Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 25-11-2006

 

 

 

 
Συνέντευξη του Αρκάδα συγγραφέα Θανάση Βαλτινού στο περιοδικό "ΘΕΟΦΑΝΩ"
ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΘΕΟΦΑΝΩ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟΥ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Γεννημένος στο Καστρί της Κυνουρίας στην Αρκαδία, ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός διατηρεί μία σταθερή επαφή με τις ρίζες του και τη γλωσσική του κληρονομιά. Πρόεδρος της "Εταιρείας Συγραφέων", σεναριογράφος πολλών σημαντικών ελληνικών ταινιών, τα τελευταία σαράντα χρόνια. Καίτοι ολιγογράφος, τα περισσότερα βιβλία του έχουν γνωρίσει εγκωμιαστική απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μας πρόσφερε τον απογευματινό καφέ στο σπίτι και εργαστήριο του, ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, λουσμένο στο φως.
Αυτές τις ρίζες σου, τις αισθάνεσαι καθόλου σαν βαρίδια που μπορούν να σε περιορίζουν; Όχι, όχι σαν βαρίδια. Είναι σταθερά σημεία αναφοράς, θα έλεγα. Δεν είναι τυχαίο ότι εξακολουθώ να είμαι δημότης του χωριού μου στην Κυνουρία. Είναι μια αφορμή να μην αποκοπώ. Να πηγαίνω έστω όταν πρέπει να ψηφίσω, αλλά έχει και μια συμβολική διάσταση αυτό. Συχνά αγανακτώ τώρα με τα πράγματα που έχουν γίνει, με τους ανθρώπους εκεί που έχουν αλλοιωθεί κι έχουν τσαλακωθεί... αυτό όμως είναι άλλο πράγμα. Νιώθω σημαδεμένος απ' αυτήν την περιοχή, απ' αυτά τα τοπία, τους ανθρώπους τους παλιούς. Προ ημερών πέθανε μια μακρινή θεία μου, ενενήντα χρόνων, ένας χαρακτήρας εξαιρετικός. Δεν εννοώ καλός, ένας ανθρώπινος χαρακτήρας, μία παρουσία... Πήγα στην κηδεία της, με ενημέρωσαν, σηκώθηκα πήγα, το θεωρούσα όχι σαν χρέος μου, αλλά σαν κομμάτι της ζωής μου.

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΘΕΟΦΑΝΩ" ΤΕΥΧΟΣ 4 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2006

 

 

 

 
Με καλή ψυχολογία ο Αστέρας απέναντι στον Ηλυσιακό
Ο Αστέρας συνεχίζοντας την πορεία του στο φετινό μαραθώνιο της Β' Εθνικής κατηγορίας, δίνει την Κυριακή ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική αξία, αφού υποδέχεται στην Τρίπολη το δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Ηλυσιακό.

Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα, που με τη σειρά του έχει ετοιμάσει τα πλάνα του για τον Ηλυσιακό. Ο προπονητής του Αστέρα δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μίχο, ενώ τραυματίες ακόμα είναι οι Ζουντί, Παπαδόπουλος, Αναστασάκος και αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αλαιν.
Στον αντίποδα, ο Δημοσθένης Παπαθανασίου επέστρεψε στις προπονήσεις και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητού του.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες σε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και ο Κυριακάτικος αγώνας είναι ο πρώτος της ιστορίας τους. Ταυτόχρονα, οι δύο ομάδες θα παίξουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και με το ηθικό ακμαιότατο, αφού την προηγούμενη Κυριακή σημείωσαν δύο μεγάλες νίκες.

Ο Αστέρας κέρδισε στη Ριζούπολη τον Εθνικό 1-0 χάρη στο τέρμα του Κανακούδη, ενώ ο Ηλυσιακός κέρδισε τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό επίσης με 1-0 μειώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή, στους δύο μόλις βαθμούς.

Ο Αστέρας μετά τη νίκη στη Ριζούπολη επιθυμεί να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών με μία ακόμα σημαντική νίκη, στην προσπάθεια αντεπίθεσής του να ανέβει ακόμα ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

Σε αυτή του την προσπάθεια, σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο κόσμος που θα γεμίσει το γήπεδο του Αστέρα για μία ακόμα φορά φέτος και θα αποτελέσει το 12ο παίκτη σε αυτόν τον αγώνα του.

Οι φίλαθλοι της Τρίπολης και της Αρκαδίας γενικότερα, έχουν «ζεσταθεί» από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Ριζούπολη και αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο του Αστέρα στο αυριανό παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κατσιδώνης από τη Δωδεκάνησο, με βοηθούς τους κ.κ. Φραγγίνη, Διαμαντέα του ιδίου συνδέσμου. Τέταρτος διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κωνσταντινέας του συνδέσμου Μεσσηνίας.

Τέλος, η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε τους βαθμούς της νίκης αυτή την αγωνιστική χωρίς να ιδρώσει, αφού το Χαιδάρι έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα