Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 26-7-2006

 

 

Επειδή το ελεύθερο πρόγραμμα των νέων, που χρησιμοποιούσαμε έως σήμερα, δεχόταν συνεχώς επιθέσεις από χάκερ αναγκαστήκαμε και διακόψαμε τη λειτουργία του.

Λόγω και των θερινών διακοπών  θα δημοσιεύουμε έως 31 Αυγούστου, με διαφορετικό τρόπο, μόνο τα σημαντικότερα δελτία τύπου που φτάνουν σε μας.  Από 1 Σεπτεμβρίου θα είμαστε και πάλι μαζί με αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη χαθεί το αρχείο νέων, που είχαμε δημιουργήσει από 1-1-2003, με σχεδόν 5000 θέματα.

 

 
Τελετή θεμελίωσης 10ου Δ.Σ. Τρίπολης
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα παραβρεθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στην τελετή θεμελίωσης του σχολικού συγκροτήματος, που θα στεγάσει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τριπόλεως και το 3ο Νηπιαγωγείο.
Η τελετή θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στο χώρο ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος, Λεωφόρος ΟΗΕ 59.

 

 

 

 
Εγκαίνια Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στο 'Αστρος
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα εγκαινιάσει το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες» στο Αστρος (κτίριο Κληροδοτήματος Βενετίας Λαλογιάννη) την Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ.
Σε δήλωσή της η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι «Στόχος του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, η κοινωνική ένταξη παιδιών/εφήβων με ειδικές ανάγκες, η στήριξη της οικογένειάς τους ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους.
Με τις παραπάνω ενέργειες ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρμονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή και προετοιμάζεται η ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
Το ΚΔΑΠ, το οποίο παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα εξυπηρετεί 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες, από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου και θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 283.728 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου. Φορέας Υλοποίησης του ΚΔΑΠ ήταν η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνωνας»
Το Κέντρο θα απασχολεί επτά άτομα πλήρους απασχόλησης των εξής ειδικοτήτων: Έναν Κοινωνικό Λειτουργό, δύο Κοινωνικούς Φροντιστές, Έναν Εργοθεραπευτή, Έναν Φυσικοθεραπευτή, Έναν Λογοθεραπευτή και Έναν Υπάλληλο Καθαριότητας»

 

 

 
Κατανομή λιγνιτικού τέλους
Με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ, για τη διάθεση και κατανομή 6,4 εκατ. ευρώ στους τέσσερις δήμους της Αρκαδίας (Μεγαλόπολης, Φαλαισίας, Γόρτυνος, Τρικολώνων).
Μιλώντας για τη σημερινή Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι «Με την νέα Υπουργική Απόφαση Ρύθμισης του Τέλους Βιομηχανικών Περιοχών παραγωγής Ρεύματος διαμορφώνεται ένα σύγχρονο, αντικειμενικό και αποτελεσματικό σύστημα διάθεσης και  που ξεπερνά τα 10 εκ. € και διανέμεται ετησίως στους τέσσερις Δήμους της Αρκαδίας.
Ειδικότερα προβλέπεται:
- Η ορθολογική κατανομή διάθεση και καταβολή του τέλους με την διάθεση του 65% στους ενεργειακούς Δήμους και 35% στους μη ενεργειακούς Δήμους.
- Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται σε σημαντικά έργα άνω των 300.000 € για να επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι.
- Η αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
- Η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.
- Η δημιουργία υποδομών στα πλαίσια μιας στρατηγικής ανάπτυξης.
- Η στήριξη της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς της παραγωγής.
- Η τόνωση της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας.
- Για την ορθολογική διαχείριση το Νομαρχιακό Συμβούλιο καθορίζει τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις.
- 15μελής επιτροπή με την συμμετοχή των αρμοδίων φορέων παρακολουθεί την πορεία της απορρόφησης.
Σημασία έχει τα χρήματα να πιάνουν τόπο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο των κατοίκων αυτών των περιοχών»
 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στη Βιομηχανική Περιοχή Τριπόλεως
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα επισκεφθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι τη Βιομηχανική Περιοχή Τριπόλεως και θα συζητήσει στα γραφεία της ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη-επιχειρήσεις του Συνδέσμου.

 

 

 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση για την 71η ΔΕΘ
Με αφορμή την ανανεωμένη «71η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης», που διοργανώνει η HELEXPO από 8-17 Σεπτεμβρίου 2006, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και των καινοτομιών που φέτος παρουσιάζονται, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 25 Ιουλίου 2006, στις 7μ.μ. στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της «71ης ΔΕΘ» από τη Διοίκηση της HELEXPO.
Η διοίκηση της HELEXPO, επιχειρεί την περαιτέρω αναγέννηση του θεσμού και την αναμόρφωση του χαρακτήρα του, μέσω μιας ευρύτερης διεθνούς εκθεσιακής πολιτικής, η οποία αποβλέπει κυρίως στο να καταστεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εφαλτήριο για τη διείσδυση στις αναδυόμενες γειτονικές αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό και με εμπλουτισμένη τη νέα της ταυτότητα, η 71η ΔΕΘ προβάλλει το καταναλωτικό και το εντοπισμένο εμπορικό της περιεχόμενο, αλλά και τον έντονα διεθνή της χαρακτήρα, στο επίκεντρο του οποίου είναι οι 30 χώρες της ευρύτερης περιοχής, με τις οποίες, η Ελλάδα, συνδέεται με ισχυρούς πολιτιστικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς δεσμούς. Είναι ο HELEXPO CIRCLE ο οποίος έχει ως στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και τη δημιουργία επενδύσεων υψηλών αποδόσεων στις αναδυόμενες αγορές των γειτονικών χωρών μέσω των διεθνών εκθέσεων που διοργανώνει η HELEXPO.
Η 71η ΔΕΘ κινείται γύρω από το θέμα της καινοτομίας, με άξονα τα δεκατρία στοχευμένα εκθεσιακά αφιερώματα, τις σημαντικές, διεθνούς εμβέλειας διοργανώσεις και τις ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων το GLOBAL EXCHANGE, με επίσημες κρατικές συμμετοχές στους τομείς των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών κάθε χώρας (Global Exchange Innovation), αλλά και των παραδοσιακών προϊόντων (Global Exchange Ethnic), καθώς και τη διοργάνωση του 2ου Επιχειρηματικού forum ΔΕΘ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα