Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 28-9-2006

 

 

 

 
Ειδικό εποχικό βοήθημα από τον Ο.Α.Ε.Δ.
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αρχίζει και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου 2006 η διαδικασία καταβολής του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον Ο.Α.Ε.Δ. στις κατηγορίες των εργαζομένων που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του νόμου 1836/89. Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν εργασία στην Ελλάδα, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα τα οποία αναφέρονται στο νόμο 1836/89 (βλ. σχετικό πίνακα).
Επίσης, συνταξιούχοι οι οποίοι κατά το έτος 2005 άσκησαν ένα από τα επαγγέλματα του άρθρου 22 του νόμου 1836/89 και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2006, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ολοκλήρωση διαδικασίας αξιολόγησης των φακέλων ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη στο πρόγραμμα των «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» του ’ξονα 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης-Ανασυγκρότηση Υπαίθρου 2000-2006 για το έτος 2006.

Κατατέθηκαν συνολικά 227 φάκελοι υποψηφιότητας και η Γνωμοδοτική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε ότι εντάσσονται 217 και κρίθηκε ένας επιλαχών, ενώ εννέα φάκελοι απορρίφθηκαν.

Οι πιστώσεις που διατέθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέρχονται στα 3.700.000 ευρώ και επαρκούν για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω υποψηφίων. Οι οριστικές αποφάσεις έγκρισης και απόρριψης θα ληφθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε δήλωση της η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανέφερε «Η στήριξη του αγροτικού τομέα και των νέων αγροτών αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και την Περιφέρειας μας. Κατά το 2005 ενισχύθηκαν 524 Νέοι Αγρότες με συνολικό προϋπολογισμού 8.787.000 ευρώ, ενώ για το 2006 αποστέλλονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 217 Νέοι Αγρότες, οι οποίοι θα ενισχυθούν με 3.700.000 ευρώ».

 

 

 
Ξεκινάει το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ
 Οι πρώτες 4 αγωνιστικές έχουν ήδη αποφασιστεί και ξεκινάνε από την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Οι ομάδες στο πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν είναι 9. Αυτές είναι: 1. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 2. ΥΠ. ΔΗΜΟΥ 3. ΘΕΜΙΣ 4. ΔΕΗ 5. BEEEP 6. BODY ART 7. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 8. ΔΙΚ. ΦΥΛΑΚΕΣ 9. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
 
Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης.
Το πρωτάθλημα είναι υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δ. Τρίπολης.
 

 

 
7ο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας
Νέα δεδομένα, μια μικρή επανάσταση, δημιουργούν στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας τα νέα «έξυπνα stent», τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εκλύουν πολλά φάρμακα σε διαφορετικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να μηδενίζουν σχεδόν την επαναστένωση των αρτηριών!!!
Αυτό τόνισε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το 7ο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα 29 με 30 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης. Περισσότερα...
 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για το ΙΚΑ
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή στις 27 Σεπτεμβρίου 2006, προς τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας καταγγέλλοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής που παρουσιάστηκαν με τη μετεγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας της Νομαρχιακής Μονάδας ΙΚΑ Τρίπολης. - Πολυϊατρεία ΙΚΑ. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα