Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 25-7-2006

 

 

Επειδή το ελεύθερο πρόγραμμα των νέων, που χρησιμοποιούσαμε έως σήμερα, δεχόταν συνεχώς επιθέσεις από χάκερ αναγκαστήκαμε και διακόψαμε τη λειτουργία του.

Λόγω και των θερινών διακοπών  θα δημοσιεύουμε έως 31 Αυγούστου, με διαφορετικό τρόπο, μόνο τα σημαντικότερα δελτία τύπου που φτάνουν σε μας.  Από 1 Σεπτεμβρίου θα είμαστε και πάλι μαζί με αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη χαθεί το αρχείο νέων, που είχαμε δημιουργήσει από 1-1-2003, με σχεδόν 5000 θέματα.

 

 
Παραδοσιακό αλώνισμα και άλλες εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δεκαπενταύγουστο στα πλαίσια του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ομώνυμη Ιερά Μονή προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων από τους φορείς του Βαλτεσινίκου.

Ανήμερα της Παναγίας το πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.

Την επομένη το πρωί το καθιερωμένο, από το 1998, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ.

Ακόμη, μουσική βραδιά, προβολή ταινιών, αγώνας δρόμου, διαγωνισμός δηλωτής και τάβλι και εκδρομή στης Γριάς το Λιθάρι με αρνάκι στη σούβλα και κρασί.

Επίσης εκδρομή στην Επίδαυρο για παρακολούθηση της παραστάσεως «Λυσιστράτη» στο Αρχαίο Θέατρο.

 

 

 
5,6 εκατ. ευρώ για τη νέα χάραξη Ν. Τίρυνθας-Αγ. Ελεούσας
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου και στον άξονα «Αξιοποίηση της άμεσης γειτνίασης της Περιφέρειας με την μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής» η «Νέα Χάραξη Ν. Τίρυνθας-Αγ. Ελεούσας», συνολικού προυπολογισμού 5.600.000 ευρώ.

Με το προτεινόμενο έργο θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της επαρχιακής οδού ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΣ ΜΥΚΗΝΕΣ-ΗΡΑΙΟ-ΔΕΝΔΡΑ-ΤΙΡΥΝΘΑ που συνδέει την εθνική οδό ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΡΓΟΥΣ με την εθνική οδό ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

Η αφετηρία του νέου τμήματος (της υπό μελέτης οδού) βρίσκεται επί της υφιστάμενης οδού «Νέας Τίρυνθας-Παναρίτι» η οποία αποτελεί τμήμα της εγκεκριμένης μελέτης «ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ» και συγκεκριμένα στη θέση ΧΘ 2+235.
Ο δρόμος έχει μήκος 5.868,69 μέτρα.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν για την κατασκευή του έργου είναι εργασίες χωματουργικές-τεχνικών έργων-οδοστρωσίας-κατασκευής κόμβων-ασφαλτικών-οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των χαρακτηριστικών στοιχείων του δρόμου με σκοπό την ασφαλή και ταχύτερη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της, δεδομένου ότι η περιοχή έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Οι άμεσα επωφελούμενοι από το συγκεκριμένο έργο είναι το σύνολο των κατοίκων της επαρχίας Ναυπλίας και των επισκεπτών της.

Με την ολοκλήρωση του έργου επεκτείνεται ο οδικός άξονας σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων μέχρι την Εθνική Οδό Ναυπλίου-Λυγουριού-Αρχαίας Επιδαύρου. Μετά την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του έργου θα συνδέονται μεταξύ τους οι αρχαιολογικοί χώροι: Μυκηνών-Αρχαίου Ηραίου-Μηδέας-Αρχαίας Τίρυνθας, Αρχαίας Ασίνης, Ασκληπειού και Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου με δρόμο βελτιωμένης χάραξης και αίρονται τα προβλήματα διακίνησης των τουριστικών μετακινήσεων και των αγροτικών προιόντων.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας.
 

 

 

 
Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αρκαδίας επισκέπτεται ο Ροβέρτος
Ο Υποψήφιος Νομάρχης Αρκαδίας και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αρκαδία μας η Δύναμή μας" Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που συνεχίζει να έχει με Φορείς της Αρκαδίας, θα συναντηθεί την Τετάρτη 26/7/06 και ώρα 8.30 μ.μ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας επισκεπτόμενος τα γραφεία του.

Οι συναντήσεις αυτές του Ροβέρτου Σπυρόπουλου με φορείς της Αρκαδίας, εντάσσονται στα πλαίσια του διαλόγου που θέλει να έχει, έτσι ώστε με την συνεργασία και την συμμετοχή ΌΛΩΝ να επιτευχθεί μια συναίνεση και μια συμφωνία συνδιαμόρφωσης ενός σύγχρονου προοδευτικού και αναπτυξιακού προγράμματος της Αρκαδίας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα