5.500 φιλάθλους γήπεδό του από τη Λάρισα, που αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά στο τέλος ήταν αυτή που… χαμογέλασε και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Αστέρας στη διάρκεια της εβδομάδας είδε τα πρώτα δείγματα της ατυχίας του, όταν τραυματίστηκαν οι Φλάβιο, Ζεάν, Μιλάνο, Καλί που σε συνδυασμό με τους παίκτες που αντιμετώπιζαν από νωρίτερα πρόβλημα τραυματισμών (Κουσκουνάς, Στρατάκης, Τσέζαρεκ, Καρντόσο) δημιουργούσαν επιπλέον προβλήματα εν όψει της πρεμιέρας.

Στον αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τη Λάρισα και η ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι χαρακτηριστικότερες φάσεις μπροστά από το τέρμα του Κοτσόλη ήταν οι παρακάτω:
Στο 16' κάθετη μπαλιά του Ζουντί, ο Ιωάννου μπήκε στη μεγάλη περιοχή, καθυστέρησε όμως να σουτάρει με αποτέλεσμα να τον σταματήσει ο Σαρμιέντο.

Στο 21' ο Λαδάκης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Ροτζέριο, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του τερματοφύλακα, πλάσαρε λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και σε σέντρα του Λαδάκη, ο Ζουντί έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Σε αυτό το διάστημα, η Λάρισα είχε μία φάση στην επίθεση, όταν στο 38' καλοχτυπημένο φάουλ του Φωτάκη απέκρουσε. ο Συμεωνίδης

Ακόμα και μετά το γκολ της Λάρισας, ο Αστέρας έπαιξε με πάθος και ενθουσιασμό, πίεσε την αντίπαλη ομάδα, ανέβασε την απόδοσή του και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να φτάσει τουλάχιστον στο βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 77' ο Ζουντί πέρασε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ιωάννου μπήκε στο μεγάλη περιοχή της Λάρισας, πλάσαρε τον Κοτσόλη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Στο 85' ήταν η σειρά του Κοτσόλη να κάνει την απόκρουση του αγώνα, παραχωρώντας εντυπωσιακά κόρνερ στο δυνατό σουτ του Φιλομένο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 75ο λεπτό, όταν ο Κατσιαρός μπήκε στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, έκανε σέντρα-σουτ, ο Συμεωνίδης απέκρουσε και στο «ρημπάουντ» ο Αλεξάνδρου από το ύψος της μικρής περιοχής σημείωσε το παρθενικό του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παμπορίδης (Κιλκίς).
Αστέρας: Συμεωνίδης, Λαδάκης, Μοσχογιάννης, Ματσάντο, Λαζαρίδης, Μασάρα, Κανακούδης (77' Πουρτουλίδης), Ροτζέριο, Ζουντί (77' Παντελιάδης), Φιλομένο, Ιωάννου.
Λάρισα: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Σαρμιέντο (30' Κλέιτον), Φωτάκης, Καλαντζής (59' Κόζλει), Μπακαγιόκο (78' Βενέτης), Κατσιαρός.

Ενός λεπτού σιγή

Μετά από απόφαση της Super League κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για να αποδοθεί ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα

Γιώργος Δώνης (προπονητής Λάρισας): «Κατ' αρχήν εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους μας, καθώς ξεκινήσαμε με μία αναβολή βέβαια λόγω των τραγικών γεγονότων και καταλαβαίνουμε ότι δεν γινόταν διαφορετικά. Το γεγονός αυτό δεν μας αποσυντόνισε, παρά μείναμε συγκροτημένοι και ευτυχίσαμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο που παρότι νεοφώτιστος έδειξε ότι πρόκειται για μία υπολογίσιμη ομάδα.
Το ματς ήταν ισορροπημένο, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις στις δύο εστίες. Εμείς από την πλευρά μας, πήγαμε καλά σε θέματα τακτικής, αλλά επιθετικά ενεργοποιηθήκαμε ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.
Γι' αυτό άλλωστε και βάλαμε δεύτερο φορ, γεγονός που μας έδωσε ώθηση και ευτυχίσαμε μετά από μία πολύ ωραία ενέργεια να πετύχουμε το γκολ που μας έβγαλε νικητές από αυτή τη μάχη.
Δεν μπορούμε βέβαια να πούμε ότι προσφέραμε καλό θέαμα, αλλά είναι φανερό ότι είναι δύσκολο οποιαδήποτε ομάδα να βρει ρυθμό σε αυτή την περίοδο και ακόμη δυσκολότερο με τη συνεχόμενη αλλαγή προγραμματισμού. Για παράδειγμα, ειδικά για μας που παίζουμε και ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι πολύ κακό που αναβάλλεται το Σούπερ Καπ και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους».
Ο Αστέρας είχε ενθουσιασμό, αλλά και το άγχος της πρεμιέρας, κάτι που δεν επηρέαζε την δική μας την ομάδα, γεγονός που καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε. Όσο για την Μπλάκμπερν, επαναλαμβάνω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εκεί απ' όπου πήρα τα σπουδαιότερα εφόδια και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής και περιμένω πως και πως αυτούς τους δύο αγώνες έστω και αν οι αντίπαλοι είναι φαβορί».

Πάουλο Κάμπος (προπονητής Αστέρα): «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του Αστέρα, που με τη σημερινή τους παρουσία τους στο ιστορικό πρώτο παιχνίδι της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα γέμισαν το γήπεδο.
Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για την πολύ καλή τους απόδοση. Παίξαμε εναντίον της Κυπελλούχου Ελλάδας και μίας πολύ καλής ομάδας. Θεωρώ ότι αποδείξαμε πώς δικαιωματικά ανήκουμε στη Σούπερ Λίγκα.
Νομίζω πώς σήμερα δεν είχαμε τύχη, αφού ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και είχαμε ευκαιρίες, αλλά χάσαμε και πήραμε ένα καλό μάθημα.
Είμαι λυπημένος για την ήττα γιατί αξίζαμε άλλο αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια σε όλους και ελπίζω σε μία καλύτερη συνέχεια».

 

 

 

 
Αστέρας-Λάρισα 1-2 (νέοι)
Στοίχισε ο αιφνιδιασμός

Το κακό ξεκίνημα του αγώνα στοίχισε στον Αστέρα, αφού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Λάρισα προηγήθηκε 2-0 με αυτογκόλ του Τόκου στο 2ο λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με όμορφο πλασέ του Λύτρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Στη συνέχεια οι νέοι του Αστέρα ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, πίεσαν περισσότερο τη Λάρισα και γενικότερα ήταν ανώτεροι από την αντίπαλό τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι νέοι του Αστέρα δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να διεκδικήσουν και να φτάσουν στην ισοπαλία, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2 με τον Τροίρη στο 80ο λεπτό, με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λάρισας.
Πέντε λεπτά πριν το γκολ του Αστέρα, ο Μπαιμάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν «σταμάτησε» το πολύ δυνατό σουτ του Ηλιόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκριτζέπης.
Αστέρας: Λυμπερόπουλος, Τόκος, Πριόβολος, Τσουκάνι, Κουλούρης (46' Μπεντεβής), Τροίρης, Νέτζια (81' Γιαννόπουλος), Ζιούλης (46' Αναστ. Αποστολίδης), Αρδάμης (46' Ηλιόπουλος), Μπολμποτσάν, Γαβρ. Αποστολίδης.
Λάρισα: Μπαιμάκης, Όντος, Ζάγκος (76' Καραντέεφ), Νόνης, Πολύζος, Ραχωβίτης, Καραγιάννης, Μάγγος (81' Σπυρόπουλος), Λύτρας (63' Νούλας), Κοκομπέλης, Μπανούσης (68' Πηλιόπουλος).

 

 

 

 
Ισόπαλο το φιλικό
Παναργειακός-Αστέρας 1-1 (1-1)

Φιλικό παιχνίδι έδωσε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης παίζοντας στο Αργος με τον τοπικό Παναργειακό. Ο Βραζιλιάνος προπονητής της ομάδας Πάουλο Κάμπος χρησιμοποίησε τους ποδοσφαιριστές που δε χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα με τη Λάρισα (με εξαίρεση τους Παντελιάδη, Πουρτουλίδη που μπήκαν ως αλλαγή στον Κυριακάτικο αγώνα), δοκιμάζοντας διάφορα συστήματα και σχήματα κατά τη διάρκεια του φιλικού.

Το τελικό 1-1 δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού ο Αστέρας ήταν καλύτερος και η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά σε ένα φιλικό παιχνίδι όλοι οι προπονητές το μόνο που δεν κοιτάζουν είναι το αποτέλεσμα.
Στο 20ο λεπτό ο Παντελιάδης άνοιξε το σκορ με δυνατό ψιλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αιφνιδιάζοντας το Νικολάιδη.
Στο 40' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ταξιάρχη. Το πέναλτι κέρδισε ο Δρυμούρας που ανετράπη από το Χατζόπουλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα και να παραμείνει το 1-1 ως τελικό αποτέλεσμα.

Παναργειακός: Νικολαίδης (46' Κατσαούνης), Χαρίσης (75' Χριστόπουλος), Κουτσοδήμος (65' Παπαιωάννου), Αντωνιάδης (75' Παστούδης), Φίλης (46' Βόγλης), Ζώνας, Ταξιάρχης (46' Πλεμένος), Μανιάτης (46' Μπόμπος), Δρυμούρας (75' Νότης), Αγγελόπουλος (80' Ταμπούρης), Παπαγεωργόπουλος (60' Νάτσης).
Αστέρας: Αμπάρης (46' Αναστασόπουλος, 75' Λυμπερόπουλος), Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Χατζόπουλος, Μαρτίνα, Παντελιάδης (80' Ζιου), Πουρτουλίδης, Καρντόσο (80' Ηλιόπουλος), Μπολμποτσάν, Τροίρης, Αποστολίδης, έπαιξαν ακόμα οι νεαροί Καπόγιαννης, Πετρόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα