Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 21-9-2006

 

 

 

 
22 Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη της Τρίπολης θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων ζωγραφίζουν με θέμα: ''Η πόλη που ονειρεύομαι''. Οι καλύτερες ζωγραφιές θα βραβευτούν από το Δήμαρχο Τρίπολης και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης. (www.tripolis.gr)
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης από τις 10.00 π.μ. έως 14.00.
Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ζωγραφίζουν ομαδικά με θέμα ''Παίζω στη γειτονιά μου'' στην πλατεία 'Αρεως, Στοά Αθανασιάδη κ.α.
Στην πλατεία Αγ. Βασιλείου ώρα 10.00 π.μ. θα εκτεθούν ποδήλατα αντίκες.
Στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο θα γίνει διαγωνισμός μέγιστης ταχύτητας σε εξομοιωτή ποδηλάτου, ώρα 11.30 π.μ.
Στην πλατεία Αγ. Βασιλείου θα γίνει επίδειξη δεξιοτεχνίας με φανταστικές φιγούρες από ποδηλάτες ΒΜΧ, συνοδεία μουσικής, ώρα 12.30 μ.μ.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης. Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία 'Αρεως στις 11.00 π.μ. όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μετά από κλήρωση, να κερδίσουν κάποιο ποδήλατο.

 

 

 
Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών στο Δήμο Τριπόλεως
Δίκτυο οπτικών ινών μήκους 12 χλμ θα αποκτήσει η Τρίπολη. Το δίκτυο θα περνά από τους σημαντικότερους δρόμους και θα συνδέσει δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, σχολεία, νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, κ.α. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από ευρωπαϊκούς πόρους.

Δες σχετική Προκήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού »
(από site Δ. Τρίπολης, αρχείο zip 4,4 Mb)
 

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στο Δήμο Μελιγαλά
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη βρέθηκε σήμερα στο Δήμο Μελιγαλά, όπου είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο στο Δημαρχιακό Κατάστημα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε σημαντικά έργα της περιοχής και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησής τους.

Μιλώντας για την επίσκεψη της στο Δήμο Μελιγαλά η Γενική Γραμματέας ανέφερε τα εξής: «Συνεχίζοντας τα μεγάλα έργα υποδομής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, το δίκτυο αποχέτευσης, η μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, η κατασκευή παιδικού σταθμού στο Δήμο Μελιγαλά τα οποία εντάξαμε το Σεπτέμβριο του 2005 και χρηματοδοτήσαμε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 3,4 εκατ. ευρώ και 470 χιλ. ευρώ αντίστοιχα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ισόρροπης ανάπτυξης στον αγροτικό και αστικό χώρο, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και κάνουν κάθε γωνιά της Πελοποννήσου έναν ελκυστικό τόπο.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου ενισχύονται με 346,5 εκατ. ευρώ με ορίζοντα πενταετίας για έργα Τοπικής Ανάπτυξης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι ο ΘΗΣΕΑΣ, βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής, διαφάνειας και προγραμματισμού.

Θέλω να συγχαρώ τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μελιγαλά και ιδιαίτερα τη Δήμαρχο για την καλή και συντονισμένη δουλειά που έχει κάνει, αφού μέσα σε 1,5 χρόνο ολοκλήρωσε τέσσερα του ΘΗΣΕΑ, που είναι:
α) Η Αξιοποίηση της αποθήκης «ΑΣΟ», συνολικού προυπολογισμού 127.668,68 ευρώ
β) Η Κατασκευή αγωγών όμβριων, συνολικού προυπολογισμού 97.028 ευρώ
γ) Η Κατασκευή οδικού δικτύου από Πολίχνη προς Μονή Ταξιαρχών Δημοτικού Διαμερίσματος Πολίχνης, συνολικού προυπολογισμού 21.997,40 ευρώ και
δ) Η Κατασκευή δρόμου σύνδεσης Δημοτικού Διαμερίσματος Ανθούσας με κεντρικό δρόμο Ανθούσας-Μελιγαλά, συνολικού προυπολογισμού 20.387,05 ευρώ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα