Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 28-10-2006

 

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννενα 1-0 (1-0)
Επιστροφή στις νίκες σε ζωντανή μετάδοση

Μπροστά σε 3.500 φιλάθλους του, που δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα χάρη στο γκολ του Πατρίκ Ζουντί, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες, μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες..
Ο Αστέρας έλεγξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο αν οι παίκτες του ήταν πιο ουσιαστικοί στο τελείωμα των φάσεων, θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει πολύ νωρίτερα τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Όπως και στο νικηφόρο αγώνα της πρεμιέρας με το Μεσσηνιακό, έτσι και στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα το «χρυσό γκολ» σημειώθηκε στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτή τη φορά σκόρερ δεν ήταν ο Τσουκαλίδης, αλλά ο Πατρίκ Ζουντί, που πλάσαρε όμορφα τον Τόλιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Προηγήθηκε μπαλιά του Παπαθανασίου στον Ιωάννου, άψογο κοντρόλ του δεύτερου και γρήγορη πάσα στην πλάτη της άμυνας στον σκόρερ.
Το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε πολλές συγκινήσεις και δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Από τον ΠΑΣ Γιάννενα ξεχώρισε το δυνατό σουτ του Καζναφέρη στο 19ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Συμεωνίδης.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό από ότι στο πρώτο, αφού ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα Νίκος Αναστόπουλος ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επίθεσή του, με αποτέλεσμα να γίνει πιο θεαματικό το παιχνίδι.

«Με το καλημέρα» της επανάληψης, ο Τσουκαλίδης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Τόλιου.
Στο 62' ο Κοντογουλίδης έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Συμεωνίδης με καλή τοποθέτηση, έπεσε στη γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα, δυνατό χτύπημα φάουλ του Σαιτιώτη απέκρουσε και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ροζάριο έκανε μία επέλαση περνώντας όποιον αμυντικό του ΠΑΣ βρήκε μπροστά του, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Τόλιος.

Στο 71' ο ΠΑΣ ξαναβγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και μετά από σέντρα του Παέζ, η κεφαλιά του Κοντογουλίδη (από πλάγια θέση) έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Αστέρα.
Στο 77' Ντομορό-Παέζ άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, ο Ντομορό μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Συμεωνίδης. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Κοντογουλίδη-Σαιτιώτη να συνεργαστούν, αλλά το δυνατό σουτ του πρώτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε και πάλι ο Συμεωνίδης.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στον Αστέρα, που έχασε τρεις καταπληκτικές ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα το δείκτη του σκορ και να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα»
Στο 84ο λεπτό ο Παπαδόπουλος βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Ιωάννου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλαιν σούταρε πολύ δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τόλιος παρεχώρησε κόρνερ κάνοντας εκπληκτική απόκρουση.
Στο 90' ο Παπαθανασίου έκανε μία εκπληκτική ατομική ενέργεια, όταν πήρε τη μπάλα από το κέντρο, πέρασε πέντε αμυντικούς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Τόλιος.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Αστέρα, που αύξησε ακόμα περισσότερο το αήττητο σερί που έχει στην έδρα του σε αγώνες πρωταθλήματος. Ο Αστέρας θα συμπληρώσει σε λίγες ημέρες πέντε χρόνια από την τελευταία του ήττα στο γήπεδό του και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα έμεινε αήττητος για 70ο στη σειρά αγώνα!

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα θεωρείται –και είναι- ιστορικό για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και κατά επέκταση για τον Αρκαδικό αθλητισμό. Σε μία ιστορική ημερομηνία, όπως είναι η 28η Οκτωβρίου, ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Αστέρα με τον ΠΑΣ Γιάννενα μεταδόθηκε «ζωντανά» από το κρατικό κανάλι (ΕΡΤ 3) με έξι κάμερες.
Για πρώτη φορά το κρατικό κανάλι (σε πανελλήνια εμβέλεια) «έβγαλε» σε ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικό αγώνα από την Τρίπολη και αυτό σίγουρα ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις «μετοχές» του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φλαμπούρης (Αθηνών), ενώ αποβλήθηκε στο 50ο λεπτό από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα ο προπονητής της ομάδας Νίκος Αναστόπουλος.

Αστέρας: Συμεωνίδης, Παπαθανασίου, Μίχος, Καλογιαννίδης, Σέζαρ, Τσουκαλίδης, Εμεράν, Ζουντί (61' Ροζάριο), Πουρτουλίδης (51' Παπαδόπουλος), Κλοκίδης (71' Αλαιν), Ιωάννου.
ΠΑΣ Γιάννενα: Τόλιος, Ντάσιος (78' Μπελά), Κούσας, Κατερίνης, Ντέκαμπς, Τάτσης, Καζναφέρης, Μιχαλόπουλος (65' Πάεζ), Σαιτιώτης, Μήτσης (46' Κοντογουλίδης), Ντομορό.

 

 

 
Δηλώσεις μετά το παιχνίδι
Αναστόπουλος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννενα): «Είναι φανερό από το παιχνίδι ότι η διακοπή του πρωταθλήματος μας επηρέασε. Δεν είχαμε καμία σχέση με τα παιχνίδια με τον Αγροτικό Αστέρα και τον Εθνικό Αστέρα. Βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα και είναι φανερό πώς η διακοπή του πρωταθλήματος μας έβγαλε εκτός ρυθμού.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες ήταν ισοδύναμες και ήταν φανερό ότι όποια ομάδα έβαζε πρώτη γκολ θα κέρδιζε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε κάπως την απόδοσή μας, παίζοντας περισσότερο με τρεις και τέσσερις κυνηγούς, είχαμε κάποιες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν όμως με ανορθόδοξο τρόπο, με αποτέλεσμα να είμαστε ανοικτοί στην άμυνα και σε 2-3 ξαφνικές αντεπιθέσεις και παρά το γεγονός ότι ήμασταν κάτοχοι της μπάλας, ο Αστέρας δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παιχνίδι με παιχνίδι να ξαναβρούμε τη φόρμα μας. Θα δώσω συγχαρητήρια στον Αστέρα για τη νίκη του και θα πω μπράβο στον κόσμο που ήρθε να μας δει από τα Γιάννενα.
Το πρωτάθλημα έχει δρόμο πολύ και δε σημαίνει τίποτα μία νίκη ή μία ήττα. Προχωράμε και είμαστε πάντα μέσα στο στόχο»

Παπακώστας (προπονητής ΑστέραΤρίπολης): «Για μας ήταν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα. Θα συμφωνήσω πώς στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Καταφέραμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, ενώ στην άμυνα δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Είχαμε όμως ένα νεκρό διάστημα 10-15 λεπτών στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να δημιουργήσουμε 1-2 ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογικό να βγει μπροστά ο ΠΑΣ για να ισοφαρίσει. Κάναμε κάποιες αλλαγές, βάλαμε κάποιους επιθετικούς για να παίξουμε την κόντρα επίθεση. Καταφέραμε να παίξουμε την κόντρα, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ.
Σήμερα, ήταν η συνέχεια της προηγούμενης καλής εμφάνισης με τον Πανθρακικό, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πώς τα περιθώρια βελτίωσης αυτής της ομάδας είναι ακόμα μεγαλύτερα. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο βοηθώντας με τη σειρά του την ομάδα. Ξεχνάμε αυτή τη νίκη, περνάει πλέον στο παρελθόν και συνεχίζουμε τη δουλειά μας βλέποντας το επόμενο παιχνίδι.
Να ευχηθώ στον ΠΑΣ Γιάννενα και τον κ. Αναστόπουλο να έχουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να κάνουν πράξη τους στόχους τους. Μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ γνωρίζουμε πολύ καλά που πρέπει να βρίσκεται»

Παπαθανασίου (παίκτης Αστέρα Τρίπολης): «Από την πλευρά μας, είμαστε όλοι χαρούμενοι για τη σημερινή νίκη. Ξέραμε πώς θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα.
Θέλω να σταθώ στη βοήθεια του κόσμου από την αρχή της χρονιάς. Μπορεί σε μερικά παιχνίδια η ομάδα να μην έφερε τα αποτελέσματα που όλοι θα θέλαμε. Ο κόσμος απέδειξε πώς είναι δίπλα μας.
Είμαστε μία νέα ομάδα με έναν καινούργιο προπονητή. Πιστεύω πώς σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και η δουλειά μας θα φανεί στο μέλλον.
Όσον αφορά τα γκολ που δε βάζουμε, νομίζω πώς το πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις τα γκολ. Είναι θέμα χρόνου να μπουν τα γκολ. Σίγουρα όλοι μας, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς»

Συμεωνίδης (παίκτης Αστέρα Τρίπολης): «Είναι πολύ σημαντικό πώς σήμερα κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα έπαιξε με ψυχή, με πάθος και ήρθε η πολυπόθητη νίκη. Όλοι μαζί σα μια γροθιά, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και φτάσαμε στο στόχο μας. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Το ότι κερδίσαμε τον ΠΑΣ Γιάννενα δε σημαίνει πώς πήραμε το πρωτάθλημα. Είναι βέβαια μία σημαντική νίκη. Βλέπουμε παιχνίδι-παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας»

 

 

 
Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ
Μετά τη διακοπή λόγω εκλογών και Εθνικής εορτής ξαναξεκινά το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ. Το πρόγραμμα δίνεται από συνάντηση των αρχηγών των ομάδων, που μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να παίζει και ένας βοηθός διαιτητής μαζί με τον πρώτο διαιτητή στα ματς της πρώτης φάσης. Ο βοηθός διαιτητής θα υποδεικνύεται από τις συμμετέχουσες ομάδες.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα