Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 24-8-2006

 

 

 

 
Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαίναλο
Σε ύφεση βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Μαίναλο και συγκεκριμένα στα Λυκόχια και το Χρυσοβίτσι. Περισσότερα...

Πηγή: www.ert.gr
 

 

 
Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού για Δημοτική Αστυνομία
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ύστερα από την έκδοση του νέου Π.Δ 135/2006 «σύστημα πρόσληψης ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και τρόπος εκπαίδευσης αυτού» και σε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιο Βεζυργιάννη ενέκρινε προκήρυξη για την πλήρωση 43 θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αρχής σε 4 ΟΤΑ των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.
Συγκεκριμένα οι θέσεις προς πλήρωση κατά Δήμο κατηγορία-κλάδο και αριθμό είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
- 13 συνολικές θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
- 15 συνολικές θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
- 4 συνολικές θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
- 11 συνολικές θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα έντυπα αιτήσεων, τη σχετική προκήρυξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων από τους υποψηφίους αρχίζει στις 4 Σεπτεμβρίου 2006 και λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου 2006.

 

 

 
Εκδήλωση προς τιμή του ήρωα του 1821 ΝΙΚΗΤΑΡΑ
Εκδηλώσεις προς τιμή του Ήρωα του 1821 ΝΙΚΗΤΑΡΑ θα γίνουν την 26η Αυγούστου 2006 στο Δ.Δ. Τουρκολέκα του Δ. Φαλαισίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 19.00  θα γίνει συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Ηρώου του Νικηταρά, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, οργανώσεις κλπ Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αλεβίζο Απόστολο, Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων και θα απαγγελθούν από μαθητές ποιήματα σχετικά με την εορτή.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Φαλαισίας θα παραθέσει δεξίωση.

 

 

 
WI-FI στο γήπεδο του Αστέρα
Η διοίκηση του Αστέρα προχώρησε σε μία ακόμα καινοτομία, με την τοποθέτηση τοπικού δικτύου στο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της ομάδας. Πλέον όσοι φίλοι του Αστέρα και δημοσιογράφοι διαθέτουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με δυνατότητα σύνδεσης WI-FI μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με μεγάλες ταχύτητες, χωρίς την παραμικρή χρέωση. Αυτή η κίνηση πραγματικά αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια των ανθρώπων του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων στην προσπάθεια τους για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.

 

 

 
Φιλική τεσσάρα...Αστέρας Τρίπολης-Ηλιούπολη 4-1
Με 4-1 κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης στο ένατο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του την Ηλιούπολη, ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσε τρία τέρματα.
Ο Αστέρας πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, πιέζοντας τους αντιπάλους του, αναγκάζοντάς τους σε πολλά λάθη και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν μετά από όμορφη μπαλιά του Κλοκίδη στον Πορτουλίδη στη μεγάλη περιοχή, ο τελευταίος πρόλαβε τον Αδαμόπουλο στην έξοδο και «τσιμπώντας» τη μπάλα άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό.
Επτά λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του Αστέρα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όταν με δυνατό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αδαμόπουλο, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Ηλιούπολης.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 44ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Βενετσανόπουλου από δεξιά, ο Δημάκης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Αστέρα μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές δύσκολες στιγμές για την εστία της Ηλιούπολης. Έτσι στο 49’ και μετά από γρήγορη εκτέλεση του πλαγίου από τον Παπαθανασίου, ο Κλοκίδης βρήκε ιδανικά μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Τσουκαλίδη και αυτός χωρίς να δυσκολευθεί έκανε το 2-1.
Στο 58ο λεπτό και μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Βασίλη Γκόλια, ο Αδαμόπουλος απέκρουσε ασθενώς τη μπάλα και αυτό είχε ως αποτελέσμα ο Κλοκίδης –μετά από δύο ασίστς στα προηγούμενα τέρματα του Αστέρα- να πλασάρει από κοντά και να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 3-1.
Στο 75’ ο Αστέρας έκλεισε ο χορός των γκολ, όταν μετά από κλέψιμο του Αναστασάκου, ο Άλαιν έκανε μία κούρσα τριάντα μέτρων μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Αστέρας θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο ακόμα περιπτώσεις με τον Αλαιν, αλλά στην πρώτη ο Αδαμόπουλος έπεσε στη γωνία του παραχωρώντας κόρνερ και στη δεύτερη η μπάλα βγήκε άουτ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Αγγελάκος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Λυμπερόπουλος, Μίχος (46’ Παπαθανασίου), Χατζόπουλος (46’ Σέζαρ), Λαζαρίδης, Γκόλιας (60’ Ροζάριο), Παντελιάδης (46’ Μασάρα), Λουντάλα (80’ Χρηστάκος), Τσουκαλίδης (78’ Λαδάκης), Πορτουλίδης (66’ Αναστασάκος), Ιωάννου (46’ Αλνταϊρ), Κλοκίδης (60’ Άλαιν).
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Αδαμόπουλος, Βενετσανόπουλος, Στρατής, Χουζούρης, Κατσούδας, Ρουσάκης, Δούβος, Κακιούζης, Παπαχρήστου, Λιολίδης, Δημάκης. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Αδαμόπουλος, Τριάντης, Βενετσανόπουλος, Μάτσος, Καραγιώργης, Κατριμπούζας, Ορφανίδης, Μανιάτης, Κασιούρας, Χουζούρης, Δημάκης.
 

 

 
Εκλογές 2006
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Κίνηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για την πρόταση συγκρότησης συμμαχικού συνδυασμού στον Δήμο Τρίπολης.

Η πρόταση του Ν. Δελφάκη για την ανάγκη συγκρότησης συμμαχικού συνδυασμού στον Δήμο Τρίπολης αποτελεί μια θέση προσχηματική, χωρίς νόημα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που έχουν πια διαμορφωθεί οι Δημοτικοί Συνδυασμοί.

Η πρόταση αυτή στον χρόνο που παρουσιάζεται και τις προϋποθέσεις που θέτει στην πράξη λειτουργεί συμπληρωματικά υπέρ του Δημοτικού Συνδυασμού εκείνου που έχει λάβει επίσημο κομματικό χρίσμα. Στην ουσία της ακυρώνει κάθε προσπάθεια της λειτουργίας και της δράσης αυτόνομων, ανεξάρτητων δημοτικών σχημάτων ως την καλλίτερη εναλλακτική απάντηση στην κομματικοποίηση και τα χρίσματα, για την αντιμετώπιση των βασικών και σωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τρίπολη τα τελευταία χρόνια και στα οποία οι ευθύνες και της σημερινής Δημοτικής Αρχής και των προηγουμένων είναι μεγάλες και σοβαρές.

Η πρόταση δίνει «άφεση αμαρτιών» σε «χρισματούχους», δημιουργεί σύγχυση και αμφισβήτηση στους πολίτες και επιτυγχάνει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει να αντιμετωπίσει.

Ο Δήμος της Τρίπολης εδώ και χρόνια βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης πολιτικής που ασκήθηκε και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Η σημερινή διοίκηση του δήμου επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση. Δεν προώθησε κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής. Συνέβαλε στην εμφάνιση φαινομένων εκφυλισμού και απαξίωσης της λειτουργίας του Δήμου.

Οι δημότες πρέπει να επιλέξουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση ποιοτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων και των υποψηφίων για το συμφέρον της πόλης κι όχι με βάση τα στενά συμφέροντα των κομμάτων ή τα χρίσματα.
Δεν πρέπει με την ψήφο μας να επιβραβεύσουμε αυτούς που ευθύνονται, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο για την αρνητική πορεία της πόλης μας που θα περιορίσουν, αν εκλεγούν, τις όποιες ελπίδες υπάρχουν ακόμη για μια πόλη φιλική και ανθρώπινη για τους πολίτες.

Σ’ αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη να πρυτανεύσει μια άλλη λογική. Να ενισχύσουμε την πιο ουσιαστική παρουσία πλατιών και ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων με ένα πλαίσιο βασικών προγραμματικών αρχών και θέσεων που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και των πολιτών, για μια πόλη που θ' ανταποκρίνεται στους πόθους και στα όνειρά μας. Αυτό αποτελεί την μόνη ελπιδοφόρα προοπτική.

Αυτό το ρόλο φιλοδοξούμε και θα αγωνιστούμε να διαδραματίσει ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ».
 

 

 

 
Εκλογές 2006
ΚΑΛΕΣΜΑ
Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ
Με Υποψήφιο Δήμαρχο τον
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΒΟΥΣΗ

Καλούμε τους κατοίκους του Λεωνιδίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου σε μια ανοιχτή και έντιμη συνεργασία, για τη δημιουργία μια πλατειάς συσπείρωσης, που θέλει το Δήμο:
- όργανο αγωνιστικών διεκδικήσεων, αντίστασης και πάλης στην κυρίαρχη πολιτική.
- υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και βιοτεχνών της νεολαίας, των γυναικών.
- μετερίζι αγώνα και όχι μαγαζάκι των επιχειρηματιών.

Οι εκλεκτοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μας, πρωτοστατούνε σε μια ανούσια αντιπαράθεση και με ψευτοδιλήμματα προσπαθούν να κρύψουν:
Α: Τη φορολογική εξουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βάρος του λαού, με την επιβολή υπέρογκων τελών και υπερχρέωση με δανεισμούς.
Β: Την Υποστήριξη τους στην λογική της ανταποδοτικότητας δηλαδή πληρώνεις και παίρνεις για όλα.
Γ: Τη Προώθηση της συνύπαρξης και αλληλοδιαπλοκής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους επιχειρηματίες, με το κεφάλαιο. Το σχέδιο Θησέας, ο νέος νόμος για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα διευρύνει τις δυνατότητες, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να αξιοποιεί παρά πέρα και να κερδίζει από έργα και υπηρεσίες σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατάντησαν και το Δήμο μας ένα μεσιτικό γραφείο για τους επιχειρηματίες.

Στο δίλημμα Τσιγκούνης ή «λιγότερο» Τσιγκούνης απαντάμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, αγρότη, μικρό επαγγελματία και έμπορο, ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους νέους της περιοχής μας, που αγανακτεί με τους πολιτικαντισμούς, τον τυχοδιωκτισμό και την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής από τους εκπροσώπους του δικομματισμού και των ΣΥΝεταίρων τους, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να συγκροτήσουμε ένα ανοιχτό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, που θα δράσει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να υπερψηφίσετε τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Λεωνιδίου στο Δήμο και τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία στο νομό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα