Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 29-12-2006

 

 

 

 
Απάντηση Περιφέρειας Πελ/σου σε δημοσίευμα
Σχετικά με τα αναγραφόμενα στην επιστολή του Ευρωβουλευτού κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στον Τύπο και που αναφέρεται στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τριπόλεως για την πλημμελή αντικατάσταση μπαρών, την αντικατάσταση της πινακίδας προς Σπάρτη, την συντήρησης πρασίνου του μεσαίου διαζώματος και την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, η Γενική Δ/νση Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τριπόλεως και η συντήρηση του ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην αρμοδιότητα της ΔΕΣΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά στην Ειδική Υπηρεσία Διεύθυνσης Έργων Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων (ΕΥΔΕ/ΣΑ) που ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συνεπώς, η παραπάνω επιστολή δεν αφορούσε τη ΔΕΣΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά την ΕΥΔΕ/ΣΑ, η οποία πολλά χρόνια τώρα έχει την πλήρη ευθύνη για τη συντήρηση του συγκεκριμένου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ενημερώσει την ΕΥΔΕ/ΣΑ για την κατάσταση του δρόμου επανειλημμένως, τόσο με επιστολές της (έγγραφα) όσο και τηλεφωνικά.

Ενημερωτικά δε, θα πρέπει να πούμε ότι στο τμήμα αυτό του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τριπόλεως, η έχουσα την αρμοδιότητα ΕΥΔΕ/ΣΑ έχει παρέμβει επανειλημμένα κατά το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα με εργασίες όπως:
Με τη συντήρηση-χρωματισμός των ιστών του οδοφωτισμού, την αντικατάσταση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμιση κλπ.

Επιπρόσθετα δε, η συντήρηση του Αυτοκινητόδρομου θα αποτελέσει υποχρέωση της σύμβασης παραχώρησης, που ανατίθεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2007 από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, όπως επανειλημμένως έχει αναφερθεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Δυστυχώς, ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι αν είχε απευθυνθεί θα είχε ενημερωθεί πλήρως για όλα όσα αναφέρει στην επιστολή του.

Παράλληλα, θα είχε ενημερωθεί επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 780 έργα και δράσεις και η απορρόφηση του Γ’ ΚΠΣ από 9,2% που ήταν τον Απρίλιο του 2004 σήμερα βρίσκεται στο 56%

 

 

 
Αποτελέσματα 25ου τουρνουά Χριστουγέννων παίδων "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ"
29-12-06 πρωί

ΑΡΗΣ - ΕΡΜΗΣ 49-74
ΚΡΟΝΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ 30-55
ΔΙΑΣ - ΟΥΡΑΝΟΣ 37-46
ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΙΚΑΡΟΣ 64-63

Στατιστικά >>>

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα