Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 26-9-2006

 

 

 

 
Την Κυριακή θα γίνει η μεταφορά της εικόνας στην Ιερά Μονή Έλωνας
Στις 11.00 το πρωί την Κυριακή θα γίνει η μεταφορά της εικόνας στην Ιερά Μονή Έλωνας. Προηγουμένως θα έχει γίνει πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα συμμετέχουν μητροπολίτες με καταγωγή από την Αρκαδία, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου. Την εικόνα θα μεταφέρουν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Εν τω μεταξύ  ο 28χρονος Ρουμάνος, που ομολόγησε ότι διέπραξε την κλοπή, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η Μητρόπολη, προς διευκόλυνση των πιστών που επιθυμούν να παραβρεθούν στην τελετή, δρομολογεί λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν στις 7.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης.
 

 

 

 
Οριστική ένταξη 65 έργων του Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΘΗΣΕΑ»
σε 40 Δήμους και μίας Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.

Συνεδρίασε σήμερα η 9η Επιτροπή Παρακολούθησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, στην οποία αποφασίστηκε η οριστική ένταξη 65 έργων συνολικού προϋπολογισμού 8.039.069,06 ευρώ σε 40 Δήμους και μία Κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη μετά τη συνεδρίαση δήλωσε «Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ δίνει τα διπλάσια χρήματα σε διάστημα πέντε χρόνων, από αυτά που έδινε το ΕΠΤΑ για επτά χρόνια. Το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ενισχύει με ορίζοντα πενταετίας την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αποτελεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το χρηματοδοτικό εκείνο πλαίσιο που στηρίζεται σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής με ενιαίο προγραμματισμό και όρους διαφάνειας.

Μέχρι σήμερα έχουν προενταχθεί στο ΘΗΣΕΑ 1.350 έργα συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 189 εκατ. είναι έργα που κάνουν αποκλειστικά οι Δήμοι και οι Κοινότητες, ενώ 21 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί για έργα διαδημοτικής συνεργασίας.
Ωστόσο, στο 37,29% του «ΘΗΣΕΑ» έχει δοθεί έγκριση δημοπράτησης και τα υλοποιούμενα έργα στους Δήμους της Περιφέρειας ανέρχονται σε 460, προϋπολογισμού 78,339 εκατ. ευρώ.

Μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν έργα για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και έργα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών τους.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα με τη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κάνουν έργα τοπικής σημασίας και δίνεται η δυνατότητα της πρόσθετης χρηματοδότησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενισχυθεί σημαντικά με τους διασφαλισμένους πόρους, οι οποίοι τους έχουν χορηγηθεί, ενώ για πρώτη φορά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ είναι ένα πρόγραμμα με πλήρη διαφάνεια, αφού ο κάθε δημότης μπορεί να μπει στο διαδίκτυο και να μάθει ποια έργα γίνονται σε κάθε Δήμο».

 

 

 

 
2006: Έτος κινητικότητας εργαζομένων (EURES)
Στις 29-30 Σεπτεμβρίου 250 πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενούν την πρώτη Πανευρωπαϊκή Έκθεση για την Απασχόληση. Στη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής Έκθεσης μια σειρά από εκδηλώσεις οργανώνονται ταυτόχρονα στο σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες καθώς επίσης και στην Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σε συνεργασία με την υπηρεσία EURES του ΟΑΕΔ διοργανώνουν στην Αθήνα διημερίδα για την Απασχόληση. Η διημερίδα περιλαμβάνει ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο που απευθύνεται αποκλειστικά σε εργοδότες και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ακαδημίας 18) καθώς και μια ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού, στις 30 Σεπτεμβρίου, (Μάρκου Αυριλίου 2, Πλάκα). Στόχος και των δύο εκδηλώσεων είναι η πληροφόρηση καθώς και η επικοινωνία με το ενδιαφερόμενο κοινό για την ανάδειξη της δυνατότητας που έχουν οι Έλληνες πολίτες να αναζητήσουν και να βρουν εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη διάρκεια της Έκθεσης για την Απασχόληση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το σύνολο των υπηρεσιών του EURES.

Το EURES, η ευρωπαϊκή δικτυακή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα, αποτελεί σημαντικό πυρήνα των εκδηλώσεων. Το EURES προσφέρει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες –στη μητρική τους γλώσσα- για το σύνολο των κενών θέσεων εργασίας που έχουν αναγγελθεί από τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης, (υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο θέσεις που ανανεώνονται συνεχώς). Το EURES προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους αναζητούντες εργασία να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα στο δικτυακό τόπο, όπως επίσης και να βρουν αναλυτικές πληροφορίες –που ελέγχονται συνεχώς- για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στις 30 χώρες που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.

Το EURES υποστηρίζεται από ένα δίκτυο 700 περίπου συμβούλων που έχουν την έδρα τους σε όλες τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οποίων αποστολή είναι η παροχή βοήθειας στο εργατικό δυναμικό που μετακινείται, καθώς και στις οικογένειες των εργαζόμενων, για το σύνολο των θεμάτων που συνδέονται με την μετακίνησή τους στη νέα αγορά εργασίας.

Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ανακηρύξει το 2006 σε Ευρωπαϊκό Έτος Κινητικότητας Εργαζομένων. Μια από τις κεντρικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο αυτό είναι η διοργάνωση της Έκθεσης για την Απασχόληση. Στη διάρκεια του 2006 διεξάγεται μια σημαντική προσπάθεια να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες για την δυνατότητα αναζήτησης εργασίας εκτός των εθνικών συνόρων και τον επαναπροσανατολισμό καριέρας, μέσα από σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που οργανώνονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό, και τοπικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία EURES του ΟΑΕΔ, στο τηλέφωνο 210-9989134 (08:00-14:00) ή να ανατρέξτε στο http://eures.europa.eu


Τι είναι το EURES

Το EURES είναι η ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική Κινητικότητα, που υποστηρίζεται από ένα δίκτυο εξειδικευμένων συμβούλων. Εκτός από τις 25 χώρες μέλη της ΕΕ συμμετέχουν σε αυτό οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Ισλανδία καθώς επίσης και άλλοι εταίροι όπως συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις.
Ιδρύθηκε το 1993 και συνδέει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό.
Μέσω του EURES παρέχονται πληροφορίες, συμβουλές και υπηρεσίες αντιστοίχησης προσφοράς και ζήτησης εργασίας στο σύνολο της αγοράς εργασίας που καλύπτουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτό.
Σκοπός της πύλης EURES είναι η παροχή πληροφοριών, συμβουλών και υπηρεσιών πρόσληψης/τοποθέτησης (ανεύρεση κατάλληλων θέσεων εργασίας) προς όφελος των εργαζομένων και των εργοδοτών καθώς και κάθε πολίτη που επιθυμεί να επωφεληθεί από την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων.
Η πύλη διαθέτει ένα ανθρώπινο δίκτυο από περισσότερους από 700 συμβούλους EURES σε όλη την Ευρώπη.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου παρέχουν υπηρεσίες μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 5.000 τοπικών γραφείων απασχόλησης, με προσωπικό που ξεπερνά τις 100.000, στα άτομα που αναζητούν θέσεις εργασίας και στους εργοδότες.

 

 

 

 
Στις 8 Οκτωβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα νέων
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, η ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Πρωτάθλημα Νέων Β’-Γ’ Εθνικής κάνοντας πρεμιέρα στην Καλαμάτα με την ομώνυμη ομάδα.

Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχουν ακόμα: 1) Αγροτικός Αστέρας, 2) Αναγέννηση Καρδίτσας, 3) Βέροια, 4) ΠΑΣ Γιάννενα, 5) Εθνικός Αστέρας, 6) Εθνικός Μάνης, 7) Ηλυσιακός, 8) Θήβα, 9) Θρασύβουλος, 10) Θύελλα Πατρών, 11) Καλαμάτα, 12) Καλλιθέα, 13) Καστοριά, 14) Λεβαδειακός, 15) Μεσσηνιακός, 16) Νίκη Βόλου, 17) Παναιτωλικός, 18) Παναχαική, 19) Πανσερραικός, 20) Πανηλειακός, 21) Προοδευτική, 22) Τρίκαλα, 23) Χαιδάρι.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Ο Αστέρας συμμετέχει στον πρώτο όμιλο, που θα διεξαχθεί σε μία φάση (διπλοί αγώνες εντός και εκτός έδρας). Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει είναι: 1) Εθνικός Αστέρας, 2) Εθνικός Μάνης, 3) Ηλυσιακός, 4) Θήβα, 5) Θρασύβουλος, 6) Θύελλα Πατρών, 7) Καλαμάτα, 8) Καλλιθέα, 9) Λεβαδειακός, 10) Μεσσηνιακός, 11) Παναιτωλικός, 12) Παναχαική, 13) Πανηλειακός, 14) Προοδευτική, 15) Χαιδάρι.

Ο δεύτερος όμιλος θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας θα διεξαχθεί αγώνας μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις στους δύο ομίλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στον όμιλο του Αστέρα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική
Καλαμάτα-Αστέρας Τρίπολης
Πανηλειακός-Θύελλα Πατρών
Λεβαδειακός-Εθνικός Μάνης
Παναχαική-Εθνικός Αστέρας
Προοδευτική-Παναιτωλικός
Καλλιθέα-Θήβα
Ηλυσιακός-Χαιδάρι
Μεσσηνιακός-Θρασύβουλος

2η αγωνιστική
Θύελλα Πατρών-Καλαμάτα
Εθνικός Μάνης-Πανηλειακός
Εθνικός Αστέρας-Λεβαδειακός
Παναιτωλικός-Παναχαική
Θήβα-Προοδευτική
Χαιδάρι-Καλλιθέα
Θρασύβουλος-Ηλυσιακός
Αστέρας Τρίπολης-Μεσσηνιακός

3η αγωνιστική
Καλαμάτα-Εθνικός Μάνης
Αστέρας Τρίπολης-Θύελλα Πατρών
Πανηλειακός-Εθνικός Αστέρας
Λεβαδειακός-Παναιτωλικός
Παναχαική-Θήβα
Προοδευτική-Χαιδάρι
Καλλιθέα-Θρασύβουλος
Μεσσηνιακός-Ηλυσιακός

4η αγωνιστική
Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα
Εθνικός Μάνης-Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός-Πανηλειακός
Θήβα-Λεβαδειακός
Χαιδάρι-Παναχαική
Θρασύβουλος-Προοδευτική
Ηλυσιακός-Καλλιθέα
Θύελλα Πατρών-Μεσσηνιακός

5η αγωνιστική
Καλαμάτα-Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης-Εθνικός Αστέρας
Θύελλα Πατρών-Εθνικός Μάνης
Πανηλειακός-Θήβα
Λεβαδειακός-Χαιδάρι
Παναχαική-Θρασύβουλος
Προοδευτική-Ηλυσιακός
Μεσσηνιακός-Καλλιθέα

6η αγωνιστική
Θήβα-Καλαμάτα
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
Εθνικός Αστέρας-Θύελλα Πατρών
Χαιδάρι-Πανηλειακός
Θρασύβουλος-Λεβαδειακός
Ηλυσιακός-Παναχαική
Καλλιθέα-Προοδευτική
Εθνικός Μάνης-Λεβαδειακός

7η αγωνιστική
Καλαμάτα-Χαιδάρι
Αστέρας Τρίπολης-Θήβα
Θύελλα Πατρών-Παναιτωλικός
Εθνικός Μάνης-Εθνικός Αστέρας
Πανηλειακός-Θρασύβουλος
Λεβαδειακός-Ηλυσιακός
Παναχαική-Καλλιθέα
Μεσσηνιακός-Προοδευτική

8η αγωνιστική
Θρασύβουλος-Καλαμάτα
Χαιδάρι-Αστέρας Τρίπολης
Θήβα-Θύελλα Πατρών
Παναιτωλικός-Εθνικός Μάνης
Ηλυσιακός-Πανηλειακός
Καλλιθέα-Λεβαδειακός
Προοδευτική-Παναχαική
Εθνικός Αστέρας-Μεσσηνιακός

9η αγωνιστική
Καλαμάτα-Ηλυσιακός
Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος
Θύελλα Πατρών-Χαιδάρι
Εθνικός Μάνης-Θήβα
Εθνικός Αστέρας-Παναιτωλικός
Πανηλειακός-Καλλιθέα
Λεβαδειακός-Προοδευτική
Μεσσηνιακός-Παναχαική

10η αγωνιστική
Καλλιθέα-Καλαμάτα
Ηλυσιακός-Αστέρας Τρίπολης
Θρασύβουλος-Θύελλα Πατρών
Χαιδάρι-Εθνικός Μάνης
Θήβα-Εθνικός Αστέρας
Προοδευτική-Πανηλειακός
Παναχαική-Λεβαδειακός
Παναιτωλικός-Μεσσηνιακός

11η αγωνιστική
Καλαμάτα-Προοδευτική
Αστέρας Τρίπολης-Καλλιθέα
Θύελλα Πατρών-Ηλυσιακός
Εθνικός Μάνης-Θρασύβουλος
Εθνικός Αστέρας-Χαιδάρι
Παναιτωλικός-Θήβα
Πανηλειακός-Παναχαική
Μεσσηνιακός-Λεβαδειακός

12η αγωνιστική
Παναχαική-Καλαμάτα
Προοδευτική-Αστέρας Τρίπολης
Καλλιθέα-Θύελλα Πατρών
Ηλυσιακός-Εθνικός Μάνης
Θρασύβουλος-Εθνικός Αστέρας
Χαιδάρι-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-Πανηλειακός
Θήβα-Μεσσηνιακός
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα