Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 31-8-2006

 

 

 

 
Αγροτουριστικός… «'Αθλος Ηρακλή»

Καινοτόμο Πρόγραμμα με άξονα τους «'Αθλους του Ηρακλή» προωθεί η «Αγροτουριστική Α.Ε.» στα πλαίσια Μελέτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί, επιχειρηματικοί και ιδιωτικοί φορείς.
Στόχος του Προγράμματος είναι:

- Η ανάδειξη, ενός ενιαίου τουριστικού πόρου, οριοθετημένου γεωγραφικά, συγκροτούμενου από τους 'Αθλους του Ηρακλή στην περιοχή Πελοποννήσου (Νεμέα, Λέρνα, Στυμφαλία, Αροανία, Κλειτορία), καθώς και
- η ανάδειξη των στοιχείων του μύθου του Αρχαίου Έλληνα ήρωα και των άθλων του.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί επίσης και στην ανάδειξη διεθνώς, όχι μόνο της «σωματικής ρώμης του ήρωα» αλλά και των ξεχωριστών διανοητικών ικανοτήτων του, στις οποίες έχουν καταλήξει και σχετικές επιστημονικές έρευνες.

Το ανωτέρω Πρόγραμμα πρόκειται να υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (Πρόγραμμα Π.Κ.Σ.Α.). Σχετική συνάντηση για τη συγκρότηση του Εταιρικού Σχήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αγροτουριστικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων δήμων και φορέων.

 

 

 

 
Στην Καβάλα η Γενική Γραμματέας

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα βρίσκεται στην Καβάλα, όπου θα συμμετέχει στη 15η σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της χώρας με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (1 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας θα μιλήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος με θέμα «Η Δημόσια Διοίκηση κοντά στον Πολίτη. Ο ρόλος των Περιφερειών δύο χρόνια μετά την 1η Σύνοδο στην Κομοτηνή-Προοπτικές με τη νέα προγραμματική περίοδο» Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ενώ η δεύτερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

 

 

 
Πέλοπας Κιάτου-Αστέρας Τρίπολης 0-0 (0-0)
Τέσσερα δοκάρια και «λευκή ισοπαλία»

Δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα της πρεμιέρας με το Μεσσηνιακό, ο Αστέρας έδωσε το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο Κιάτο με τον τοπικό Πέλοπα.

Το τελικό 0-0 ήρθε ως αποτέλεσμα, αφού η «τύχη γύρισε την πλάτη» στον Αστέρα σε τέσσερις περιπτώσεις, όταν μετά από προσπάθειες των παικτών του η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Πέλοπα.

Στο 33ο λεπτό και μετά από σέντρα του Παπαθανασίου από δεξιά, ο Αλαιν έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Παππά. Δώδεκα λεπτά αργότερα, μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Κλοκίδη η μπάλα βρήκε και πάλι το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 69ο λεπτό ο Παντελιάδης έκανε μία κούρσα από δεξιά, όπου πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Αναστασάκο, το σουτ του οποίου τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Ουσταγιάν.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα και μετά από κόρνερ του Παντελιάδη, ο Χατζόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους, αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πέλοπα.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Καρσιώτης.

Πριν την έναρξη του φιλικού παιχνιδιού, η διοίκηση του Πέλοπα Κιάτου τίμησε τον Αστέρα για την άνοδό του στη Β' Εθνική κατηγορία και τους ιδιοκτήτες της ομάδας κ.κ. Γιάννη Καυμενάκη, Δημήτρη Μπάκο για τη μεγάλη τους προσφορά στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπορούσαν να παραβρεθούν, τις πλακέτες πήρε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ Γιώργος Κριτσιδήμας.

Πέλοπας: Παππάς, Βράκας, Νίτας, Βελέντζας, Δόσης, Κοκορομίτης, Χρ. Γεώργαρης, Σπ. Γεώργαρης, Παραστατίδης, Μπούκης, Μπαρμπαρούσης, ενώ έπαιξαν ακόμα οι Ουσταγιάν, Παπαευθυμίου, Πασχάλης, Κακογιάννης, Μαρουλιανάκης, Σιγάλας, Παπαδάτος, Πετούμενος.

Αστέρας: Λυμπερόπουλος, Παπαθανασίου, Κανακούδης, Καλογιαννίδης, Λαζαρίδης, Πουρτουλίδης, Λουντάλα, Τσουκαλίδης, Ζουντί, Κλοκίδης, Αλαιν, ενώ έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Παπαδόπουλος, Αναστασάκος, Ροζάριο, Λαδάκης, Μασάρα, Σέζαρ, Χατζόπουλος, Ιωάννου, Παντελιάδης.

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Παγγορτυνιακός 2-0 (0-0)
Κέρδισαν οι έφηβοι

Η εφηβική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την ανδρική ομάδα του Παγγορτυνιακού με 2-0 αποδίδοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Το σκορ άνοιξε στο 60ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Φωτόπουλος, ενώ ο Ηλιόπουλος στο 75' διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα με κοντινό πλασέ και αφού πρώτα πέρασε και τον τερματοφύλακα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκριτζέπης.
Αστέρας: Ψυχογιός, Πριόβολος, Ματθαίος, Κουλούρης, Αναγνωστόπουλος, Βλαχοκυριάκος, Τσουκάνι (62' Ζούλης), Φωτόπουλος, Πετρόπουλος, Μέλλος (70' Ηλιόπουλος), Μπαρουτσάκης.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα